Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

- Κόψτε τον σβέρκο σας, μπας και λυτρωθούμε

Δεν θα σας πούμε εμείς τον τρόπο γιατί εσείς, που ολα τα λύνετε ακόμα και τα οικονομικά, μάλλον θα τα καταφέρετε.
Και αν νομίζετε πως θα είστε πάντα νέοι και ακμαίοι φαίνεται πως δεν λογαριάζετε τον πανδαμάτορα χρόνο.
Να είστε βέβαιοι πως αυτός θα σας ανταμείψει κάποια στιγμή, μόνο που θα είναι αργά, αφού τότε δεν θα έχετε τη δύναμη να πάρετε ούτε τα ποδάρια σας.
Ακόμα και μια ασπιρίνη θα σας προβληματίζει, χώρια τα απαραίτητα φάρμακα, που για τούς παλιότερους θα αποτελούν ουτοπικό φαινόμενο και που θα είναι στη διάθεσή τους μόνο για οπτικό άγγιγμα σε κάποια ιστοσελίδα, διαφήμηση ή έντυπο.
Για την ώρα αρκεσθείτε στο λυσσαλέο σφαγιασμό και περαιτέρω ενταφιασμό κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και αξίας.
Φαίνεται πως ο απλός κόσμος, ο λαός δεν σας κάθεται καλά στο λαιμό οπότε εσείς απο θέσεως ισχύος τον καταδυναστεύετε και τον κατασπαράσσετε στην αρένα των οικονομικών αυτοκρατοριών που πιστά και απαρέγκλιτα υπηρετείτε.

Ως πότε όμως;

Κάποτε, δεν μπορεί, θα κάνει ξαστεριά και τότε κανένα σωσίβιο δεν σας σώνει και θα τρέμετε σαν το ψάρι στη στεριά, θα τρεμοσβήνετε σαν το κερί στόν άνεμο, ενώ τα γιότ και τα κότερα των πλουσίων λάθρα θα αρμενίζουν σε πέλαγα και θάλασσες.
Πάντως, μην ξεχνάτε, έχετε την εξουσία στα χέρια σας, και πρέπει να την ασκήσετε επάξια και με γνώμονα τον παράγοντα άνθρωπο και την κοινωνία.
Αναλογισθείτε τιε ευθύνες σας στο λίγο χρόνο που σας μένει και χρησημοποιήστε τον δημιουργικά, ανθρώπινα και οχι εξολοθρευτικά.
Και προσοχή! γιατί κάποιοι απο τούς σημερινούς υπερ υπουργούς, με την ασχετοσύνη και την απειρία τους φοβάμαι οτι, σε μια άλλη εποχή της 10ετίας του 1950, αν προσέρχονταν κάποια Κυριακή στον "ξιώστρη" (εξώστη) του Αγίου Νικολάου Μεγάλων Καλυβίων, θα κρίνοντα ακατάληλοι ακόμα και για τη φύλαξη ζωντανών στο ζευγαρολίβαδο!!!

Χρήστος Παπαπολύκαρπος
Ερευνητής - Λαογράφος

1 σχόλιο:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σου Πρόεδρε αλλά "φωνή βοόντως εν τω ερήμω..." και πολύ φαβάμαι οτι η κατάληξη δεν θα είναι καλή για κανέναν μας...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής