Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

- Τα τρακτέρ στις πλατείες...

Νέος γύρος κινητοποιήσεων από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας. Επιτυχημένη η χθεσινή σύσκεψη της ΕΟΑΣΚ στον Παλαμά. Θα γίνει ενημέρωση των αγροτών σε κάθε χωριό και αναμένεται περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα…

 




Αγροτική σύσκεψη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παλαμά.
Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος αγρότες από όλα τα χωριά του καρδιτσιώτικου κάμπου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής Παλαμά με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Πατσιαλή, τον αντιδήμαρχο κ. Νασιούλη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βαϊόπουλο, ενώ το παρών του έδωσε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Πολυγένης.
Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, έστειλε στους αγρότες του νομού μήνυμα ενότητας, «μακριά από κομματικές ταμπέλες» όπως είπε, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουν τους στόχους τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τα οποία βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Γιαννακός, προέβη σε μια αποτίμηση των μέχρι τώρα αγροτικών κινητοποιήσεων, τονίζοντας πως «είναι επιτακτική ανάγκη να πάμε τον μέχρι τώρα αγώνα μας ένα βήμα παρακάτω».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Μπούτας αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι αλλά και οι μικρομεσαίοι αγρότες, με τα μνημόνια και τα δυσβάσταχτα μέτρα και τα χαράτσια της κυβέρνησης και της τρόικας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα  στις πολιτικές που εφαρμόζονται σχετικά με τις αυξημένες κρατήσεις στο ΟΓΑ, στη μείωση των τιμών των αγροτικών προϊόντων και στην ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής, ενώ τα προβλήματα θα γίνουν περισσότερα με την ιδιωτικοποίηση των λιμνών που θα σημάνει νέα χαράτσια στη χρήση του νερού για άρδευση, καθώς και με τη νέα ΚΑΠ που ετοιμάζουν για μετά το 2014. Όλα αυτά, είπε ο κ. Μπούτας, έχουν ένα στόχο, να χτυπήσουν τον μικρομεσαίο αγρότη.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Τζέλλας έκανε αναφορά στα άμεσα αγροτικά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τις πληρωμές των προϊόντων, τις επιδοτήσεις και τη συνδεδεμένη, τα καλλιεργητικά δάνεια, τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, κ.λπ.
Ο κ. Τζέλλας προχώρησε στη συνέχεια στη διατύπωση της πρότασης της ΕΟΑΣΚ για νέες κινητοποιήσεις, η οποία έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους:
Από αύριο το πρωί, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες όλων των χωριών, ενώ ταυτόχρονα θα βγει η προκήρυξη της ΕΟΑΣΚ με όλες τις θέσεις και τα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες του νομού Καρδίτσας και θα οριστούν τα κλιμάκια τα οποία θα περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά του κάμπου και θα ενημερώσουν τους αγρότες, ζητώντας τους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, βγάζοντας τα τρακτέρ στις πλατείες. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί σε άλλη σύσκεψη η κλιμάκωση του αγώνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής