Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο κεντρικότατος δρόμος της Ιτέας ασφαλτοστρώθηκε και δώθηκε σε λειτουργία.

Σε ένα ακόμη έργο που αποτελούσε πάγιο αιτήμα των δημοτών της Ιτέας προχώρησε η Δημοτική Αρχή, αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο των καθυστερήσεων της.

Εδώ και μερικές μέρες ο κεντρικότατος δρόμος της Ιτέας ασφαλτοστρώθηκε και δώθηκε σε λειτουργία.

Η ολοκλήρωση των οδικών έργων, η διευκόλυνση της επικοινωνίας και των μεταφορών και η ασφάλεια στις μετακινήσεις αποτελούν βασική προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές παρεμβάσεις στους τομείς αυτούς σ όλο το δήμο.















17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταφερε να ξεπερασει τις καθυστερησεις τρεις μερες πριν τις εκλογες. Ειμαι σιγουρος οτι προκειται για συμπτωση.

Μαίρη Αναστασοπούλου είπε...

Ποια ηταν η πηγή χρηματοδότησης αυτού του έργου;;μηπως πρέπει να το μάθουμε και αυτό!;;;

Παύλος Σαμαράς είπε...

Μαίρη εγώ απλά την ανάρτηση έβαλα, δεν το έψαξα τόσο βαθειά, αλλά αν την ξέρεις μπορείς να την πείς άφοβα νομίζω!!!

Μαίρη Αναστασοπούλου είπε...

Και πολυ καλα έκανες Παύλο εσυ!!Απ'οτι γνωρίζω το συγκεκριμένο έργο κατασκευάστηκε έπειτα απο την επιμονή όχι μονο της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα των τωρινών Δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε.Φυλλου και τη θέληση κάποιων ατόμων που αγαπούν το χωριο μας και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να το βοηθούν πάντα!!

Ανώνυμος είπε...

Με έναν ασφαλτοταπητα δεν μας πείθει κανένας.Ανάπλαση της αγοράς της Ιτέας άμεσα.Κεντρικό στηθαίο,πεζοδρομήσεις,πλακοστρωσεις,κυκλική πορεία στην κεντρική πλατεία,ενοποίηση αξονα Μαγούλας-Εκκλησίας Αγ. Αθανάσιου,λειτουργία (επιτέλους) του Αγροτικού Μουσείου και σύνδεση του με την τοπική οικονομία,ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων (συκεών, αϊ Λιας),αναπλαση-αναδειξη κοίτης Ενιπεα (να πάψει να είναι χώρος εναπόθεσης μπαζων παντός είδους και χώρος εκτροφής οικοσιτων ζώων και μη) κλπ κλπ.Να μερικές προτάσεις για συνολική ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Ιτέας και της Δ.Ε. Φύλλου.Θέλουμε το τόπο μας όμορφο και ευρύτερο προορισμό επισκεπτών.Δεν ξέρω αν σας ακούγονται υπερβολικα,αλλά αυτα είναι τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε.Καλή η επέκτασή της ηλεκτροδότησης στο σύστημα άρδευσης,αλλά μόνο αυτό δεν αρκεί.Αλλαγή και ανάπτυξη παντού.Πέρασαν πολλές δημοτικές αρχές και αποτέλεσμα τίποτα.Η Ιτέας αυτή τη στιγμή στέκεται με τις υποδομές που φτιάχτηκαν επί Αντωνίου Αναστασόπουλου.Από τότε και έπειτα ούτε πετραδάκι.Να μην στραβομουτσουνιασουν κάποιοι (αν το κάνουν) αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Πάνω σ'αυτή την κληρονομιά να χτίσουμε επιτέλους κι εμείς.Δεν το έκανε ο Αγγελου,ούτε ο Πατσιαλης, ελπίζω πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες να το κάνουν ετούτοι οι καινουργοι.Πέντε χρόνια έχουν μπροστά τους,αλλιώς τον δρόμο των προηγούμενων και προ προηγούμενων τον ξέρουν...απαξίωση,αφάνεια και λήθη.

Ανώνυμος είπε...

ούτε εσυ πείθεις κανέναν. αν νομίζεις ότι όλα αυτά που προαναφέρεις γίνονται πατώντας ενα κουμπί έλα και βάλε για δήμαρχος. δε βλέπεις έργα φωνάζεις, βλέπεις καμμιά κίνηση πάλι φωνάζεις. αλλά μάλλον αυτό γίνεται επειδή είσαι έξω απ το χορό. έλα λοιπόν βάλε για δήμαρχος ή ότι άλλο τέλος πάντων θέλεις κι εμείς θα σε ψηφίσουμε. μας ζάλισες με τον Αναστασόπουλο. κι ο αείμνηστος Ντινόπουλος έκανε έργα μήπως θες να τον ξεθάψουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ το "βάλε για δήμαρχος" είναι επιχείρημα για τους ηλίθιους. Ανέφερες Ντινόπουλο. Με όσα λάθη και παραλείψεις έκανε, προσέφερε, το ίδιο και ο Αναστασόπουλος. Οι κατοπινοί που πέρασαν είναι τουλάχιστον αισχρό να συγκρίνουν τον εαυτό τους με αυτούς που προανέφερες. Για το δια ταύτα έχεις να πεις τίποτα; Ξεκολλήστε κάποιοι από τα πρόσωπα. Μετρήστε τα πράγματα με το παραγόμενο έργο επιτέλους από όλους. Ξεκολλήστε από τον μικρόκοσμό σας κάποιοι. Κουμπί δεν υπάρχει, υπάρχει όμως μεγαλόπνοο όραμα, σχεδιο και υλοποίηση. Αν το όραμά μας είναι ο ασφαλτοτάπητας τότε με συγχωρείς... ζεις σε έναν μέτριο κόσμο χωρίς όνειρα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα σιγουρευτηκα οτι ο χρονος που εγινε ο δρομος ηταν καθαρη συμπτωση που ξεκινησε τρεις μερες πριν τις εκλογες.....

Αχιλλεας Μπαλαντινας είπε...

Μια αναμορφωση του κεντρου της Ιτεας θα ηταν οτι καλυτερο απο πλευρας ποιοτητας ζωης για τους κατοικους. Μην ξεχναμε οτι εν μερει η υποδομη υπαρχει, βεβαια χρειαζονται ακομη καποιες παρεμβασεις οπως για παραδειγμα να στρωθει και ο δρομος απο τη μαγουλα μεχρι τον Αη Θαναση, να αναψουν τα φωτα, να καλοπιστουν τα δεντρα, να λυθει το προβλημα με τα εγκατελειμμενα κτιρια και γιατι οχι, ας κλεινει το βραδυ με μπαρες ετσι ωστε να παρει ζωη το καλοκαιρι. Πρεπει οπωςδηποτε να γινει αναπλαση και ολης της εσωτερικης οχθης του Ενιπεα απο το γεφυφι μεχρι και το αλσυλιο που ειναι στα παλια σφαγεια, ετσι ωστε οι κατοικοι εκεινης της πλευρας να νιωθουν την κοινωνια του χωριου κι οχι να αντικρυζουν καθε πρωι μια εγκατελειμμενη οχθη. Ας μην ξεχναμε οτι ενα πσρποιημενο μερος προσελκυει κοσμο με οτι θετικο αυτο συνεπαγεται. Ας ακολουθησουμε το παραδειγμα των Τρικαλων που εκαναν τον Ληθαιο ποταμο το κεντρο ολης της πολης. Το ιδιο γινεται τωρα και στην πολη των Σοφαδων. Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο, αλλωστε και τα μηχανηματα διαθστουν οι Δημοι και τεχνικη υπηρεσια εχουν. Επισης μην ξεχναμε και τα προγραμματα τα οποια τρεχουν. Βεβαια μζι με αυτα θα πρεπει επιτελους να τελειωσει και το θεμα με τον οικο του πολιτισμου, το Αγροτικο Μουσειο Ιτεας. Τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο. Ακατορθωτο ειναι κατι μονο οταν δεν θελουμε να το κανουμε......

Τα σεβη μου

Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα φίλε μήπως πας για Δήμαρχος;;;!!! (αν υπ'όψιν ανωτέρω σχόλιο).
Πες τα και συ. Καλά κάνεις.

Ξυπνήστε χωριανοί...

Παύλος Σαμαράς είπε...

"Ολοένα και αυξάνονται οι περιπτώσεις ανθρώπων, κατοίκων που με την εθελοντική τους εργασία έρχονται να καλύψουν κενά που δημιουργεί η απουσία του Δήμου και γενικότερα της Πολιτείας.
Ετσι βελτιώνεται σε πολλά σημεία η καθημερινότητά μας και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πιο μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που θέτει η κρίση που περνάμε, μέχρι να σταθεί και πάλι στα πόδια της η χώρα μας.
Γιατί είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί, η περίπτωσή μας δίνει τη βεβαιότητα να πιστεύουμε ότι άμα θέλεις κάτι πολύ, μπορείς να το καταφέρεις, φτάνει ο σκοπός σου και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσεις να μην είναι αθέμιτα και να μην στοχεύουν στο προσωπικό σου συμφέρον.
Επειδή λοιπόν η αλλαγή θα προέλθει κυρίως από εμάς τους πολίτες, είναι καλό και απαραίτητο να αναφερόμαστε σ’ αυτές τις καθημερινές περιπτώσεις ανθρώπων που προσφέρουν ο καθένας όπου και όπως μπορεί..."

Ανάβρα Μαγνησίας

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Επειδή γράφεις ανώνυμα δεν μπορώ να καταλάβω το ύφος σου. Εκλαμβάνω λοιπόν το σχόλιό σου ως αστείο.

Unknown είπε...

Ξανά και Ξανά πολλά ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια και καλόπιστη? κριτική,πολλές φορές με πειστικά επιχειρήματα.
Ε..Και...Οι τοπικοί άρχοντες πάλι θα χαιδέψουν τα γένια τους και θα πουν,σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει.Δυστυχώς μιά εμπειρικά βεβαιωμένη αλήθεια.
Ποιός θα μας λογαριάσει αν δεν πετάξουμε τον μανδύα της ανωνυμίας?.
Εκτός αν δεχτούμε, ότι κάνουμε ανώνυμη ομαδική ψυχοθεραπεία. Την έχουμε ανάγκη?. ΟΧΙ.!!
Καλησπέρα σας..
Ι.Σπυρόπουλος

Παύλος Σαμαράς είπε...

Γιατρέ μου...συνυπογράφω!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και ηταν τυχαια η χρονικη στιγμη που ασφαλτοστρωθηκε ο δρομος. Εσεις τι νομιζετε; Οτι εγινε για ψηφοθηρια; Δεν γινονται τετοια πραματα.

Ανώνυμος είπε...

Αστείο ήταν Αχιλλέα μου και δεικτικό για το πιο πάνω σχολιαστή!

Γιατρέ η ουσία πρέπει να μένει και όχι τα ανώνυμα σχόλια. Μπορεί να υπάρχουν χίλιοι λόγοι για την ανωνυμία. Υπάρχουν όμως ανώνυμα σχόλια με αξιόλογα επιχειρήματα. Αυτά να δούνε οι άρχοντες και όχι τον τύπο.

Βλέπουν όμως και τον λογαριασμό κάθε τόσο (διαχρονικά) στην ανώνυμη κάλπη.

Το θέμα είναι ο τόπος μας να (ξανα)ζωντανέψει.

Unknown είπε...

Η σωστή επικοινωνία μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής με τους Δημότες, δεν είναι μόνο μια απλή δεοντολογική υποχρέωση...Είναι ο μοναδικός τρόπος αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του Δήμου.Επιτρέπει σε κάθε Δημότη να αισθάνεται ενημερωμένος,συνενδιαφερόμενος,υπεύθυνος και αλληλέγγυος.
Ο Δημότης με τη σειρά του ενημερώνει και προσπαθεί με λογικά-πειστικά επιχειρήματα να αναδείξει τα προβλήματα του τόπου του.Μπορεί κάποιος απο 'μας να υποβάλλει ένα λογικό καί δίκαιο αίτημα η να προτείνει πιθανές λύσεις προβλημάτων στο Τοπικό Συμβούλιο ΑΝΩΝΥΜΩΣ??.Ποιός έχει την αφελή απαίτηση να ασχοληθεί το κάθε Συμβούλιο με ανώνυμες καταγγελίες??..Οχι αγαπητοί μου ανώνυμοι.
Υποβάλλεις επωνύμως το λογικό αίτημά σου και αν το Τοπικό Συμβούλιο σ' αγνοήσει,δεν ασχοληθεί και δεν το προωθήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο γιά να ξαναζωντανέψει το χωριό μας εκτεθειμένος δεν θα είσαι ΕΣΥ...Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ..αλλά ο Τοπικός Άρχοντας.!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής