Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

1η Συνάντηση Γλωσσών και Πολιτισμών

Ολοκληρωθηκε χθες Πεμπτη 26 Μαιου 2016 η πρωτη συνάντηση γλωσσων και πολιτισμων στο θεατρο ΟΥΗΛ.

Η Σχολη Καραβανα σε συνεργασία με την Αντ.Πολιτισμου και Επιστημων του Δημου Λαρισας και την Δρ Αργυρω Μουμτζιδου (Υπευθυνη της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικης Πολυγλωσσίας "Διεπαφή", τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναινων "Η καθ ημας Ανατολη", τον Ποντιακό Σύλλογο Λάρισας, τον Πανθεσσαλικο Σύλλογο Καλαρρυτινων, την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, την Πολιτιστική Λέσχη Φιλλιπουπολεως και την οργάνωση Αδελφοί-Adelphics παρουσίασαν στο κατάμεστο θέατρο του ΟΥΗΛ την πρώτη προσέγγιση στα γλωσσικά ιδιώματα και την κουλτούρα των Ελλήνων .Καππαδοκες Πόντιοι Ισραηλίτες, Αργιθεατες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές περιέγραψαν την κουλτούρα τους με ομιλίες με χορούς και στο τέλος με παραδοσιακά εδέσματα.

Τον δικό μας σύλλογο εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος μας Δρ Ηλιας Παλαιοχωρλιδης ο οποίος γοήτευσε τους παρισταμένους μιλώντας για την Καππαδοκία και το χωριό των προγόνων μας το Σουλουτσοβα ενω ταυτόχρονα πρόβαλε με διαφάνειες πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του Συλλόγου μας στις πατρογονικές μας εστίες.

Οι Εθελόντριες του Συλλόγου μας είχαν ετοιμάσει εδέσματα από Χουσιαφι, σεπε και παστουρμα τα οποία είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλοι στο τέλος της εκδήλωσης μαζί με εδέσματα άλλων συλλόγων.

Ευχαριστούμε τη Σχολή Καραβανα για την τιμή που μας έκανε











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής