Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

- Δικαίωμα στη ζωή

Πίστευα πάντα, και εξακολουθώ να πιστεύω, πως το δικαίωμα στην ζωή και στην διαφορετικότητα, είναι αξιώματα, ούτε καν κανόνες που επιδέχονται εξαιρέσεις…
Τα ΑΜΕΑ είναι άτομα που βρίσκονται δίπλα μας καθημερινά. Πολλά από αυτά κάποτε ήταν υγιείς άνθρωποι, όπως εμείς σήμερα, και κανείς από αυτούς δεν φανταζόταν ότι θα βρεθεί να δίνει μάχη επιβίωσης κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, όπως είναι οι συνθήκες για τα ΑΜΕΑ στη χώρα μας. Η ένταξη των ΑΜΕΑ σε μια Δίκαιη Κοινωνία είναι ακόμα και θα παραμείνει για πολύ καιρό ένα από τα ζητούμενα αυτής της Δίκαιης και Ισότιμης Κοινωνίας Πολιτών που οι περισσότεροι επιδιώκουμε.

Ο «άλλος» Έλληνας Πολίτης, είναι αυτός που τυγχάνει αξιοπρεπούς αντιμετώπισης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και σωστός πολιτικός, εκπρόσωπος του λαού, είναι αυτός που έχει τη βούληση αυτό να επιδιώκει και αυτό να επιτυγχάνει:
Την καταπολέμηση των διακρίσεων, την άρση των αποκλεισμών και την ισότιμη ένταξη των πολιτών στην ελληνική κοινωνία.
Η νοοτροπία μας πρέπει και οφείλει ν’ αλλάξει!
Η προάσπιση των ανθρωπίνων και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι υπόθεση όλων μας και έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη γι’ αυτό.

Ανέκαθεν πίστευα πως το να αλλάξουμε είναι θέμα παιδείας.
Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να ενσωματωθεί στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα, ένα μάθημα με θεματική προσέγγιση των ατόμων με αναπηρία; Μήπως πρέπει κι εμείς οι «μεγάλοι» να παρακολουθήσουμε αντίστοιχα μαθήματα; Να κάνουμε βήματα ουσιαστικής προόδου σ’ ένα τόσο ευαίσθητο τομέα; Θαρρώ πως είναι καιρός…Παύλος Σαμαράς
(Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας)

2 σχόλια:

Σπύρος Σπυρόπουλος είπε...

Περισσότερη επίγνωση της αποστολής μας χρειάζεται...

Miltos Anastasiou είπε...

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΑ ΜΕ 67% ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΙΣ ΕΔΩΣΕ 35% ΜΟΝΟ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ. ΑΙΣΧΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής