Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ακόμη μια διάκριση για την μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Ιτέας Γεωργίας Ντινοπούλου

Πανελλήνια ‘Ένωση Λογοτεχνών 
18ος Πανελλήνιος  Μαθητικός  Διαγωνισμός 2016

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε δύο είδη του λόγου: Ποίημα και Διήγημα.
Τα ποιήματα δεν έπρεπε να υπερβαίνουν τους 30 στίχους, και τα διηγήματα τις 6 σελίδες.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξεως Γυμνασίου και όλων των τάξεων Λυκείου και Τ.Ε.Ε., ηλικίας μέχρι και 20 ετών, με ένα μόνο ποίημα ή διήγημα.
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ελεύθερο.
Κάθε έργο υποβαλλόταν σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα (από υπολογιστή), με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας.
Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιούσε ο κάθε μαθητής έπρεπε να είναι μονολεκτικό και γραμμένο ελληνικά. π.χ. Νεφέλη, Δαναόs, Άστρο, Αγέρι, Δανάη, κ.α.
Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας του, το τηλέφωνό του (σταθερό και κινητό), e-mail, καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, βρισκόταν σε κλεισμένο μικρότερο φάκελο που εξωτερικά είχε μόνο το ψευδώνυμό του και τον τίτλο του έργου του.
Τα κείμενα απεστάλησαν μέσα σε απλούς φακέλους από τις Διευθύνσεις των Γυμνασίων ή Λυκείων ή απευθείας από τους μαθητές έως τις 31 Μαρτίου του 2016

«Για τον μαθητικό διαγωνισμό διηγήματος» η Πανελλήνια ‘Ένωση Λογοτεχνών απένειμε το α' βραβείο στη Γεωργία Ντινοπούλου, μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων Ιτέας Καρδίτσας, για το διήγημα "Θραύσματα" .
Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή στην Αθήνα, στις 15 Μαΐου 2016 και στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λόγια από το διήγημα:
Θραύσματα 
…Ανατροπές, δαιδαλώδεις δρόμοι με απότομες στροφές, απ' αυτούς που η ζωή μόνη της μπορεί να φτιάξει, και μυστικά θαμμένα βαθιά κάτω από τη σκόνη του παρελθόντος, σε μια κοινωνία αποτελούμενη από ανθρώπους με πάθος για όνειρα, αλλά λίγη για να τα προσφέρει…

F. K.


5 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Θερμά συγχαρητήρια Γεωργία, γεμίζεις υπερηφάνεια την Ιτέα!!!!!ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!παντα επιτυχιες στην ζωη σου Γεωργια!!!!

Γεωργία Ντινοπούλου είπε...

Σας ευχαριστω παρα πολυ!

Αλέξανδρος Ντόκος είπε...

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια.
Είναι μεγάλη τιμή για την Ιτέα και το Νομό Καρδίτσας.
Εύχομαι καλή δύναμη, υγεία και πάντα επιτυχίες.
Αλέξανδρος Ντόκος
Υπεύθυνος των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Α.Ε
για την Βόρεια Ελλάδα και την Θεσσαλία

ΑΝΝΙΤΑ ΜΠΑΜΠΑΝΑ είπε...

Πολλά συγχαρητήρια Γεωργία μου που καταπιάνεσαι με τόσα πολλά πράγματα και τα καταφέρνεις περίφημα σε όλα.Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής