Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν τον Άγιο Νικόλαο στα Βούνενα

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούνενα όπου με λαμπροπρέπεια τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Στις 7 έγινε η υποδοχή αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου του Νέου το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος ενώ εν συνεχεία εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου και συγχροροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Λόγο ωφέλιμο προς το πυκνό εκκλησίασμα προσέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος στην προσλαλιά του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για την παρουσία του τον Σεβ. Άγιο Λαρίσης (ο οποίος σημειωτέον κάθε χρόνο τιμά την εν λόγω Ιερά Πανήγυρη με την παρουσία του) ενώ ακολούθως κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλελέρ τελέστηκε η Αρτοκλασία υπό του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησε με την παρουσία του και ο Πιεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία υπό των ιερέων της περιοχής.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει σημαντικές εργασίες συντήρησης αλλά και κατασκευής νέων έργων στο Ιερό Προσκύνημα και αυτό οφείλεται και στις ακούραστες προσπάθειες του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα εγκαταβιεί εκεί τη ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.














πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής