Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

- "Σκοπευμένη" σύγχυση για το Λύκειο & Γυμνάσιο Ιτέας

Πρώτη μέρα σήμερα που ανοίγουν τα σχολεία της χώρας μας. Μια μέρα που για τις Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Ιτέας, τους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία της περιοχής μας μόνο χαρούμενη δεν θα μπορούσε να είναι. Σκοπευμένη σύγχυση θα μπορούσα να χαρακτηρίσω αυτό που συμβαίνει στο σχολείο μας.
Παραμένει;; δεν παραμένει;; κανένας δεν ξέρει. Οι διαβεβαιώσεις για την παραμονή του "πάνε κι έρχονται" τηλεφωνικά. Τα επίσημα χαρτιά όμως πουθενά! Τα μητρώα των μαθητών βρίσκονται στο Παλαμά αλλά τα βιβλία τους στην Ιτέα, το ίδιο και οι μαθητές. Στον αγιασμό ήταν όλοι οι μαθητές του Λυκείου εδώ.
Το λέω "σκοπευμένη" γιατί για όλους τους υπεύθυνους σημαίνει κέρδος χρόνου. Και αν κερδίσουν χρόνο αυτοί χρόνο, τον χάνουν οι μαθητές. Αυτόματα αύριο το Λύκειο Παλαμά αν δεν παρουσιαστούν τα παιδιά μας εκεί θα προχωρήσει σε απουσίες.
Αυτό είναι μέτρο πίεσης.
Όχι στοχευμένο αλλά φυσιολογικό, έτσι ορίζεται από το νόμο. Οι θέσεις των καθηγητών έχουν αλλάξει ήδη με βάση ότι οι Λυκειακές Τάξεις Ιτέας δεν υφίστανται πια. Υπάρχει περίπτωση όλα αυτά να αλλάξουν αν υποθέσουμε ότι το Λύκειο παραμένει στη Ιτέα;;
Το βλέπω δύσκολο.
Ο καθένας μας λοιπόν και πολύ περισσότερο οι "καρεκλοκένταυροι" θα αναλάβουν τις ευθύνες τους για την παρακμή που ετοίμασαν με στόχο την περιοχή μας.
Εύχομαι πρώτα απ' όλα να έχουν υγεία τα παιδιά μας και ελπίζω ότι όλα αυτά έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν.
Θέλω επίσης να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές των σχολείων της Ιτέας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν μια δημιουργική, ενδιαφέρουσα και παραγωγική σχολική χρονιά.
Αχιλλέας Μπαλαντίνας

1 σχόλιο:

κωνσταντινος μητρακος είπε...

οι καρεκλοκενταυροι, οτι τους βολευει - μια χαρα το ειπες-το βαφτιzουν ''ετσι οριzετε απ' το νομο''... οσο για τις ευθυνες, τους ειδαμε...ξεπακιαστηκαν απ' το βαρος των ευθυνων τους.Τι λες?? να βαλουμε ενα ''χερακι'' να τους ξαλαφροσουμε λιγο ??

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής