Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

- Ένας ολόκληρος λαός απλά περιμένει.​..

Έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια απο την τελευταία ''επανάσταση'' των Ελλήνων, επανάσταση που έγινε για να πέσει το καθεστώς της Χούντας και των κακών δικτατόρων που έδωσαν πνοή στη χώρα και αξιοπρεπές βιωτικό επίπεδο στο λαό της, που του στέρησαν όμως την ελευθερία του λόγου-κατά τους υποκινητές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Δεν χρειάζεται νομίζω να επεκταθώ, γνωρίζουμε όλοι πλέον τόσο τη διαφορά της επταετίας Παπαδόπουλου με τη δημοκρατική εποχή που επήλθε όσο και το φιάσκο της 17ης Νοεμβρίου και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να έρθει η πολυπόθητη δημοκρατία.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοκρατικό πολίτευμα που ''κάποιοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν'' για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα, οι κυβερνήσεις πρέπει να απαρτίζονται απο δωσίλογους και γόνους αυτών, η κάθε τους κίνηση οφείλει να εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα,να παραδώσουν πλήρως την εθνική κυριαρχία (ανα διαστήματα να παραχωρούν ''λίγη γη για ασφάλεια'', πάνω απ'ολα ειρήνη και ευημερία μεταξύ ημών και των γειτονικών λαών κι αν χρειαστεί ας θρηνήσουν πάλι Ελληνίδες μάνες) και να καταργήσουν σταδιακά οποιονδήποτε δεσμό με το παρελθόν.
Τέσσερις δεκαετίες χρειάστηκαν όσοι πέρασαν απο τα κοινοβουλευτικά έδρανα για να φέρουν εις πέρας τον αρχικό σκοπό της δημοκρατίας που μας έταζαν και φτάσαμε στο 2012 με έναν λαό να έχει ξεπεράσει τα όρια της απόγνωσης, τα εδάφη μας να παραχωρούνται κομμάτι κομμάτι και σε όση γη μας απέμεινε να θάβουμε κάθε τόσο τα δικά μας παιδιά που πέφτουν άδικα εν ώρα καθήκοντος.
Και το τελειωτικό χτύπημα: να βλέπουμε την εθνική μας ταυτότητα να χάνεται. Παρ'όλα αυτά δεν απορώ με τα ανδρείκελα που κρατούσαν και κρατούν τη μοίρα μας στα χέρια τους, δεν αναρωτιέμαι αν έχουν συνείδηση, αν αισθάνονται ντροπή για κάθε προδοτική τους ενέργεια, ή αν κοιμούνται ήσυχοι όσοι δεν συμμετέχουν ενεργά αλλά στηρίζουν την προσπάθεια των σύγχρονων Εφιαλτών με την ένοχη σιωπή τους.
Απορώ με εμάς, με όλους μας που κάποτε ξεσηκωθήκαμε γιατί το είπε η Δαμανάκη ενώ σήμερα που μας έχουν γονατίσει, απλά περιμένουμε!  
Αυτό γίνεται απο τις πρώτες μέρες της μεταπολίτευσης, ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται στην αναμονή.Στην αρχή για μια θέση στο δημόσιο, ύστερα στην ουρά στο ΙΚΑ και μονίμως σε κάθε δυσκολία περιμέναμε το Θεό να βάλει το χέρι του.Και τώρα περιμένουμε...
Κάποιοι πιστεύουν σε κόμματα, κομματάκια και πάσης φύσεως εθνοσωτήρα που μας χαϊδεύει τα αυτιά με παραμύθια, τόσα χρόνια εκλογικών διαδικασιών κι ακόμα προσμένουμε τον ηγέτη που θα αναδείξει η κάλπη, άλλοι περιμένουν το στρατό να πάρει τα Λεοπαρντ απο τον Έβρο και να μπει στη Βουλή, να σβήσει το λάθος που εμείς οι ίδιοι κάναμε και υποστηρίξαμε με πάθος -με την εξαγορασμένη ψήφο μας.
Μερικοί περιμένουν τα αδέρφια μας τους Ελ,οι έχοντες ασθενή μνήμη τα αδέρφια μας τους Ρώσους, οι προσυλητισμένοι στις προφητείες τη Δευτέρα Παρουσία, ο Χρυσοχοϊδης περιμένει το θαύμα και οι υπόλοιποι να ξεσηκωθεί ο διπλανός τους. Στον εαυτό του στηρίζεται κανείς;; 
Πώς επιτρέψαμε να χάσει τη δύναμή της η ψυχή του Έλληνα; Βέβαια ξεσηκωνόμαστε χωρίς σκέψη αν μας πάρουν τη θέση παρκαρίσματος, αν μας κοιτάξουν τη γκόμενα, αν μας βρίσουν την ομάδα,εκεί δεν περιμένουμε τη βοήθεια κανενός.
Χάνουμε την πατρίδα και την ελάχιστη αξιοπρέπεια που μας έχει απομείνει, οι οικογένειές μας είναι απροστάτευτες όμως περιμένουμε καρτερικά αυτά που η φαντασία μας θεωρεί ανώτερα.  
Ποιόν περιμένεις Έλληνα και για πόσο ακόμα θα τον περιμένεις;
Αν δεν στο είπαν μάθε το..ΕΣΥ είσαι ο Σπαρτιάτης, εκείνος που δεν λογαριάζει ούτε το πλήθος του εχθρού, ούτε την ισχύ του.Εκείνος που θαρραλέα ρίχνεται στη μάχη για οτι θεωρεί ιδανικό και δεν βλέπει μπροστά του το θάνατο παρά μόνο το μεγαλείο της δύναμης του ατρόμητου πολεμιστή που έχει μέσα του. Εκείνος που είναι αποφασισμένος απλά...Να νικήσει ή να πεθάνει...
Σήκω λοιπόν, βγες απ'τη μιζέρια που σε πνίγει και αυτοοργανώσου, αντιστάσου και να θυμάσαι πάντα πως δεν είσαι μόνος... Έχεις τον εαυτό σου και είναι αρκετό...

Ηλιογέννητη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ, ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΣ ΕΙΝΑΙ.
Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ…

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
ΟΣΟΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΠΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕΧΡΙ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΙΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Ανώνυμος είπε...

Ποιός λαός και ποιά επανάσταση έριξαν την χούντα; Ο λαός ήταν μαζί τους οι μόνοι που μυξοκλαίγαμε είναι αυτοί που ξεπουλάνε τώρα την Πατρίδα μας, οι προδότες Πολιτικοί.
Στα χρόνια της (χούντας) είχαμε μηδενική ανεργία, μηδενική λαθρομεταναστευση, και θυμάστε πόσα χρέη κυρίως αγροτών χαρίστηκαν;;;

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος είπε...

Πολύ ωραία και στοχευμένη ανάρτηση Ηλιογέννητη. Μπράβο σου!

Να καταθέσω δυο τρεις σκέψεις μόνο.

Το λαθροσύστημα πιστεύω πως μας έδειξε πώς εννοεί μια μεταμνημονιακή εποχή.

Εμείς και οι άλλοι. Όλοι οι αφελείς πολίτες πού στηρίξανε το πολιτικό χρηματιστήριο πρέπει να πληρώσουν και την όλη χασούρα. Όπως τα κορόιδα τής χρηματιστηριακής φούσκας. Όσοι καβαντζάρανε καί έχουν αποθέματα πρέπει να διασωθούν και να συνεχίσουν να είναι η ελίτ τής επόμενης μέρας. Όσο πιο μεγάλη η ένδεια τού κόσμου τόσο μεγαλύτερη η τελική ληστεία πού θα ακολουθήσει.

Οι κατά Πάγκαλον κοπρίτες ήταν και οι πιο φανατικοί τζογαδόροι.
Και τι γίνεται τώρα; Πού μας κατευθύνει το λαθροσύστημα; Τι κάνει για μας υπνώσει; Το σύστημα διαστρέφει, κατευθύνει και αφήνει να ξεσπάσει η αγανάκτηση τού πλήθους στον εχθρό του! Η ασωτία τού πλούτου τού δίνει την κυνικότητα της επιλογής. Είναι μιά δύσκολη στιγμή, γιατί ο πληβείος (εμείς) δεν γνωρίζει την υψηλή τεχνική τού άρχειν και ζητάει αμέσως εκδίκηση και αίμα. Αίμα και ας πνιγεί στην φλόγα τής τιμωρίας πού τον ωθεί ο εξευτελισμός πού τού επεφύλαξε το σύστημα. Και εδώ είναι ο κίνδυνος. Θέλει προσοχή.

Τόσα χρόνια ο κόσμος έχει εθιστεί στην ιδέα πως πολιτική είναι ο κουτσαβακισμός, η ψευτομαγκιά, οι φωνακλάδες και τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα. Καιρός δεν είναι ο "απλός κόσμος" να γίνει "πολίτης", εφ’ όσων θέλει να ορίζει τις τύχες του; Γιατί του "απλού κόσμου" η μοίρα το έχει να άγεται από χούντες και να φέρεται από καθεστώτα.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής