Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Λίγα πουλιά για όλους στην έναρξη!

ITEA....
Τα τηλέφωνα είχαν πάρει...φωτιά και η αγωνία ενόψει της έναρξης για την κυνηγετική περιόδου είχε φτάσει στο κατακόρυφο! Η προσμονή όλων να βρεθούν στα καρτέρια λίγες ώρες πριν...πέσει η καρό σημαία για την πρώτη μέρα του κυνηγιού ήταν πολύ μεγάλη!

Για ακόμη μία χρονιά είχα μιλήσει με φίλους μου από την Ιτέα Καρδίτσας για να συλλέξω τις πρώτες πληροφορίες αναφορικά με το που θα κυνηγήσουμε. Τα τελευταία νέα ανέφεραν ότι τα τρυγόνια ήταν λιγοστά, ενώ για τα ορτύκια οι πολλοί ραντισμοί με φάρμακο για τα ζιζάνια στα χωράφια τα είχαν απομακρύνει.

Μπορεί τα μηνύματα να μην ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο η διάθεση ήταν μεγάλη για να βρεθεί η παρέα στον κυνηγότοπο και να περιμένει το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου. Τελικά μετά από πολλές διαβουλεύσεις αποφασίσαμε να βρεθούμε από το βραδύ της Παρασκευής στα Βούναινα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ιτέα. Η ανυπομονησία μου είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να μην κοιμηθώ το βράδυ της Παρασκευής και να επιλέξω την κουβέντα και τα πολλά τσιγάρα.

Λίγο πριν το ξημέρωμα είχαμε πιάσει τα καρτέρια, αφού πρώτα το πρωί της Παρασκευής κάναμε μία βόλτα στο μέρος που θα κυνηγούσαμε για να παρατηρήσουμε το πως "παίζουν" τα τρυγόνια. Φυσικά μέχρι τις 6:30 τα αυτοκίνητα δεν σταματούσαν να έρχονται στο μέρος που επιλέξαμε.

Έτσι, το πρώτο "μπαμ" της νέας χρόνιας δεν άργησε να ακουστεί και οι ευχές έδιναν και έπαιρναν μεταξύ μας. Μετά από λίγο τα πρώτα τρυγόνια προς την πλευρά μας έκαναν την εμφάνιση τους, αλλά η "χειμερία νάρκη" στην οποία βρισκόμασταν μετά την 28η Φεβρουαρίου, μας χάρισε και τις πρώτες αστοχίες... Φυσικά κανένας δεν απογοητεύτηκε γιατί τα πουλιά συνέχισαν να μπαίνουν και δεν αργήσαμε να έχουμε και τις πρώτες καρπώσεις.

Η λήξη του πρώτου κυνηγιού ήρθε περίπου στις 9:30 και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Μπορεί να μην είχαν γίνει σημαντικά νούμερα (κάτι το οποίο δεν είναι και το πρώτο που μας ενδιαφέρει), αλλά τα τρυγόνια που είδαμε και ντουφεκίσαμε δεν ήταν και λίγα! Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο, ότι για εμένα είναι πιο σημαντικό να δω έναν σημαντικό αριθμό θηραμάτων και σε δεύτερη μοίρα περνάει ο αριθμός κάρπωσης.

Η παρέα συγκεντρώθηκε στα αυτοκίνητα και επέλεξε να κατευθυνθεί στο καφενείο του χωριό, για να συζητηθούν οι πρώτες εντυπώσεις από την 20η Αυγούστου μεταξύ τσίπουρου και μεζέ!


Εύχομαι σε όλους καλή κυνηγετική χρονιά με υγεία!!!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ
(Δημοσιογράφος ΕΡΑ)

2 σχόλια:

Παύλος Σαμαράς είπε...

Φίλε Γιώργο σ΄ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησες με το άρθρο σου.
Η Ιτέα εύχεται καλό κυνήγι σε όλους...

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

...ωραίο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής