Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

- Προσοχή η Ελληνική γλώσσα καταστρέφεται...

Παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο από την ημέρα που μπήκαν στη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των χρηστών, οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, τα λεγόμενα chat, facebook, twitter, messenger, skype και όλα τα υπόλοιπα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν μια γλώσσα που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Τα λεγόμενα greeklish! Είναι ένα «προϊόν» αμφιβόλου προελεύσεως το οποίο ουσιαστικά καταστρέφει την Ελληνική γλώσσα. 
Σε καμία χώρα στον κόσμο οι χρήστες δεν αλλοιώνουν τη γλώσσα της πατρίδας τους. 
Αυτό το φαινόμενο παρατηρείτε μόνο στη χώρα μας. Ίσως οι περισσότεροι να τη χρησιμοποιούν ως ευκολία ή επειδή δεν γνωρίζουν καλά τη Ελληνική ορθογραφία. 
Υπάρχουν όμως λύσεις και για την ορθογραφία μέσα από το ίδιο το διαδίκτυο, π.χ η σελίδα speech.ilsp.gr/greeklish/ ή services.innoetics.com/greeklish/ και πολλές άλλες οι οποίες μας βοηθούν να γράφουμε στα Ελληνικά και μάλιστα χωρίς ορθογραφικά λάθη, αν αυτό είναι το ζητούμενο. 
Συνεχίζοντας όμως να γράφουμε σε αυτή την «κατασκευασμένη» γλώσσα καταστρέφουμε εντελώς την Ελληνική. 
Πρέπει και οφείλουμε όλοι μας, γονείς, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί φορείς, σύλλογοι, τοπικές αυτοδιοικήσεις, υπουργεία, πολιτικά πρόσωπα να προφυλάξουμε με κάθε τρόπο την Ελληνική μας γλώσσα. 
Είναι ίσως το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της ταυτότητάς μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Με το πέρασμα του χρόνου όλοι οι νέοι Έλληνες θα μάθουν να γράφουν μόνο με τη μορφή greeklish. Σκεφθείτε αντί να γράφουμε «Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου», θα γράφουμε «i ethniki epetios tis 25 martioy. 
Αφενός ότι η γλώσσα μας είναι η πιο πλούσια του κόσμου αφετέρου είναι και η πιο αρχαία. Άρα με τον παραγκωνισμό της ουσιαστικά καταστρέφουμε την ιστορία μας αλλά τον πολιτισμό μας. Χάνοντας αυτούς τους δυο πυλώνες της χώρας μας καταστρέφουμε το ίδιο μας το είναι. Χάνεται η ύπαρξή μας ως λαός.
Ένας λαός που έφερε τη Δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Οφείλουμε λοιπόν όλοι μας να στηρίξουμε και να προστατέψουμε την Ελληνική μας γλώσσα αν δεν θέλουμε να χαθούμε οι ίδιοι. 
Τώρα, περισσότερο από ποτέ μας έχει ανάγκη ΟΛΟΥΣ η πατρίδα μας.
Με εκτίμηση
Δ.Σ
Εκπολιτιστικού Μορφωτικού συλλόγου Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής