Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

- Ως πότε όμως θα συνεχισθεί αυτή η κατάσταση;

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
Ως πότε όμως θα συνεχισθεί αυτή η κατάσταση; 
Τα αρδευτικά κανάλια μας και ο υδροφόρος ορίζοντας μυρίζουν "Θάνατο".
Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας για να αλλάξει προς το καλύτερο; Θα πρέπει όλοι πρώτα απ'όλα να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση. 
Να καταλάβουμε ότι πρέπει να ζούμε με το φυσικό περιβάλλον χωρίς να το διαταράσσουμε και να το καταστρέφουμε. 
Και αυτό μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα τα μικρά παιδιά, οι μαθητές, που σ'αυτήν την τρυφερή ηλικία μπορούν να γίνουν οι δέκτες οικολογικών μηνυμάτων και αυριανοί πρωταγωνιστές στην σωτηρία του περιβάλλοντος και της ίδιας τους της υγείας.
Η πολιτεία οφείλει να θεσπίσει αυστηρά κριτήρια για τον έλεγχο των φυτοφαρμάκων και έχει σοβαρές ευθύνες που δεν το έκανε ως τώρα, ώστε να μην έρθουμε στο σημείο να μη βρίσκουμε ούτε νερό να πιούμε.
Γίνεται έτσι επιτακτική η ανάγκη να παρθούν πιο δραστικά μέτρα, έτσι ώστε να περιοριστεί η χρήση των φυτοφαρμάκων, και να γίνεται πιο σωστά, με έλεγχο και μέτρο, γιατί τα φυτοφάρμακα μαζί με τους άλλους παράγοντες μόλυνσης (καυσαέρια, απόβλητα) συμβάλλουν στην κατάρρευση του περιβάλλοντος. Μήπως η σωστή λύση είναι η στροφή προς την βιολογική γεωργία, η οποία μπορεί να είναι ο εναλλακτικός και καλύτερος για την υγεία και το περιβάλλον, τρόπος καλλιέργειας;

 



1 σχόλιο:

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Η ρύπανση του εδάφους και η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων, είναι ένα τεράστιο θέμα που θα πρέπει να συζητήσουμε κάποια στιγμή πολύ σοβαρά στην περιοχή μας.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής