Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

- Ενημέρωση για τις άδειες χρήσης νερού

geotriseis-6
Προγραμματισμένη εκδήλωση
πραγματοποιήθηκε χθες
στον Παλαμά, με τη συμμετοχή
του αντιπεριφερειάρχη,
του δημάρχου, υπηρεσιακών
παραγόντων και πλήθους
αγροτών


Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαμά, προγραμματισμένη  εκδήλωση, η οποία αφορούσε την ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία της έκδοσης αδειών χρήσης νερού των υφισταμένων γεωτρήσεων σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ 150559/2011.
Παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας με κλιμάκιο Υπηρεσιακών Παραγόντων, ο Δήμαρχος Παλαμά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και πλήθος αγροτών.
geotriseis-4Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικράτησε μετά τη λήξη της ενημέρωσης, διότι διαπιστώθηκαν, ελλείψεις, προχειρότητα και ασάφειες στην εν λόγω ΚΥΑ η οποία δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις των υφιστάμενων γεωτρήσεων.
Επιπλέον, ελάχιστοι φάκελοι έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία μέχρι σήμερα (μερικές δεκάδες), ενώ ο εκτιμούμενος αριθμός των υφισταμένων γεωτρήσεων στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας ανέρχεται στις 11.000 περίπου, γεγονός που φανερώνει  την απροθυμία του κόσμου να συμμετάσχει στη διαδικασία. Ανασταλτικός παράγοντας στην κατάθεση φακέλου είναι και το απαιτούμενο κόστος για τη σύνταξή του καθώς και το κόστος αγοράς υδρόμετρου.
geotriseis-3Ο Δήμαρχος Παλαμά κατά την ενημέρωση επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει στην αδειοδότηση νέων παρόχθιων αρδευτικών αντλιοστασίων. Αυτό εστιάζεται στον χαρακτηρισμό της χρήσης της πλειονότητας των καναλιών ως στραγγιστικά και μόνο, ενώ στην πραγματικότητα η χρήση τους είναι μικτή, το καλοκαίρι χρησιμοποιούνται ως αρδευτικά και το χειμώνα ως στραγγιστικά. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εύρεση κάποιας λύση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, διαφορετικά είναι αδύνατη η αδειοδότηση και η κατασκευή νέων παρόχθιων αντλιοστασίων, τα οποία κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να βοηθηθεί ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, και κατέχουν εξέχουσα θέση στον Προγραμματισμό Έργων του Δήμου Παλαμά.
Ο Δήμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους αγρότες προκειμένου να τελεσφορήσει η διαδικασία της έκδοσης των αδειών των γεωτρήσεων. Παράλληλα, τα προβλήματα που υπάρχουν θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες Προϊστάμενες Υπηρεσίες.
Οι αγρότες δεν πρέπει να εφησυχάσουν και θα πρέπει να προχωρήσουν όσον το δυνατόν συντομότερα στη σύνταξη φακέλου προκειμένου να διατηρήσουν τη γεώτρησή τους σε λειτουργία.

πηγή:  http://www.palamas.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής