Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

- Προβλήματα και προτάσεις από τους αγρότες...


Με τον δήμαρχο κ. Πατσιαλή συναντήθηκε η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά

Τα προβλήματα και τις προτάσεις των αγροτών του Παλαμά, μετέφεραν στο δήμαρχο κ. Πατσιαλή τα μέλη της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κ. Τζέλλα, κατά τη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του δημάρχου παρουσία και των αντιδημάρχων κ. Κ. Νασιούλη, Δ. Πάτα, Η. Λιάχανου και του δημοτικού συμβούλου κ. Γ. Πέτρου.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά είναι από τους πλέον δραστήριους φορείς και όπως τόνισε ο δήμαρχος «η πόρτα του δήμου είναι πάντα ανοιχτή σε κάθε μαζικό και δυναμικό  σύλλογο».
«Το 2012 θα είναι πολύ άσχημη χρονιά για τους αγρότες με τα νέα μέτρα, φορολογικά και άλλα, που έρχονται. Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» επισήμανε ο κ. Τζέλλας, ζητώντας τη στήριξη του δήμου, όπου είναι δυνατόν, για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.
Σε γενικό επίπεδο, έγινε μια γόνιμη συζήτηση, υπήρξε κατανόηση από πλευράς του δημάρχου και για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι σε πολλά ζητήματα η δημοτική Αρχή ταυτίζεται με τις ιδέες και προτάσεις των αγροτών, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Παλαμά.
Τα παρόχθια ήταν το πρώτο θέμα που ετέθη, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου να προτείνει «να σχεδιαστούν τα παρόχθια στο χάρτη, για να τοποθετηθούν στη σωστή τους θέση, και ας γίνουν με όποια σειρά κρίνει η δημοτική Αρχή μέσα στα επόμενα χρόνια». Ο δήμαρχος από τη μεριά του επισήμανε πως από τα προγραμματισμένα (από την προηγούμενη δημοτική Αρχή) παρόχθια, όσα «βγάζουν μάτια» και εξυπηρετούν πελατειακές σχέσεις κόβονται, ενώ για τα επόμενα χρόνια θα γίνει ένας δίκαιος και σωστός σχεδιασμός.  
Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα των συντελεστών άρδευσης ( ο Αγροτικός Σύλλογος Παλαμά διαμαρτύρεται για την αύξησή τους), καθώς και η λειτουργία της Επιτροπής Άρδευσης του δήμου. Όπως είπε ο δήμαρχος, η Επιτροπή Άρδευσης θα λειτουργήσει από τη φετινή χρονιά και η πρώτη σύσκεψη θα γίνει εντός Φεβρουαρίου, ενώ η δημοτική κοινότητα θα έχει άμεσο λόγο από το 2012 για τους συντελεστές άρδευσης.
Οι αγρότες έθεσαν επίσης το θέμα της συνέχισης της αγροτικής οδοποιίας. Ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής ζήτησε από τον Αγροτικό Σύλλογο, σε συνεργασία με την Δ.Κ. Παλαμά, να προτείνει αγροτικούς οδικούς άξονες που χρειάζονται χαλικόστρωση.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Τζέλλας, πρότεινε να γίνουν ενημερώσεις για νέες καλλιέργειες, όπως είναι τα οπωροκηπευτικά. Κοινή διαπίστωση ήταν πως «δεν υπάρχει μπούσουλας» για το θέμα και ότι το πρόβλημα με τις νέες καλλιέργειες επικεντρώνεται στη διάθεση των προϊόντων.
Επίσης, έγινε συζήτηση για τις άδειες χρήσης νερού και την (κατά γενική ομολογία) «προβληματική» υπουργική απόφαση που πρέπει να αλλάξει, έγινε πρόταση από πλευράς των αγροτών για τη λειτουργία των γεφυροπλαστιγγών με κερματοδέκτη, καθώς και πρόταση για διάλυση του ΤΟΕΒ και μεταφοράς του στη δήμο…
Τέλος, ετέθη από τον Αγροτικό Σύλλογο το μέγα θέμα που έχει ανακύψει με την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών του Παλαμά και τη μεταφορά τους στην Καρδίτσα. Για το πρόβλημα αυτό υπήρξε σύμπνοια και σύμπτωση απόψεων και από τις δύο πλευρές, τη δημοτική Αρχή και τον Αγροτικό Σύλλογο.




πηγή: http://www.palamas.gov.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής