Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

- ΟΧΙ στην μεταφορά του ΙΚΑ Παλαμά και των υπολοίπων υπηρεσιών απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.

Την αναγκαιότητα παραμονής του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α στον Παλαμά αλλά και των υπολοίπων κοινωνικών υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ. ΕΛ.ΤΑ, ΕΣΥ) τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας, βάλλοντας ευθέως κατά της κυβέρνησης των Αθηνών που απεργάζεται σχέδια κατάργησής του. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Η πιθανή κατάργηση του υποκαταστήματος Ι.Κ.Α Παλαμά, το οποίο μέχρι σήμερα εξυπηρετεί με συνέπεια κι αποτελεσματικότητα τους πολυάριθμους ασφαλισμένους της περιοχής και ιδίως τα άτομα «τρίτης ηλικίας», δυσχεραίνει δυσανάλογα την καθημερινότητα των πολιτών και τους στερεί την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες που υλοποιούν τη συνταγματική πρόβλεψη για κοινωνικό κράτος.
Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η ανάγκη περιορισμού των δημοσίων δαπανών, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μια τέτοια υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και του ίδιου του δήμου Παλαμά.
Με δεδομένο ότι πλέον βρισκόμαστε σε δήμο που προέκυψε από τον Καλλικράτη, αντί να ενισχυθεί ο θεσμός δημιουργώντας εστίες υπηρεσιών σε κάθε τοπική κοινότητα ή στην πρωτεύουσα του Δήμου, η λογική της Κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να διαλύσει κι αυτά που βρήκε αδιαφορώντας προκλητικά για τους 17000 κατοίκους του διευρυμένου Δήμου Παλαμά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτησή μας για την δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή και τα όρια ελέγχου του δήμου. Είναι προφανές ότι η Αστυνομική δύναμη της περιοχής χρειάζεται οπωσδήποτε να ενισχυθεί για την καλύτερη προστασία των πολιτών του δήμου μας.
Όλα λύνονται σε άμεσο διάλογο με την τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι με αποφάσεις από το κεντρικό κράτος των Αθηνών που θυμίζουν άλλες εποχές. Δεν επιτρέπετε όλες οι αλλαγές στην επαρχία να γίνονται με γνώμονα μόνο το χρήμα.
Δεν επιτρέπετε να ισοπεδώνετε με αυτό το βάναυσο τρόπο της απόλυτης απόφασης η πιο παραγωγική περιοχή της χώρας μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους τοπικούς φορείς, βουλευτές και πολιτευτές του νομού μας να δούν το τεράστιο πρόβλημα αλλά και την αδικία σε βάρος της επαρχίας και του Δήμου μας και να πράξουν ανάλογα για την αντιμετώπισή του.

                     Με εκτίμηση
                            Δ.Σ
Εκπολιτιστικού Μορφωτικού συλλόγου Ιτέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής