Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Έπεσαν οι υπογραφές της σύμβασης για την "Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά"

Υπεγράφη σήμερα Τετάρτη (16/9) η σύμβαση κατασκευής του έργου για την "Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Παλαμά" με το ύψος της δαπάνης να ανέρχεται στο ποσό των 147.413,28 ευρώ μεταξύ του Δημάρχου Παλαμά Γ. Σακελλαρίου και της αναδόχου εταιρίας - κοινοπραξίας Χανης Βαιος – Ζαρκάδας Δημήτριος.

Η μελέτη συντάχθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παλαμά το έτος 2019 με προϋπολογισμό 278.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020»
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κτήριο είναι οι ακόλουθες:

Η εξωτερική θερμομόνωση θα γίνει με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης, πιστοποιημένες με CE κατάλληλου τύπου για εξωτερική θερμομόνωση, πάχους 70 mm και εφαρμογή οπλισμένου συνθετικού έγχρωμου επιχρίσματος.
Θα τοποθετηθούν θερμο-διακοπτόμενα κουφώματα από αλουμίνιο, χρώματος γκρι επιλογής της υπηρεσίας, με διπλούς θερμομονωτικούς, ηχομονωτικούς υαλοπίνακες, Θα γίνει αντικατάσταση των ξύλινων παντζουριών με ανοιγόμενα παντζούρια αλουμινίου.
Θα ακολουθήσει ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών επιφανειών της εξωτερικής τοιχοποιίας και των οροφών του κτιρίου.
Θα αντικατασταθούν οι παλαιές κλιματιστικές μονάδες (αντλίες θερμότητας) με κλιματιστικές μονάδες (αντλίες θερμότητας) SPLIT INVERTER.
Θα γίνει αντικατάσταση Καυστήρα πετρελαίου µε καυστήρα καύσης φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τις φωτοτεχνικές μελέτες αντικαθίστανται τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με φωτιστικά σώματα LED.

Με τις παραπάνω ενεργειακές παρεμβάσεις το κτίριο αναβαθμίζεται από την κατηγορία Η στην κατηγορία Β.
Με τις προαναφερόμενες επεμβάσεις η αρχιτεκτονική όψη του κτιρίου δεν μεταβάλλεται.
Πρώτα θα γίνει αποξήλωση των υπαρχόντων ξύλινων εξωτερικών κουφωμάτων και θα τοποθετηθούν μαρμάρινες ποδιές στα παράθυρα. .

karditsanet.live



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής