Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μια όμορφη μελωδική ανοιξιάτικη βραδιά στο Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Έναν ακόμη λόγο να επισκεφθεί κάποιος το Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας απόκτησε αυτή την εβδομάδα το κοινό της περιοχής μας, χάρη στη χθεσινή Πολιτιστική βραδιά με την δημιουργική συνεργασία του Δήμου Παλαμά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας.

Σε μια όμορφη μουσική βραδιά με μελωδίες και ήχους στον υπέροχο αύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η καθιερωμένη πλέον γιορτή για την "Διεθή Ημέρα Μουσείων".
Το κοινό που για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, χειροκρότησε με ενθουσιασμό την απόδοση αλλά και τις προσπάθειες των μουσικών που χθες παρουσίασαν χορωδιακά και συναυλιακά τραγούδια διαφόρων συνθετών.
Πριν και μετά την εκδήλωση αρκετός κόσμος επισκέφτηκε την έκθεση με τα Λαογραφικά εκθέματα του Μουσείου.

Η βραδιά ξεκίνησε στις 21.00 στον αύλειο χώρο του Μουσείου και κάτω από τα αστέρια όπου έγινε μία σύντομη παρουσίαση τις ιστορίας του χώρου απο την Αννα Κουσιαντζα.
Συνεχίστηκε με το χαιρετισμό του Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου.
Αφού καλωσόρισε όλους τους συνδημότες αναφέρθηκε στο Μουσείο τονίζοντας πως είναι το στολίδι της περιοχής μας και πως η επισκεψιμότητα που έχει απο διάφορα σχολεία και οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής είναι μεγάλη σε πείσμα κάποιων να το θεωρούν κλειστό. Είπε επίσης πως η σημερινή Δημοτική αρχή θα συνεχίσει να προβάλει το Μουσείο με δράσεις όπως η σημερινή η οποία είναι θεσμός πλέον και θα γίνεται κάθε χρόνο στίς 18 Μαϊου την "Διεθνή Ημέρα Μουσείων"

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας Αχιλλέας Μπαλαντίνας αφού καλωσόρισε κι αυτός με τη σειρά του τον κόσμο προλόγισε το πρόγραμμα και τούς μουσικούς της χορωδίας και της λαϊκής ορχήστρας.

Στη συνέχεια η μεικτή χορωδία του Δήμου Παλαμά και η χορωδία του Ε.Μ.Σ. Ιτέας με την επίβλεψη του χορωδού κου Αχιλλέα Μπίμπιλα απόδωσε τραγούδια του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με συναυλία έντεχνου – λαϊκού τραγουδιού με τούς μουσικούς:
Ρίτσα Πέτσα - τραγούδι
Αρη Φαλιάγκα - τραγούδι
Παύλο Σαμαρά - κιθάρα
Ναπολέων Μουλιάκο - μπουζούκι
Γιώργο Πρασσά - πιάνο
Κώστα Κοκκινόπουλο - κρουστά

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής