Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Κατώτερη των περιστάσεων η δημοτική αρχή Παλαμά

Μετά την απραξία της Δημαρχιακής Αρχής κατά την διάρκεια της θεομηνίας, με ενέργειες χωρίς συντονισμό, και σχεδιασμό σε ολόκληρο το Δήμο, μετά την εγκατάλειψη στο έλεος των πλημμυροπαθών  τόσο στα Ορφανά, Φύλλο, Αστρίτσα, όσο και στα Καλογριανά που ακόμη κολυμπούν στις λάσπες για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, το αλαλούμ που επικρατεί στο Δήμο μας, συνεχίζεται σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Η αγωνία των αγροτών για την καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους μεγαλώνει και η έλλειψη συντονισμού είναι πλέον εμφανής. Την πρώτη μέρα της υποβολής δηλώσεων διαδικτυακή ανάρτηση του Δήμου, ενημέρωνε τους αγρότες να προσέλθουν στο δημαρχείο του Παλαμά. 
Έκπληκτοι αγρότες από το Πέτρινο που λόγω των κλειστών δρόμων ακολούθησαν την διαδρομή Πέτρινο-Συκεώνα-Ιτέα-Ερμήτσι-Καλυβάκια-Παλαμάς, φτάνοντας στο Δημαρχείο άκουσαν να τους λένε ότι πρέπει να επιστρέψουν στο Δημαρχείο της Ιτέας για την δήλωση τους. 
Όσο για την λάθος ενημέρωση απάντηση δεν πήραν ποτέ κι από κανένα.
Επίσης την ώρα που τα Ορφανά, το Φύλλο, τα Καλογριανά μετρούσαν τις πληγές τους και η Μεταμόρφωση κινδύνευε ακόμη, στην πλατεία της Ιτέας πολυμελής ομάδα καθαριστριών από τα οχτάμηνα, μάζευαν γόπες γύρω από τους κάδους αντί να βοηθάνε τους πλημμυροπαθείς. 
Αυτή κι αν είναι ιεράρχηση των προβλημάτων του Δήμου μας κ. Δήμαρχε.

Με αποκορύφωμα μέσα σε ένα κατεστραμμένο τοπίο έχουμε την άστοχη απόφαση του Δημάρχου το απόγευμα της Τετάρτης, να αποφασίσει το άνοιγμα των σχολείων, κίνηση που χαρακτηρίστηκε λανθασμένη από το σύνολο των δημοτών. Με την απόφαση σας αυτή κ. Σακελλαρίου κάνατε την εκπαίδευση στο Δήμο Παλαμά, εκπαίδευση δύο ταχυτήτων. Εκπαίδευση μόνο για τα παιδιά της πόλης του Παλαμά, αφού τα παιδιά της Μεταμόρφωσης, του Κοσκινά, του Βλοχού, του Αγίου Δημητρίου δεν είχαν την πρόσβαση λόγω κλειστών δρόμων. Με ότι αυτό συνεπάγεται στην κοινωνική και κυρίως ψυχολογική κατάσταση αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους. Να είστε σίγουρος ότι τίποτα δεν θα γινόταν αν τα σχολεία παρέμειναν για ακόμη μια μέρα κλειστά.

Δυστυχώς όμως κάθε φορά η πραγματικότητα σας διαψεύδει. 
Και είναι κρίμα γιατί ο Δήμος μας αξίζει περισσότερα από αυτά που του δίνεται.

Υ.Γ. Αγαπητέ κ. Δήμαρχε το παραπάνω άρθρο να είστε σίγουρος ότι δεν εμπεριέχει κανενός είδους εμπάθεια ή επίθεση σε εσάς προσωπικά. Είναι παράπονα και διαπιστώσεις των δημοτών μας που εισέπραξα προσωπικά για την λειτουργία του Δήμου, με εμφανή την αγανάκτηση τους.

     Φωτεινή Καραϊσκου
Δημοτική Σύμβουλος Παλαμά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής