Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μουσικές Εκδηλώσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας με αφορμή την "Διεθνή Ημέρα Μουσείων"

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".
Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει σαν θέμα, το «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

O Δήμος Παλαμά θέλοντας να γιορτάσει κι αυτός, την Τετάρτη 18 Μαΐου διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας.
Συγκεκριμένα το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοικτό, για επισκέψεις σε σχολεία, συλλόγους ή ομάδες ατόμων από το πρωί της Τετάρτης 18 Μαΐου μέχρι αργά το βράδυ.
Στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου και κάτω από τα αστέρια θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση τις ιστορίας του χώρου. Στη συνέχεια η μεικτή χορωδία του Δήμου και η χορωδία του Ε.Μ.Σ. Ιτέας με την επίβλεψη του χορωδού κου Αχιλλέα Μπίμπιλα θα αποδώσει τραγούδια Ελλήνων συνθετών.
Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία έντεχνου – λαϊκού τραγουδιού με τούς μουσικούς:
Ρίτσα Πέτσα - τραγούδι
Αρη Φαλιάγκα - τραγούδι
Παύλο Σαμαρά - κιθάρα
Ναπολέων Μουλιάκο - μπουζούκι
Γιώργο Πρασσά - πιάνο
Κώστα Κοκκινόπουλο - κρουστά

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.
Η είσοδος στο μουσείο και στην μουσική εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής