Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Πλημμύρες χωραφιών σε Υπέρεια, Φύλλο, Ιτέα και Πέτρινο (φωτό)

Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ποταμός Ενιππέας στις περιοχές Υπέρειας, Ορφανών, Φύλλου, Ηλιά, Συκεών, Πετρίνου και τμήμα της Ιτέας.
Η κυκλοφορία στην τοπική κοινότητα Πετρίνου έχει καταστεί ξανά αδύνατη. Ενα σύνηθες φαινόμενο για τούς κατοίκους του, φαινόμενο το οποίο όμως θα πρέπει επιτέλους να πάψει να υφίσταται εδώ και χρόνια.

Λόγω των έντονων αυτών καιρικών συνθηκών, προκλήθηκαν ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών, όπως σιτηρών, βαμβάκι, ντοματιές κλπ., σε έκταση χιλιάδων στρεμμάτων.

Το ποτάμι υπερχείλισε στην Υπέρεια στο ύψος του λόφου στο κτήμα Χασιώτη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει και τα νερά να "πατήσουν" τον δημόσιο δρόμο και να γεμίσουν πολλά στρέμματα και από την απέναντι πλευρά παρασύροντας οτι έβρισκαν μπροστά τους σχεδόν μέχρι τα σύνορα Ορφανών με Φύλλο.

Η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των αγροτών αφού η οικονομία της χώρας στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο ΕΛΓΑ να εκτιμήσει τις ζημιές.
Επίσης είναι απαραίτητο πλέον η πολιτεία να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες και να προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Ενιπέα από το ύψος της νέας κοίτης Ορφανών Φύλλου και ειδικότερα στο Πέτρινο.
Η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στην τοπική κοινότητα Πετρίνου είναι απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

Πέτρινος








Υπέρεια









Ιτέα







4 σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΟΣ είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές. Άραγε πόσες γενιές ακόμα θα βλέπουν αυτές τις ωραίες εικόνες; Έτσι για να βλέπουμε και κάτι διαφορετικό στον Πετρινο. Μήπως ο Πέτρινος πριν από πολλά χρόνια ήταν ψαροχώρι και γιαυτό μας αρέσει να τον βλέπουμε με θάλασσα; Σαν δεν ντρεπόμαστε όλοι μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΛΗΣ είπε...

Το πρόβλημα έχει αιτία και ακούει στο όνομα " Γέφυρα με σωληνωτούς οχετούς στο ύψος των λατομείων στη θέση Βαζούρι".Και προς επιβεβαίωση θα ήταν πολλαπλά χρήσιμο να ληφθούν μερικές φωτογραφίες στο ύψος του φράγματος τόσο ανάντι ( προς Βλοχό ) όσο και κατάντι ( Βάλτος Πετρίνου ). Οι φωτογραφίες αυτές θα δείξουν κατά τον καλύτερο τρόπο τη διαφορά στάθμης και εμμέσως πλην σαφώς τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος. Και βέβαια οι φωτογραφίες αυτές να δούνε το φώς της δημοσιότητας. Ελπίζω σε ταχεία ενέργεια.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΛΙΟΣ είπε...

Περιμένω από όλους τους φίλους του Πετρινου που είναι στο fb να κοινοποιησουμε το πρόβλημα. Μπας και γίνει τίποτα. Μέχρι τώρα δεν βλέπω ιδιαίτερη κινητοποίηση. Δυστυχώς έχουμε αποδεχτεί το πρόβλημα . Η φράση που μας ταιριάζει ειναι: # ότι βρέξει ας κατεβασει#.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΥΛΙΟΥ είπε...

Των φρονημων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν. Τι να τα κανεις τα λογια οταν ειναι μονο λογια χωρις αποτελεσματα.Ο τοπος εχει εξουσιες που δεν χρειαζεται μονο να κανει διαπιστωσεις αλλα και παρεμβασεις

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής