Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ζέτα Μακρή: "....σαν παραμύθι"

- Πρόεδρε, που θα πάμε εκδρομή;;
- Εθνικό Αρχαιολογικό Αθήνα, με ξεναγό τη Ζέτα.
- Α ωραία, τότε γράψε κι εμένα με τη γυναίκα μου...

Το άκουσα πολλές φορές τις τελευταίες μέρες που κάναμε εγγραφές για την εκδρομή στην Αθήνα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όταν την πήρα τηλέφωνο αρχές Νοεμβρίου να την ενημερώσω ότι οργανώνουμε εκδρομή στο Εθνικό αρχαιολογικό και να της ζητήσω να μας ξεναγήσει μου απάντησε αμέσως...ΝΑΙ!!
Το ίδιο είχε κάνει και με τους Δελφούς και με το Μουσείο της Ακρόπολης...αμέσως ΝΑΙ!!
Παλιά γνώριμη σε όλους αυτούς τους χώρους.
Από τη μια επιστήμονας με γνώσεις στον τομέα της κι από την άλλη, η Ζέτα που ξέρεις πάντα, με τα καλαμπούρια και την "ανοιχτή καρδιά".
Κάθε φορά που βρισκόμαστε για καφέ στο χωριό και συζητάμε νιώθω ότι οι μαθητές της στο σχολείο που διδάσκει πρέπει να είναι οι πιο τυχεροί του κόσμου.
Η μεταδοτικότητά της απίστευτη!!
Μπορεί να σου μάθει την ιστορία μας τόσο εύκολα...σαν παραμύθι!!
Κι η Ελληνική ιστορία δεν είναι ένα μικρό παραμύθι 50 σελίδων αλλά η αρχή του κόσμου, τεράστια, ατέλειωτη.
Κι όμως έχει έναν τρόπο να σε καθηλώνει, σου τα φέρνει με τέτοια σειρά που νομίζεις μερικές φορές ότι όλα αυτά περνάνε μπροστά σου με εικόνες.
Τόσο εύκολα...
Ήταν εκεί από το πρωί, μας περίμενε μπροστά στον κήπο του Μουσείου, φρέσκια, με ένα τεράστιο χαμόγελο και με έναν αέρα που σε έκανε να νιώθεις ότι θα μπεις στο χώρο με τον καλύτερο ξεναγό του κόσμου.
Χθες μας παρότρυνε για μια διήμερη εκδρομή στις Μυκήνες, παλαιότερα επέμενε για την Αρχαία Ολυμπία.
- Οργανώστε τη Αχιλλάκο για να ρθω να σας ξεναγήσω, θα περάσουμε ωραία, θα μάθουμε πολλά πράγματα...
Αυτή είναι η Ζέτα.
Ως πρόεδρος του Ε.Μ.Σ. Ιτέας την ευχαριστώ πολύ για όσα έχει κάνει για τον Σύλλογο.
Ως άνθρωπος νιώθω ιδιαίτερη τιμή που είμαστε φίλοι.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας

4 σχόλια:

ΜΑΡΙΑ ΑΛ. ΜΑΚΡΗ είπε...

Μπραβο Ζετακι !!!εχω πολλα χρονια να σε δω ,ακουω παντα τα καλυτερα για σενα - Μακρη εισαι αλωστε- και επι ευκαιρια σου ευχομαι καλες γιορτες και με υγεια το νεο ετος!!!!

ΕΛΛΗ ΤΣΕΡΕΠΗ - ΧΑΪΔΟΥΛΗ είπε...

Παύλο, βλέποντας τη Ζέτα , το μυαλό πάει πολύ πίσω ,όταν μωρό η Ζέτα και την έπαιρνα αγκαλιά, κοριτσάκι της δασκάλας μου.
Νομίζω, ότι μοιάζει τη μαμά της...

ΒΑΣΩ ΤΣΕΤΛΑ είπε...

Αναξάντλητη πηγή γνώσεων το Ζετάκι μας! με τη μεταλαμπάδευση γνώςεων στο αίμα της!! Γειάσου Ζετάκι μας ! μακάρι να ήμουνα στην επίσκεψη του Μουσείου!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΚΡΗΣ είπε...

Καλήμερα στήν παρέα καί εύχαριστώ έκ μέρους τής οικογένειας γιά τά καλά σας λόγια!!! Τό έκανε σήγουρα μέ μεγάλη εύχαρίστηση ή άδελφή μου!!! Λατρεύει τή διδασκαλία καί νά γίνεται άριστη οικοδέσποινα τής χώρας μας !!!!Όχι νά τό παινευτώ έπειδή είναι άδελφή μου άλλά είχατε τήν καλύτερη Άρχαιολόγο ξεναγό πού διαθέτει τό σωματείο τών διπλωματούχων ξεναγών καί τήν πιό δημοφιλή

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής