Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

- Αυξάνονται οι αντιδράσεις στον Δήμο Παλαμά για το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών

Διήμερο κλείσιμο του Δήμου, αποφάσισε το κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, παρουσία εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών, και πλήθους πολιτών.




Επίσης, συζητήθηκε η έκδοση ψηφίσματος που κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, η τελική μορφή του οποίου θα τεθεί στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή, αφού πρώτα ληφθούν υπόψη οι απόψεις που κατατέθηκαν στην κατεπείγουσα συνεδρίαση.  Το ψήφισμα που, όπως όλα δείχνουν θα είναι ομόφωνο, θα αποσταλεί και στους πέντε βουλευτές του νομού, οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν θέση, καθαρά, υπεύθυνα και δημόσια.  
Επίσης, αποφασίστηκε να οργανωθεί λαϊκή συγκέντρωση των πολιτών όλου του δήμου Παλαμά εντός του Ιανουαρίου, και στη συνέχεια να προταθεί συγκέντρωση σε επίπεδο νομού. Οι σχετικές ημερομηνίες θα αποφασιστούν στο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012.
Στην σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Παλαμά, είχαν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές του νομού, από τους οποίους κανείς δεν ήταν παρών ενώ οι τρείς ανταποκρίθηκαν μόνο μέσω επιστολών τους οι οποίες και διαβάστηκαν.  Ήταν οι κ.κ. Ταλιαδούρος, Τσιάρας και Σαλαγιάννης.

Παρά τις υποχρεώσεις του, παραβρέθηκε και είπε τις απόψεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο οποίος δήλωσε στο πλευρό του δήμου και των δημοτών του Παλαμά, αλληλέγγυος στο αίτημά τους για βελτίωση και όχι κατάργηση των τοπικών υπηρεσιών.
Μετά την έναρξη της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρ. Βαϊόπουλο, το λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Κ. Πατσιαλής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εδώ και χρόνια ο δήμος μας δέχεται αρκετά χτυπήματα, τα έργα υποδομής είναι σχεδόν μηδαμινά, η οδική απομόνωση συνεχίζεται… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν 2 χρόνια έφυγε ο ΟΤΕ, έκλεισε η Εμπορική Τράπεζα, έκλεισε ο Σταθμός Γεωργικής Έρευνας Παλαμά, χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί για να σταματήσει αυτό το τσουνάμι.
Το 2011 έκλεισαν αρκετά σχολεία, έφυγε η ΔΟΥ Παλαμά, πληροφορούμαστε για το κλείσιμο του ΙΚΑ και πιθανόν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποβαθμίζεται το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά και το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Για όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση δεν προέβη καν στην αγαπημένη της λέξη που είναι η Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Πραγματικά, προκαλεί έκπληξη, πώς θεωρούν την περιφερειακή ανάπτυξη; Με το να κλείνουν τις Υπηρεσίες και να ταλαιπωρούν τους πολίτες που αναγκάζονται να μεταβαίνουν  για ένα απλό χαρτί στην πρωτεύουσα του νομού; Επιδιώκουν μείωση των δαπανών του Δημοσίου με το να καταργούν οργανικές θέσεις, να μειώνουν μισθούς και να βάζουν συνεχώς χαράτσια στους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους;
Καλό θα ήταν, έχοντας την τύχη της χώρας αυτής στα χέρια τους, να εφαρμόσουν επιτέλους ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο, θίγοντας τους έχοντες και κατέχοντες. Να εφαρμόσουν ένα σωστό φοροεισπρακτικό μηχανισμό, πόθεν έσχες για όλους και μείωση των κρατικών δαπανών κι ας αφήσουν ήρεμο το λαό.»

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κ. Παπακυρίτσης, παίρνοντας το λόγο ισχυρίστηκε ότι «ως δήμος αντιδράσαμε και αντιδρούμε σπασμωδικά», τόνισε πως είναι αντίθετος με το ξεγύμνωμα της περιφέρειας από δημόσιες υπηρεσίες, και υποστήριξε για άλλη μια φορά  πως το κράτος θα πρέπει να δώσει πόρους στους δήμους για να μπορέσει η τοπική αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πολίτες. Τέλος, ο κ. Παπακυρίτσης έκανε την πρόταση για κλείσιμο του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των δημόσιων υπηρεσιών.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Α. Πολυγένης, υποστήριξε ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και απέδωσε ευθύνες σε όσους κυβέρνησαν τη χώρα και συγκεκριμένα στα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. «Το ζήτημα είναι πολιτικό», είπε, «γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε από πού απορρέει το πρόβλημα και πού καταλήγει».
Ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Νασιούλης, κατήγγειλε την απογύμνωση των χωριών και των κωμοπόλεων και τη συγκέντρωση των πάντων στις μεγάλες πόλεις, ενώ μιλώντας για τους απόντες βουλευτές ισχυρίσθηκε πως «δεν είχαν το θάρρος να έρθουν σήμερα εδώ και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντί μας».

Ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Πάτας, είπε πως πρέπει να βάλουμε μια «κόκκινη γραμμή» και να τους πούμε «μέχρις εδώ». Συμφώνησε με την πρόταση για κλείσιμο του δήμου και πρότεινε γενικότερες και πιο δραστικές κινητοποιήσεις, για να μην φύγουν άλλες υπηρεσίες όπως το ΙΚΑ, η Πυροσβεστική, το Κέντρο Υγείας, κ.λπ. «Η απάντηση η δική μας», τόνισε, «πρέπει να είναι αγώνας, αγώνας, αγώνας…».
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Σακελλαρίου, πήρε θέση κατά της απομάκρυνσης των υπηρεσιών από τον Παλαμά και  τόνισε πως ο δήμος άργησε να αντιδράσει και μέχρι τώρα ήμασταν εντελώς άπραχτοι, ενώ ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να κάνει τις προτάσεις της και μετά θα πάρει ο ίδιος θέση…
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Κ. Τζέλλας επισήμανε πως φτάσαμε μέχρι εδώ επειδή ήταν ανάξιοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και ανέφερε και τα δύο κυβερνητικά κόμματα αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης…
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Δασκαλόπουλος, ισχυρίστηκε πως ο Παλαμάς έχει μείνει εκτός παιχνιδιού και επέρριψε ευθύνες και στους κατοίκους της περιοχής. Τόνισε πως ο Παλαμάς απουσιάζει από τα κέντρα που λαμβάνονται αποφάσεις και προέβλεψε πως αν συνεχιστεί αυτό η περιοχή μας θα γίνει κρανίου τόπος. «Ο κάμπος και οι καραγκούνηδες θα πρέπει να αυτοοργανωθούμε –είπε- και να βγάλουμε δικούς μας εκπροσώπους να μας αντιπροσωπεύσουν έντιμα και επάξια στα κέντρα που παίρνονται οι αποφάσεις».
Στη συνέχεια μίλησε –ως δημότης Παλαμά, όπως τόνισε- ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Ν. Παππάς και ακολούθησε η επίσης πολιτευτής της ΝΔ κ. Ασημ. Σκόνδρα.
Το λόγο πήραν επίσης, ο κ. Ιωσήφ Χρουμπ, διευθυντής του Κέντρου Υγείας και περιφερειακός σύμβουλος, ο πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Παλαμά κ. Δ. Νούλας, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και δημότης Παλαμά κ. Αθ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά κ. Κ. Τζέλλας που τόνισε πως θα έπρεπε να ξεσηκωθούμε πριν αρχίζουν να φεύγουν οι υπηρεσίες από τον Παλαμά, ζητώντας παρ’όλα αυτά, κινητοποιήσεις για να σταματήσει αυτή η κατάσταση, καθώς και ο δημότης και πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Καρακώστας.
Αντίθετος με το κλείσιμο των Υπηρεσιών και ο Διοικητής της Π.Υ. Παλαμά, ο οποίος είπε πως χρειάζεται αγώνας και ενότητα και να γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο διεκδικούμε να παραμείνουν οι Υπηρεσίες στον Παλαμά. Σχετικά με την Π.Υ. Παλαμά, τόνισε πως ενώ τώρα τα έξοδα είναι μηδαμινά, αφού στεγάζεται σε κτίριο που της έχει παραχωρηθεί, αν πάει στην Καρδίτσα ή στους Σοφάδες τα έξοδα για τις μετακινήσεις – επεμβάσεις θα είναι αυξημένα.
Τέλος, ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής έκλεισε τη συνεδρίαση κάνοντας τις τρεις προτάσεις (κλείσιμο δήμου, ψήφισμα και λαϊκή συγκέντρωση) οι οποίες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες και θα ψηφιστούν από την τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi ekprosoph ths iteas den eixan na poyn kati; afoy den miloysan gia to nero sta kanalia ti na poy ta paidia oytos h allos sthn itea den exei kai poloys asfalismenoys sto ika etsi den einai paidia. oso gia thn astynomia na kanetai energies kyrie dhmarxe kai lipoi na er8oyn kai olloi giati den exoyn olla ta kafenia doylia,na parete kai omada dias giati sto lofo den anebeni pano to peripoliko, na mhn koyrazontai ta paidia na pane me ti mhxanh. ayta.

Ανώνυμος είπε...

ys oso gia ths antidraseis kalio arga para pote.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Δεν φτάνει που γράφετε ανώνυμα,γράφετε και με greeklish...

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Να είσαι πρώτα μπροστά να συμετέχεις και μετά να λές μαλακίες και μάλιστα σε greeklish ...μας έχετε σπάσει οι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι με τα σχόλια τύπου "σας τα λεγα γω" "τα ήξερα γω" κλπ. Αν θες ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. Ελα μαζί μας με το όνομά σου εδώ, στην Ιτέα και στα κοινά της και οχι πίσω απο τον υπολογιστή ανώνυμα ...αι σιχτίρ ξερόλες....

...αυτά

Παύλος Σαμαράς είπε...

Λέμε πάντοτε, πως η κινητήριος δύναμη για κάθε Blog, και αυτή που το κάνει να θεωρείται Blog, είναι τα σχόλια που αφήνουν οι επισκέπτες και αναγνώστες του.
Θα έχετε σχεδόν όλοι σας πιστεύω, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αρκετή δόση πικρίας, σε ότι αφορά ορισμένους σχολιαστές. Οι λεγόμενοι "ανώνυμοι".
Προσωπικά, δέν μου αρέσει να γράφω ανώνυμα γιατί είναι κι αυτό μέρος της ιδιοσυγκρασίας μου, όμως με ενοχλεί αφάνταστα και μάλιστα όταν είναι γραμένο και σε greeklish...!!!

Γιώργος Φάκος είπε...

Ανωνυμία γιατί; Είμαι κατά... η μαγκιά είναι πως όταν γράφεις, είτε σχόλιο, είτε κείμενο, να έχεις το θάρρος να βάζεις το όνομά σου. Σαφέστατα ψηφίζω υπέρ της κατάργησης της ανωνυμίας [και] στα blog!

Ανώνυμος είπε...

eiste ektos 8ematos krima.etsi 8a minete mia zoh.

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Να μη χρησιμοποιούμε λέξεις "κακές". Ας γράφουμε με καλλωπισμό.
Αιχμηρά ναι, όχι κακές λέξεις.
Βλέπουν μικρά και μεγάλα παιδιά.
Όσο για την ανωνυμία θέλει κουβέντα.
Πάντως όχι στην κατάργηση της ανωνυμίας στα Blog.
Όσο για τα ανώνυμα σχόλια, το συζητάμε.
Μερικές φορές όμως τα ανώνυμα σχόλια αποτελούν τροφή για σκέψη.

Χρόνια πολλά για αύριο, του Αγίου Αθανασίου. Βοήθειά μας.

Ανώνυμος είπε...

Σπυράκο μπες στο κυρίος θέμα και άσε τα μεσοβέζικα γι'αυτόν τον ανθέλληνα.Όσο για σένα ανθέλληνα άν είμαστε εμείς εκτός θέματος και άν δεν σου αρέσουν οι επρόσωποι της ιτέας μήν ασχολείσε άλλη φορά με την ιτέα και με το blog

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Προς Ανώνυμο
(αυτόν με τα Ελληνικά)!

Κυρίως θέμα.
Ανωνυμία και Blogοσφαιρα:

Όλα τα εντός ΕΕ ζώα είναι καταγεγραμμένα και με δημοσιοποιημένα τα προσωπικά τους στοιχεία. Αυτό όμως κάνει απλά πιο εύκολη την δουλειά των σφαγέων τους.

Αν θελήσουν να σε πλήξουν επί προσωπικού, μπορούν να το κάνουν άνετα υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Η συκοφαντική δυσφήμιση την οποία επικαλούνται οι πολιτικάντηδες και οι μεγαλόσχημοι είναι η πρόφαση για τη φίμωση.

Πώς;
Σου τραβάνε μια αγωγή με το που αναφέρεις το όνομα τους και επειδή εσύ δεν έχεις τον πακτωλό των δικών τους χρημάτων και δε μπορείς να ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά κάθε τόσο σε νομικές παραστάσεις, αποφασίζεις να το ράψεις επώνυμα πλέον.

Οι τύποι έχουν ενοχληθεί, και μάλιστα πολύ, επειδή αντιμετωπίζουν την κοινωνική απαξίωση που έτσι κι αλλιώς τους ταιριάζει, και την αντιμετωπίζουν ιδίως από τους νεότερους που ενημερώνονται από το διαδίκτυο και όχι από τις ΥΕΝΕΔ τους.

Γι' αυτό «έφαγαν» και το Γκιόλια, γι' αυτό λυσσάνε εναντίον της Blogοσφαιρας. Θεωρώ πως δεν αργεί η ώρα που αυτή η (φασιστική) ΕΕ θα επιβάλλει λογοκρισία και στο διαδίκτυο, αλλά ας μη βάζουμε μόνοι το κεφάλι μας στο ντορβά τους πρόωρα.

Για τις κακές λέξεις, εννοούσα το μ@$$%Λ@@#κιες που γράφτηκε. Σίγουρα πάνω στην αγανάκτηση. Όμως θεωρώ πως είναι ένα σοβαρό Blog και μας βλέπουν και πέρα από το ποτάμι. Αιχμηρά επιχειρήματα, ναι. Αντιπαράθεση θέσεων, σκέψεων και ότι άλλο θέλετε, ναι. Δε νομίζω οτι χωράνε κακές λέξεις. Πάντως ο Αχιλλέας, είναι και εργατικός και φιλότιμος στα της Ιτέας. Η συμπεριφορά του, όπως και άλλων παιδιών, αξίζει μίμησης και προπαντός συνέχειας.

Μεσοβέζικα λοιπόν όχι. Πάντα γράφω και επώνυμα και έχω τη δικιά μου γνώμη. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Αυτό είναι καλό.

Τέλος, να πω πως για να γεμίσουν τα καφενεία δουλειά χρειάζεται περισσότερη αστυνομία; Εξαρτάται. (δυο λόγια μόνο, γιατί κούρασα).
Για να γεμίσουν τα καφενεία δουλειά, χρειάζεται να παραμείνει ο κόσμος στην επαρχία, στο Χωριό. Να επανακάμψει στον πατρώο τρόπο ζωής. Περισσότερος κόσμος= περισσότερη αστυνομία= περισσότερα σχολεία=περισσότερα ιατρεία κλπ κλπ.
Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στον τρόπο της κριτικής.

Ίσως, με την ενεργοποίηση και πάλι του Πολιτιστικού Συλλόγου, καταλάβουμε οτι δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο. Πως πρέπει να συμβιώσουμε και να συνυπάρξουμε. Αυτό προϋποθέτει κατά τη γνώμη μου ανάδειξη της διαφορετικότητάς μας και όχι κλείσιμο στο καβούκι μας. Θέλει δουλειά.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Απολογούμαι για την "κακιά" λέξη και ζητώ δημόσια συγνώνη.
Που θα βγεί όμως η κατάσταση και πότε θα αλλάξουμε ως άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο τους αν συνεχίσουμε όλοι μας αυτή την ανώνυμη και ψευδώνυμη κριτική; Πάντα χαρακτηρίζουμε εύκολα τους άλλους χωρίς εμείς να συμετέχουμε και να προσπαθούμε. Πάντα απο την καρέκλα του καφενείου και τώρα τελευταία πίσω απο την οθόνη του υπολογιστή. Ε δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή. Ή βοηθάμε τον τόπο μας με οποιδήποτε τρόπο ή καλύτερα να μην μιλάμε μόνο για να κρίνουμε.Καλύτερα να προσανατολιστούμε όλοι μας εναντίον όλων αυτών που έρχονται να μας πάρουν κι οχι να πετάμε εξυπνάδες ανώνυμα....

...και λόγω της ημέρας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!!

Ανώνυμος είπε...

xronia polla o agios toy xorioy na mas exei kala. loipon ap' oti katalava apo ta parapano o kyrios mpalantinas ektos apo proedros epimorfotikoy kai politistikoy sylogoy einai kai dykigoros ths paratajeis patsialh kai fantazomai kyrie oti etsi vrizete kai se ka8e symvoylio opoios diafoni mazi sas eki sto sylogo eiste katalilos nomizetai na ekpolitisetai toys xorianoys mas. pistevo episeis opois asxolitai me ta koina prepi na dexetai kai kritikh kai giaoyrtia kai avga ama laxei,vlepo episeis oti eseis poy grafete syni8os se auto to mlok kai sto alo toy kyrioy spyropoyloy milagate me ta xeirotera logia gia tin proigoymenh dhmotiki arxh kai oloi symfonoysate tora me aytoy edo opois pi kati eseis oi idoi peftete pano toy na ton fate me vrisies kai ypotimitika sxolia giati; mipos sas xalao th manestra h mipos ta mlok sas einai paratajiaka kyrie spyropoyle kai kyrie samara; an einai na mas to peite.oso gia ton allo synonomato moy ton anonymo poy eipe oti eime an8elinas nai eime afoy sta xorafia moy opos kai esy xrisimopio alodapoys toys dino ta leyta mayra ta pane sto ejoteriko kanoyn ependiseis den plyroneis foro esy stin ΕΛΛΕΔΑ oyte aytos oyte ego o an8elinas vazoyme petrelaio kokkino anti gia kiniseis kai pernoyme kai to f.p.a piso etsi den einai kyrie synonomate. kalo apogeyma kai tin epomeni fora na sxoliazetai to kyrios 8ema kai oxi to sxoliasth.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ναί λοιπόν αντίσταση, πίσω απο ανωνυμίες, τίγρεις δίχως νύχια και δόντια, ύαινες που καραδοκούν να ορμήσουν μόνο όταν δεν υπάρχει Λιοντάρι τριγύρω, άνθρωποι που ζούν στο φόβο και τη απόρριψη, εθελοτυφλούντες, που ποτέ δεν παραδέχονται τα λάθη τους, άτομα που μπροστά σε γλύφουν και κρυμμένα σε βρίζουν, ξέροντας πως δέν μπορείς να τούς ξεσκεπάσεις ποιοί είναι.Που μόλις σταματήσεις να επιτρέπεις τα ανώνυμα σχολιά τους, σταματάνε πάραυτα το έργο τους, μην τολμώντας να εμφανιστούν, ούτε κάν με ψευδώνυμο.
Εγώ τέτοιους "επαναστάτες" θα τους πω απλά, να πάνε απο κεί πούρθανε αγκαλιά με την ανωνυμία τους.Και όπως λέει κι ομεγάλος Σπυριδάκης...
Αγαπούλα...την κουκούλα!!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Έλα εσύ ο ανώνυμος να μας εκπολιτίσεις ....αλλά μάλλον εσύ είσαι εκτός θέματος που το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να κατηγορείς όλο το χωριό επειδή η δουλειά τους είναι αγρότες και το χειμώνα κάθονται. Αυτό είναι που σε πονάει κι οχι οι εκπρόσωποι του χωριού...

ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ είπε...

ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ,ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ Σ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ? ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ?ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΚΟΙΤΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ,ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ, ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΕΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ?

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μέλος ΔΣ ΕΜΣΙτέας. είπε...

ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ "ΑΝΩΝΥΜΟ" ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ GREEKLISH.ΕΠΕΙΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΟ 5 ΜΗΝΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Π.Υ, Ε.Σ.Υ. ΚΤΛ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΝΤΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΣΘΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΣΟ ΗΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΑΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ. ΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. Ο Ε.Μ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΥΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ....ΑΞΙΖΕΙ

Μίλτος Αναστασίου είπε...

ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΡΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ (ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΚΑΤΙ Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΩ, ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ; ΕΛΑΒΕΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΑΝ ΘΕΑΤΗΣ; ΠΗΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ; ΑΡΚΕΣΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΤΣΙΑΛΗ (ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ.
Α! ΣΤΗΝ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΗΣΟΥΝ Η ΤΗΝ ΣΝΟΜΠΑΡΙΣΕΣ; ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΩΦΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ ΠΗΓΕΣ;
ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΕΠΕΥΟΥΝ;
ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΣΥ ΡΕ ΜΙΛΤΟ ΜΙΛΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ. ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ; ΣΕΒΑΣΤΕΣ,ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕΤΕΣ ΦΑΝΕΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ.
ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;
ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ, ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ;
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ Μ΄ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΜΙΛΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Υ.Γ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ
ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

kyrie papakostantinoy opos katalabes sas jero olloys afoy eimaste apo to idio xorio den 8a to elega omos oti sas jero kai poly kala 8a ei8ela omos na diavaseis to proto moy sxolio kai meta na moy thn peseis kai esy min moy tin peyths epidi sto eipane alloi. tora na apantiso kai ston kyrio anastasioy me liga logia den anafer8ika pote ston epimorfotiko sylogo oyte sto symvoylio oyte sta mely toy sylogoy mpavo kai synxaritiria gia olles tis ekdiloseis to leo mesa apo tin kardia moy,para to mpinelikh poy efaga oso sto an eimoyna stis ekdiloseis toy sylogoy se alles eimoyna se alles oxi oso gia to sxolio moy to proto leo anaferomoyna sto dhmo kai sto dimotiko symvoylio nomizo oti o kyrios spyropoylos katalave ligo perisotera pragmata apo toys aloys.

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Πολλά σχόλια. Πάρα πολλά σχόλια. Καλό.

Συμφωνώ με τον greeklish σε δύο σημεία. (κόκκινο/πράσινο πετρέλαιο, επιστροφή Φ.Π.Α., κλπ). Επίσης θεωρώ οτι όποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να φροντίζει με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε το παραγόμενο έργο του να μην επιδέχεται τιμής γιαουρτιών και αυγών. Πρέπει να δρα για το κοινό καλό. Απλό και κατανοητό για όλους.

Πάμε παρακάτω.

1ο σκέλος.

Η διαδικτυακή προσπάθεια του Παύλου, αλλά και η δικιά μου, δεν ανήκουν σε μας, αλλά σε όλους. Όλους. Μπορεί να γράψει όποιος θέλει ότι θέλει (με τους κανόνες που είπα σε προηγούμενη ανάρτησή μου, όχι ύβρεις κλπ). Προσωπικά δέχομαι και την ανωνυμία (εδώ ίσως θα διαφωνήσει ο Παύλος, ο Αχιλλέας και κάποια άλλα παιδιά, αλλά έχω τα επιχειρήματά μου κι εκείνοι τα δικά τους. Κουβέντα να γίνεται). Όμως η ανωνυμία πρέπει να έχει κάποιους πραγματικά ευγενικούς στόχους. Ανώνυμη κριτική μέχρις εσχάτων, αλλά καλόπιστη, κριτική βοηθητική, κριτική παραινετική. Να δίνει τροφή για σοβαρό προβληματισμό που να επιδιώκει την κατάκτηση μικρών-μικρών στόχων κάθε φορά.

Ανέδειξες κάποια καλά θέματα (καφές των Αστυνομικών στα καφενεία, παρατυπίες των αγροτών, πιο ενεργή συμμετοχή των κατοίκων στις διαμαρτυρίες για το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών κ.α.). Εμένα μου αρέσουν τέτοιου είδους θέματα και θέλω να συζητώ, να ακούω απόψεις, να μαθαίνω από τους άλλους, να λέω τη γνώμη μου. Διέγερση του νου, σύνθεση, σεβασμός στην άλλη άποψη, επιδίωξη αλήθειας. Να μιλήσουμε σοβαρά και ελεύθερα όλο και περισσότεροι. Ανώνυμοι κι επώνυμοι.

Μια μικρή αναδρομή. Όταν έγινε στο Facebook το group Itea karditsas, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός στα διαδικτυακά και στα καφενειακά στέκια. Όμως δε θα πω για άλλους, θα μιλήσω για μένα. Γνώρισα συγχωριανούς που δεν ήξερα οτι υπάρχουν, απέκτησα προσωπική επαφή με πολλούς από αυτούς (αναφέρω ενδεικτικά τον Μίλτο Αναστασίου, μιας και είναι παρών στο σχολιασμό). Άνοιξα το σπίτι μου και με επισκέφθηκε στην Αθήνα. Εγώ του χρωστάω ακόμα την ανταπόδοση της τιμής (Μίλτο δεν το ξέχασα!). Είδα φωτογραφίες από "τα παλιά τα χρόνια", έμαθα, μπόρεσα να αγγίξω τα βιώματα των παλαιοτέρων. Φτιάχτηκε από τους συγχωριανούς μου ίσως το μεγαλύτερο ψηφιακό αρχείο φωτογραφίας στο fb. Ανοίξανε την σκονισμένη κούτα, ξεφύλλισαν το παλιό και κιτρινισμένο άλμπουμ, και μας έδωσαν τις φωτογραφίες των νεανικών τους χρόνων, του γάμου τους, των παιδιών τους, των χαρών τους και τις προσέφεραν. Τι μεγαλοσύνη! Ο κάθε χωριανός πρόσφερε απλόχερα στον γείτονά του ένα κομμάτι της καρδιάς του. (Ίσως ασυνείδητα, αλλά το πρόσφερε). Να που δημιουργήθηκε όμως ένας συνδετικός κρίκος.

(και) Αυτός ο κρίκος, έκανε κάποιες συνειδήσεις να ξυπνήσουν, να ζητήσουν το κάτι παραπάνω για τον τόπο, να αλλάξουν κάτι. Και με τα πολλά και με τα λίγα επαναδραστηριοποιήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος. (ο νέος και ανανεωμένος ΕΜΣΙ είναι συνέχεια του παλαιού. Όλοι έχουν συμβάλει).

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

2ο σκέλος.

Σου απευθύνω ερώτηση: Πιστεύεις ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή φρόντισε με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε το παραγόμενο έργο της να μην επιδέχεται τιμής γιαουρτιών και αυγών; (λέξεις δικιές σου). Ας μιλήσουμε από μηδενική βάση. Εσύ με την Ανωνυμία σου κι εγώ με το όνομά μου. Δε με πειράζει. Έντιμα όμως. Ειλικρινά. Αληθινά. Και να φανεί ποιος μίλαγε παραταξιακά τότε. Υποθέτω όμως πως, δεν έχεις παρακολουθήσει την πορεία όλων των αναρτήσεών μου στο χρόνο.

Ο ΕΜΣΙ στο μισό χρόνο της παρουσίας του, έχει παράξει τέτοιο (πολιτιστικό) έργο που η σύγκρισή του με το έργο της η προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και με όσα αυτή ευαγγελιζόταν, προκαλεί κλάματα, όχι γέλια. Αλλά αναρωτιέμαι τι σύνδεση υπάρχει ανάμεσα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας και στην απερχόμενη ή τη νυν Δημοτική Αρχή; Λες για ανεπάρκεια του Αχιλλέα, στο να «εκπολιτίσει» τους συγχωριανούς μας. Μπορεί να είναι και ανεπαρκής, πέρα από, σίγουρα, φιλότιμος. Θα δείξει. Αν όμως δε σου αρέσει το θεατρικό που θα ανέβει στην πλατεία, αν δε σου αρέσει η έκθεση ζωγραφικής που θα διοργανωθεί, αν δε σου αρέσουν οι χορευτικές παραστάσεις, μπορείς άνετα να μην πας, να φύγεις και να μην παρακολουθήσεις τις προσπάθειες εκπολιτισμού που γίνονται από τον ανεπαρκή Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, Αχιλλέα Μπαλαντίνα. Να απέχεις. Δικαίωμά σου. ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. Μπορείς να απέχεις. Και δε θα έχεις και κάποια ζημία. Με την ανεπάρκεια όμως της όποιας Δημοτικής Αρχής, πώς θα γίνει;
Πάντως να φύγουμε και αλλάξουμε Χωριό δε γίνεται.

Είχα την τιμή να παρακολουθήσω μια από τις τελευταίες σχεδόν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του, ιστορικού πλέον, Δήμου Φύλλου. Πρότυπο ευπρέπειας, κοσμιότητας, διαλόγου και συνεννόησης. (θα έτυχε να τα δεις κι εσύ κάποια φορά). Υποθέτω πως από εκεί θα πήρε και ο Αχιλλέας παραδείγματα και ασκεί ανάλογη διοίκηση στο Σύλλογο! (αστειεύομαι!)

Ανώνυμε, δες τα πολλά θετικά που έφεραν κάποια νέα παιδιά στο χωριό μας με προσωπικό αγώνα και χωρίς προσδοκία ανταπόδοσης ή κέρδους. Μην κοιτάμε επίμονα το δέντρο, γιατί στο τέλος θα κουτουλήσουμε πάνω του.

Και η σημερινή Δημοτική Αρχή, χρειάζεται πίεση, από όλους μας. Να πιέζουμε τους εκπροσώπους μας ασφυκτικά. Πλέον αλλάξανε τα δεδομένα και πρέπει πραγματικά να παλέψουμε. Αυτό το έργο θα έχει συνέχεια.

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Είχα γράψει κάπου, πως πρέπει να σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν ζώα, για να σταματήσουν να μας συμπεριφέρονται σαν ζώα.
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο την οικογένειά μας, το χωριό μας, την πόλη μας, την Πατρίδα μας, αρκεί να αλλάξουμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ.

Καληνύχτα σε όλους και καλό κουράγιο σε ότι κάνετε.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Προφανώς όπως μας τα λέει ο φίλος "ανώνυμος" πρόκειται για παρεξήγηση αφού λέει ποτέ δεν αναφέρθηκε στο Πολιτιστικό σύλλογο της Ιτέας.
Λέω λοιπόν κι εγω το εξής:
Στις 14 Ιανουαρίου ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους του τοπικούς φορείς, συλλόγους, τοπικές αρχές κτλ κτλ(δημοσιεύθηκε στο μπλόγκ) για κατεπείγουσα συνεδρίαση επι του συγκεκριμμένου θέματος(τυχόν απομάκρυνση ΙΚΑ ΕΣΥ ΠΥ κτλ κτλ). Στις 15 Ιανουαρίου ο ΕΜΣΙτέας εκδίδει ανακοίνωση (δημοσιεύθηκε στο μπλόγκ) και τοποθετήθηκε επι του θέματος. Την ίδια ανακοίνωση δημοσίευσε και ο τοπικός τύπος του νομού μας ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. Το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου όπου έγινε η σύσκεψη όφειλα ως πρόεδρος του ΕΜΣΙτέας να είμαι παρών και ήμουνα.
Ο φίλος "ανώνυμος" όμως σχολιάζει αρχίζοντας "oi ekprosoph ths iteas den eixan na poyn kati;". Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε όλους όσους εκπροσωπούσαν εκείνη την ημέρα στη σύσκεψη το χωριό μας. Δεν απευθύνεται αποκλειστικά στους αιρετούς που εκπροσωπούν την Ιτέα στο Δημοτικό συμβούλιο. Εκτός αν δεν καταλαβαίνω εγω τι διαβάζω!
Αυτός είναι ο και λόγος που απάντησα κατά αυτό τον τρόπο στον κύριο "ανώνυμο".
Τώρα που κολλάει οτι εγω είμαι φερέφωνο και καλύπτω την παράταξη Πατσιαλή δεν μπορώ να καταλάβω!
Αν κάποιος το καταλαβαίνει να μου το εξηγήσει κι εμένα.
Σκοπός μου αλλά και ρόλος μου είναι να προστατέψω πάση θυσία τον Σύλλογο του χωριού μου και κατ'επέκταση να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορώ πρός όφελος του συλλόγου και του χωριού μου.
Νομίζω οτι έγινα σαφής.

Ανώνυμος είπε...

kyrie mpalantina profanos kai prokete peri parejigiseos giati pote moy den katalava ayto to tsoynami yvreon loipon as ta papoyme ta pragmata apo thn arxi sto [sygkekrimeno] 8ema den anaferi poioi sylogy kai pies organoseis elavan meros sth synedriasi.mrabo soy poy ekrosopises ton e.m.s.i. alla gia emena prosopika kai na min eisoyna pali pravo 8a soy elega giati nomizo san proedros toy e.m.s.i allos einai o rolos soy kai o rolos soy einai aytos poy kaneis poly kala mexri tora. aloys exoyme ekleji gi' aytes tis doylies kia s'aytos anaferomoyna tora to giti eipa oti eisai dikigoros tis paratajis patsialh ma akrivos gia to logo toy oti den anafer8ika oyte ston e.m.s.i. oyte sto symvoylio genika kai me krazete o enas piso apo ton allo an den katalavenete alli fora prota na zitate diefkrinisi kai meta na vrizete kai na ypotimate ton allo mporo na to kano kai ego aneta aloste sto internet prepei na grafoyme liga kai na katalavenoyme pola elpizo ayth ti fora na se kalipsa kai esena kai toys ypolipoys.

Χρήστος Παπακωνσταντίνου Μέλος Ε.Μ.Σ.Ιτέας είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ "ΑΝΩΝΥΜΕ" ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΛΥΘΗΚΑΝ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.

Υ.Γ
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ "ΜΠΩ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ. ΘΕΩΡΗΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Σ.ΙΤΕΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής