Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

- "Αμάν αμήν" και Σταύρος Ξαρχάκος στο Θέατρο Ακροπόλ...

Το θέατρο Ακροπόλ μαζί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν την μουσική παράσταση του συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου «Αμάν Αμήν».
Τη σκηνοθεσία της εν λόγω παράστασης, που ανεβαίνει στο ανακαινισμένο θέατρο Ακροπόλ υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει επιμεληθεί η Έρση Δρίνη, ενώ ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος έκανε τις όμορφες ζωγραφιές αυτής της νέας παραγωγής. Τα φώτα επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Καραντινάκης, τον ήχο ο Νίκος Ρούντος.
Πρόκειται για μια παράσταση η οποία βασίζεται στο ρεμπέτικο τραγούδι, με παλιές και νεότερες συνθέσεις, ένα λαϊκό πάλκο, με τραγούδια του χάρου, του τεκέ και της Ανατολής.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Ξαρχάκο, «τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι τραγούδια του οράματος για μια καλύτερη ζωή, είναι τα τραγούδια της διάψευσης των ονείρων, είναι τα ρεμπέτικα της αιώνιας νοσταλγίας της ομορφιάς, τα ρεμπέτικα της ιερότητας του πόθου, τα ρεμπέτικα της περιφρόνησης του τρόμου, τα ρεμπέτικα τραγούδια της πρόκλησης της μοίρας και της ατάραχης αντιμαχίας με το θάνατο».
Η πρεμιέρα της παράστασης «Αμάν Αμήν» θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.


Θέατρο  Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα,Τηλ: 210 36 43 700
Πρόγραμμα παραστάσεων: Από Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή , Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 για 20 παραστάσεις. Τιμές εισιτηρίων 25, 22, 18, 15 (φοιτητικό) και 10 ευρώ.

1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Αυτό κι άν είναι είδηση...δεν χάνεται με τίποτα!!!