Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Με Αγιασμό ξεκίνησε ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων

Με αγιασμό που τέλεσε στο κτήριο του Συλλόγου ο αιδεσιμότατος πατήρ Θεμιστοκλής Καραμπατζάκης ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναινων «Η καθ ημάς Ανατολή».
Μετά το περάς του αγιασμού ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Ηλίας Αθαναηλιδης αφού ευχήθηκε καλή χρόνια και καλή δύναμη σε όλους αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου του συλλόγου, προκαλώντας συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκόμενους καθώς όλοι τους υπήρξαν κάποτε μαθητές αυτού του σχολειού.

"-Το πρώτο μέλημα των παππούδων μας είπε, ήταν να μορφωθούν τα παιδιά τους και για αυτό τον λόγο το πρώην διθέσιο Δημοτικό σχολειό Βουναίνων ήταν από τα πρώτα κτήρια που κατασκεύασαν. 
Δυστυχώς το ρεύμα της αστυφιλίας άφησε τα Βουναινα χωρίς νέους και έτσι μοιραία το σχολειό έκλεισε όπως σχεδόν όλα τα σχολειά της επαρχίας.
Το κτήριο αφέθηκε στη μοίρα του και χρόνο με τον χρόνο άρχισε να έχει εμφανή σημάδια εγκατάλειψης. Με πρωτοβουλία του συντοπίτη μας πρώην Α. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου το κτήριο ανακαινίστηκε, τοποθετηθήκαν νέα κουφώματα, νέα στέγη, ενώ με αμμοβολή αφαιρέθηκε ο σοβάς από την εξωτερική πλευρά και εμφανίστηκε η πέτρα (το αγαπημένο υλικό των παλιών κτιστάδων) και αναβαθμίστηκε αισθητικά όλο το κτήριο.
Στη συνεχεία το κτήριο παραχωρήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή στον Μικρασιατικό Σύλλογο, ενώ πρόσφατα ανακαινίστηκε εσωτερικά με πρωτοβουλία του πρώην Δήμαρχου Κιλελέρ κου Ρίζου Κομήτσα.
Τους χρωματισμούς εσωτερικά και την επιλογή των υλικών επιμελήθηκε αφιλόκερδος ο κος Γκαγκος Κώστας."

Στην πρώτη του ομιλία στο κτήριο ο Δήμαρχος Κιλελέρ κος Θανάσης Νασιακόπουλος δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι υπόλοιπες και απαραίτητες εργασίες τόσο εσωτερικά όσο και στον περιβάλλοντα χώρο ώστε το κτήριο να είναι έτοιμο τον Αύγουστο του 2015 να υποδεχτεί, την Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκων – Γαβουστημα 2015.

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, η Δημοτική Σύμβουλος και Όλγα Αγγλοπούλου –Μερτζανίδη ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβούλιου κος Ιωακείμ Μερτζανίδης και ο Τοπικός Σύμβουλος κος Ιωακείμ Χταζηλιάδης αφού ευχηθήκαν καλή δύναμη καλή χρονιά, υποσχεθήκαν να βοηθήσουν τον Σύλλογο στην διοργάνωση της μεγάλης των Καππαδόκων γιορτής.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής