Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

- Παρέμβαση - πρόταση για τις δημόσιες υπηρεσίες...

Την περασμένη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε μια κατεπείγουσα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την πιθανή παύση λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης Παλαμά (ΙΚΑ, Πυροσβεστική, Αστυνομικό Τμήμα, ΕΣΥ, κ.λπ.).
Σ’ αυτή τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος κατέθεσε μια πρόταση προκειμένου να μην κλείσουν αυτές οι Υπηρεσίες και αναγκάζονται οι δημότες να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις για να εξυπηρετηθούν. Η πρόταση του δημάρχου βασίζεται στην κύρια αιτία που κλείνουν οι υπηρεσίες, δηλαδή στη μείωση του κόστους λειτουργίας τους (σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας) και αφορά την ανάληψη από το δήμο της ευθύνης για στέγαση των υπηρεσιών αυτών καθώς και την πληρωμή των αναλώσιμων υλικών που απαιτεί η λειτουργία τους.
Κάποιοι στο Συμβούλιο διαφώνησαν με την πρόταση με διάφορες δικαιολογίες…
Στο σημείο αυτό, και γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που περνάμε, νιώθω την ανάγκη να δηλώσω κατ’ αρχάς ότι είναι αναγκαίο να παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες στον τόπο μας για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των δημοτών.
Τελειώνοντας, θέλω να καταθέσω την παρακάτω πρόταση:
Η σημερινή δημοτική Αρχή, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει από κρατικές πηγές, τα κονδύλια που χρειάζονται για την κατασκευή ενός μεγάλου σύγχρονου κτιρίου με προδιαγραφές, ικανό να στεγάσει την διοίκηση του δήμου αλλά και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του δήμου μας.
Με τιμή
ΤΑΤΣΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΥ ΘΩΜΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Παλαμά

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ Η ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Πολύ σωστή η πρόταση. Μπορεί να αναβαθμίσει ολόκληρο το νέο Δήμο.
Να θυμίσουμε όμως, πως ένας οργανισμός εκτός από κεφάλι, χρειάζεται να έχει και λειτουργικά άκρα.