Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

- Πως γίνεται να φύγεις όταν δεν είσαι εδώ;

Μα γιατι τον πιέζετε; Αφού το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα δεν θέλει να μένει στην ελλάδα. Δεν τη μπορεί τη χώρα αυτή, τον αρρωσταίνει! Εδώ έγινε προθυπουργός και...κάθε τρείς και λίγο έπαιρνε τον ομματιών του, ταχα μου για <<επαγγελματικά>> ταξίδια. Τώρα που δεν είναι θα κάτσει στην ελλάδα; Δεν θυμάστε τότε που καιγόταν ο κόσμος κι εκείνος είχε πάει για μπάνια με τους<<συντρόφους>>της Σοσιαλιστικούς Διεθνούς στον Αγιο Δομίνικο; Το διασκέδασε πολύ τότε, μέχρι και με εξωτικές καλλονές χώρεψε. Οχι ζεϊμπέκικο όπως του αρέσει. Αλλους χωρούς, λατινικούς. Μην το πιέζετε το παιδί. Δεν μπορεί να μείνει στη χώρα που τον πίκρανε. Τι να κάνει σε μια χώρα που οι κάτοικοίτης, εκτός απο λαμόγια, απατεώνες, φοροφυγάδες και διεφθαρμένοι (όπως ο ίδιος διεμήνυε με κάθε ευκαιρία στο εξωτερικό), είναι και αγνώμονες; Πώς να μείνει σε μιά χώρα που δέν αναγνωρίζει το έργο του, που δεν συγχωρεί στον αδελφό του μια Porche και μια BMW 4X4; Δηλαδή του πατέρα του πώς του συγχώρησε τις κρουαζιέρες με τα σκάφη των μεγιστάνων, τα ταξίδια με την αεροσυνοδό και τη βίλα της Αγράμπελης; Πώς να μείνει σε μιά χώρα που έκανε Πρόεδρο τον κ. Κάρολο, τον <<δανειστή>> του μπαμπά για τη βίλα, και δέν ανέχεται μια βιλίτσα 530τ.μ. με ενοίκιο του αδερφού του; πώς να μείνει σε μια χώρα που οι εισαγγελείς, αντί να κυνηγούν τα <<σκάνδαλα>> που εφηύρε το δικό του κόμμα και τα φόρτωσε στον προηγούμενο, ασχολούνται με υποθέσεις που αγγίζουν δικούς του ανθρώπους; Εδώ ο μπαμπάς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο και ξανάγινε προθυπουργός και αυτόν τον πέταξαν σαν σκουπίδι επειδή του άρεσε να ταξιδεύει; <<Μείνε στην ελλάδα Γιώργο>> του λένε οι (όσοι απέμειναν, τέλος πάντων) δικοί του. Μα πώς να μείνει και για ποιον; Να μείνει γιατί: Για να ακούει τον Χρυσοχοίδη να λέει ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο; και γιατί να το διαβάσει; Μήπως του έπεφτε λόγος; και όταν τους τηλεφώνησε απ'την Κόστα Ρίκα να τον διαγράψουν, του έλεγαν <<δέν έχει σήμα,δεν ακούμε καλά>>! Τους πήρε ξεχασμένους και τους έδωσε νίκη με έντεκα ολόκληρες μονάδες διαφορά! Γιατί να μείνει; Για να βλέπει τα γκάλοπ να βγάζουν το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα κάτω απ'το ΠΑΣΟΚ του Φώτη Κουβέλη; Ε όχι, πολύ πάει! Δεν θα τους κάνει τη χάρη! Θα φύγει,άλλα όπως θέλει και όποτε θέλει αυτός. Αν που τελικά μπορεί και να μή φύγει! Διότι για να φύγεις από κάπου ή για να <<σε φύγουν>>, πρέπει να είσαι εκεί! Αν λείπεις διαρκώς, πως θα σε εντοπίσουν και πώς θα σε διώξουν; Για σκεφτείτε το λιγάκι. Για σκεφτείτε το... 

Βασίλης Γιαννάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής