Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

- Εντονη βροχόπτωση και πλημμύρες στην περιοχή μας...

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ποταμός Ενιππέας στις περιοχές Λεύκης, Ορφανών, Φύλλου, Ηλιά, Συκεών Πετρίνου και τμήμα της Ιτέας. Η κυκλοφορία στην τοπική κοινότητα Πετρίνου έχει καταστεί αδύνατη.
Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο αφού οι πλημμύρες είναι συχνές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Φαινόμενο το οποίο όμως θα πρέπει επιτέλους να πάψει να υφίσταται.
Λόγω των έντονων αυτών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκαν ζημιές στις χειμερινές καλλιέργειες των αγροτών, όπως σιτηρών, μηδικής κλπ. , σε έκταση 10000 στρεμμάτων. Η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών αφού η οικονομία της χώρας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις ζημιές.
Επίσης είναι απαραίτητο πλέον η πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και να προχωρήσει στον καθαρισμό του ποταμού από το ύψος της νέας κοίτης Ορφανών Φύλλου και ειδικότερα στο Πέτρινο. Η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στην τοπική κοινότητα Πετρίνου είναι απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής. 

Ηλίας Λιάχανος (αντιδήμαρχος) 


 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν της Παναγιώτας τον γιο ποιος τον φώναξε για φωτογραφία;Αυτόν που έμπλεξε ένα χωριό με την καταγγελία του,αυτόν που με άλλους π........... γιους θέλανε να κάψουν και άλλους ανθρώπους με ψευδής καταγγελίες.Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμαρχο στον Αντιδήμαρχο στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ στον Δημοτικό Σύμβουλο και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, φίδι στον κόρφο σου έβαλες Δήμαρχε.
Υ.Σ.: Δεν ήξερες δεν ρώταγες Δήμαρχε;

Ιτέα Καρδίτσας είπε...

Και ανώνυμα και με βρισιές!!!

Αγαπητέ "ανώνυμε" θα μπορούσες να εκφραστείς και να πεις όλα αυτά χωρίς τα "κοσμιτικά επίθετα". Η Ιτέα δεν λογοκρίνει τίποτα απο όσα γράφετε αλλά πάντα να λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας!!!Ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Μητράκος είπε...

οτι....δεν σου δινουν κονδυλια να υλοποιησης τα προβληματα που ταλαιπωρουν τους συνδημοτες σου ειναι γνωστο . Το οτι ομως καθε τοσο τους '' ΚΑΡΦΩΝΕΙΣ '' ειναι συμαντικο !!!!!! Ευχαριστω και για την χθεσινη σου παρουσια .