Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σε λιμνοθάλασσα μετατράπηκαν τα χωριά Πέτρινος και Φύλλο, μεγάλη καταστροφή σε χωράφια

Σε Λιμνοθάλασσα μετατράπηκαν τα χωριά Πέτρινος και Φύλλο από την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού για μια ακόμη χρονιά από τα ακραία φαινόμενα του 2ημέρου.
Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του Πέτρινου και της ευρύτερης περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι με τις πλημμύρες από την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού.
Από την υπερχείλιση διεκόπη σήμερα τις μεσημβρινές ώρες η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ιτέας - Πέτρινου, καθώς η γέφυρα που συνδέει τα δυο χωριά κατακλύστηκε πάλι από τα ορμητικά νερά. Και μάλιστα έχουν περάσει αυτή τη φορά και τον δρόμο προς Ιτέα στο ανάχωμα.
Διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία από Φύλλο για Ορφανά και από Πέτρινο για Αγιο Δημήτριο. 
Η κατάσταση είναι ακόμα ανεξέλεγκτη.
Το νερό μπήκε από το μεσημέρι και στο χωριό Φύλλο και οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.
Η υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού ξεκίνησε εξαιτίας των βροχοπτώσεων και της καθόδου σημαντικών ποσοτήτων νερού από το Φαρσαλίτη ποταμό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις της περιοχής.

"Στο ίδιο έργο θεατές" λένε οι δημότες του Πέτρινου αγανακτισμένοι.

ΠΕΤΡΙΝΟΣ













ΦΥΛΛΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής