Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Θλίψη, απογοήτευση, κατήφεια και οργή...

Θλίψη, απογοήτευση, κατήφεια και οργή κατέλαβε όλους μας παρακολουθώντας, έστω και αποσπασματικά, την τριήμερη οπερέτα στην βουλή των Ελλήνων, (έτσι την αποκαλούν ακόμη), για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που η ίδια προκάλεσε.
Και όλα αυτά τα συναισθήματα, αναμοχλεύτηκαν από τις απαράδεκτες έως φαιδρές παρουσίες των πρωταγωνιστών αυτού του δράματος, κυβερνητικών και αντιπολιτευομένων.
Οι μεν, με ψεύδη και αυταπάτες προσπαθούν να αναβιώσουν τις φρούδες ελπίδες τους, οι δε, να υπονομεύσουν με τις ανερμάτιστες συνιστώσες τους και την λαϊκίστικη πεζοδρομιακή «κουβέντα» την χώρα.

Η απουσία οκτώ (8) προφυλακισμένων βουλευτών, εντολοδόχων λαϊκής εντολής, κατά την ψηφοφορία, κανέναν απ΄αυτούς δεν ενόχλησε, ούτε καν στην ακραία «δημοκρατική» ευαισθησία τους. Πρόκειται για νέο «δημοκρατικό συναίσθημα» που το βάπτισαν φασισμό και ξεμπέρδεψαν (έτσι απλά) κάνοντας ότι δεν γνωρίζουν τίποτα από πληθώρα τέτοιων συμπεριφορών των ίδιων και κυρίως από το ΚΚΕ και από μερικές συνιστώσες του Σύριζα.

Είναι λοιπόν ακραία θλιβερή η διαπίστωση της κατάντιας του τόπου που γέννησε τη Δημοκρατία, να έχει στην πιο δύσκολη εθνική στιγμή του αιώνα, το χειρότερο πολιτικό δυναμικό των τελευταίων δεκαετιών. Η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων της Βουλής για τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, έσβησε και τις τελευταίες ενστάσεις που μπορούσαν να διατυπωθούν για το κατά πόσο το σημερινό Κοινοβούλιο είναι το χειρότερο της Μεταπολίτευσης.
Είναι.
Όχι απλά το χειρότερο....Είναι το πλέον φαιδρό!!!
Με πολιτικούς πολύ κατώτερους των περιστάσεων, βρήκαν στη Βουλή την επαγγελματική διέξοδο που θα αδυνατούσαν να βρούν στην ελεύθερη αγορά.
Και αυτό, είναι ένα εξαιρετικά βαρύ τίμημα που πληρώνει η Ελλάδα.
Όσοι παρακολούθησαν τις θλιβερές ομιλίες που εκφωνήθηκαν στη Βουλή αυτό το τριήμερο, ομιλίες που συνοδεύτηκαν από αχαρακτήριστες πολιτικές επιλογές, μεταμορφώσεις και απόπειρες δικαιολόγησης των ασυγχώρητων, βρέθηκαν μπροστά στον πειρασμό να…σπάσουν την τηλεόραση.

Δυστυχώς, είναι προφανές ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα εκδηλωθεί απλώς η οργή μιας κοινωνίας που αδικήθηκε λόγω της ακραίας επιδείνωσης της καθημερινότητάς της, εξαιτίας του Μνημονίου και της οικονομικής κρίσης.
Αρκετοί που είχαν επιλέξει να απέχουν και να αποστασιοποιηθούν, θα φτάσουν στην κάλπη με προλογικό ελατήριο την απόφαση να τιμωρήσουν τη φαιδρότητα.
Και ο συνδυασμός που διαμορφώνεται είναι εκρηκτικός. Με απρόβλεπτες συνέπειες.
Γιατί, κάθε φορά που η κοινωνία δεν σκέφτεται καθαρά, τα άκρα κάνουν το…μνημόσυνο του μέλλοντος.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχει ο Τσιπρας. Πολλα αυτογκολ!!!εδειξε οτι δεν κατεχει τιποτα. Ουτε οικονομικα , ουτε Εθνικα. Προσπαθηασαν να τρομοκρατησουν καθε υποψηφιο επενδυτη. Καθε προσπαθεια για αποκρατικοποιηση. Προσπαθησαν να σκοτωσουν καθε θυσια που εχει γινει. Ειναι αγνοια, ειναι σχεδιο , ειναι ειναι μισος, ειναι διχαστικο? Τετοιο μισος μονο οι τζιχαντιστες εχουν.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά, δεν διδασκόμαστε τίποτε από την ιστορία;;; Εθνικό όραμα το να ζητήσουμε να μας χαρίσουν λεφτά οι άλλοι;;; Τι να πω, δεν θα μιλήσω για την έλλειψη κατανόησης της πραγματικότητας (στο κάτω κάτω δεν θεωρώ κανέναν υποχρεωμένο να γνωρίζει για ποιο λόγο το ελληνικό χρέος ΕΙΝΑΙ βιώσιμο σήμερα χωρίς κανένα κούρεμα, αν και ως πολίτες θα έπρεπε να ξέρουμε), αλλά θα παραθέσω αντί άλλης απάντησης τον Ύμνο εις την Ελευθερία:

Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
ἄλλα χέρια δυνατά.

Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες,
ἐξανάλθες μοναχή·
δὲν εἴν' εὔκολες οἱ θύρες
ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῇ.

Ἄλλός σοῦ ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια,
ἀλλ' ἀνάστασι καμμιά·
ἄλλος σου ἔταξε βοήθεια
καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

Ἄλλοι, ὀϊμέ, στὴ συμφορά σου
ὀποῦ ἐχαίροντο πολύ,
«σύρε νὰ 'βρῃς τὰ παιδιά σου,
σύρε», ἔλεγαν οἱ σκληροί.

Φεύγει ὀπίσω τὸ ποδάρι
καὶ ὀλογλήγορο πατεῖ
ἢ τὴν πέτρα ἢ τὸ χορτάρι
ποὺ τὴ δόξα σοῦ ἐνθυμεῖ.

Ταπεινότατή σου γέρνει
ἡ τρισάθλια κεφαλή,
σὰν πτωχοῦ ποὺ θυροδέρνει
κι εἶναι βάρος του ἡ ζωή.

Ναί, ἀλλὰ τώρα ἀντιπαλεύει
κάθε τέκνο σου μὲ ὁρμή,
ποὺ ἀκατάπαυστα γυρεύει
ἢ τὴ νίκη ἢ τὴ θανῆ.

Ἀπ' τὰ κόκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὦ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Και συνεχίστε εσείς τώρα, Συνέλληνες, να κυνηγάτε χατήρια από τους ξένους!

Ε, ρε Τσίπρας που μας χρειάζεται...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής