Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά.

Με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου και των περιφερειακών συμβούλων κ. Ψαχούλα και κ. Μάττα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά.

Η συνεδρίαση έγινε στο Προάστιο στα πλαίσια της δέσμευσης της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου, ότι τουλάχιστον 4 συνεδριάσεις το χρόνο θα πραγματοποιούνται στις έδρες των πρώην Δήμων Σελλάνων και Φύλλου.

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλαμά θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου στην Ιτέα.

Η συνεδρίαση στο Προάστιο έγινε μπροστά σε ένα κοινό που είχε κατακλείσει την αίθουσα συνεδριάσεων του  Δημοτικού Καταστήματος.

Πριν την έναρξη των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο κ. Τσιάκος ενημέρωσε τους δημότες για την πορεία των έργων στον ποταμό «Μέγα» και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν κατά την διάρκεια ή και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Δεσμεύτηκε ότι ο προγραμματισμός θα επικεντρωθεί  στο να μην δημιουργηθεί κανένα θέμα κατά την αρδευτική περίοδο, αλλά και θα κατασκευαστούν νέα σημεία υδροληψίας στο αντιπλημμυρικό έργο, ώστε να ποτιστούν πάνω από 20.000 στρέμματα του Δήμου. Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και από τους παρευρισκόμενους κατοίκους.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης για τον «Μέγα» ο Δήμαρχος Παλαμά παρέδωσε στον κ. Τσιάκο, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη σε χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή οδού Δέλτα-Παλαμάς- Όρια Νομού». Το πιο πάνω έργο είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων του Παλαμά και θα βοηθήσει την έδρα του Δήμου να βγει από την οδική απομόνωση στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί ότι για  το πιο πάνω έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη από το 1996!Δεν υπάρχουν σχόλια: