Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο ΔΗ.Κ.Ε.Παλαμά διοργάνωσε συγκέντρωση-γιορτή όλων των ΚΑΠΗ του δήμου

Την περασμένη Τετάρτη ήταν η Παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων ή αλλιώς γνωστή ως Παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.
Υιοθετήθηκε από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 και γιορτάζετε κάθε χρόνο την 1 Οκτωβρίου, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους καθώς και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ δήμου Παλαμά διοργάνωσε βραδυά φαγητού και διασκέδασης για όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου με δωρεάν φαγητό για ολα τα μέλη.
Η τρίτη ηλικία πέρασε μια βραδυά υπέροχη με χορό και τραγούδια.

Η Πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ κ. Φωτεινή Καραϊσκου στην εκφώνησή της είπε:

Καλως ήλθατε στήν πρώτη συγκέντρωση-γιορτή όλων των ΚΑΠΗ του δήμου.
Οι νέοι και πολύ περισσότερο εμείς που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε τον τόπο μας μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να θυμόμαστε πως Τρίτη ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Είναι οι γονείς μας, οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας, οι θείοι μας, είναι τα πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό μας περιβάλλον. Είναι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, εργάστηκαν, δημιούργησαν οικογένεια κάτω από αντίξοες συνθήκες, την γενιά του 40, 50, και που δώσαν σκληρούς καθημερινούς αγώνες και τους κέρδισαν.

Σήμερα προχωράτε στην Τρίτη ηλικία με το κεφάλι ψηλά, η σοφία της ζωής σας κάνει να βλέπετε τον κόσμο με άλλη ματιά, να χαίρεστε και να δίνετε σημασία σε πράγματα που εμείς οι νεότεροι δεν έχουμε την ωριμότητα να εκτιμήσουμε. Η συμμετοχή σας σήμερα εδώ, η ζωντάνια σας, το ενδιαφέρον σας για το τι γίνετε στον τόπο μας, αποδεικνύει ότι είχατε, έχετε και θα έχετε πάντα θέση στην κοινωνία μας. Όλοι εμείς οι νεότεροι είμαστε ευγνώμονες απέναντι σας για τα μαθήματα ζωής που μας δώσατε και συνεχίζετε να μας δίνετε καθημερινά και να μην ξεχνάμε πως η ψυχή ποτέ δεν γερνάει, σήμερα εσείς, αύριο εμείς, όλα κύκλος είναι.

Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσω ότι ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παλαμά έχουμε θέσει στόχους και πρόγραμμα.
Ένας από τους τομείς που θα δώσουμε μεγάλη έμφαση είναι η Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη της Τρίτης Ηλικίας.
Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε προληπτικό έλεγχο με ιατρικές εξετάσεις που θα έχουν σκοπό την έγκαιρη διάγνωση- πρόληψη σε θέματα υγείας. Επίσης θα διοργανώνουμε Ημερίδες για θέματα – ζητήματα που σας απασχολούν. Η βοήθεια στο σπίτι συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. και θα είναι δίπλα στα άτομα που έχουν ανάγκη εξυπηρέτησης. Η βοήθεια στο σπίτι θα επισκέπτεται κάθε Δευτέρα πρωί το ΚΑΠΗ  Παλαμά, ενώ κάθε Πέμπτη πρωί θα επισκέπτεται τα ΚΑΠΗ  Ιτέας, Φύλλου και Προαστίου.

Θα καθιερώσουμε την πρωινή Κυριακάτικη εκδρομή εντός του Δήμου όπου θα επισκεφτούμε όλες τις τ.κ. του Δήμου μας και θα μάθουμε από κοντά καλύτερα τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Στα σχέδια μας είναι μια συνεστίαση ανά έτος και μία οργανωμένη ψυχαγωγία με πούλμαν εκτός Δήμου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπεριφερειάρχη κ. ΤΣΙΑΚΟ, για τις οργανωμένες δωρεάν εκδρομές που παρείχε στα μέλη του ΚΑΠΗ τα προηγούμενα χρόνια και ευελπιστούμε στην βοήθεια του και στο μέλλον.
Επίσης αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο γιατί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε υπάρχουν εθελοντές που μας χαρίζουν απλόχερα ανιδιοτελή προσφορά, μας χαρίζουν απλόχερα κέφι, χαρά και χαμόγελο. Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον χορηγό της σημερινής μας εκδήλωσης.
Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΤΣΙΑΔΗΜΟ Κωνσταντίνο.

Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού μου συμβουλίου για την βοήθεια τους καθώς και τον φούρνο Μαρέτσου, καθώς και το φαρμακείο της κ. Ιτσου που βρίσκετε στα Καλογριανά για την βοήθεια της στο γεγονός ότι μαζί μας βρίσκετε εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας FRODIS που μας χάρισαν 72 μηχανήματα μέτρησης σακχάρου.

Ευχαριστούμε τους χορεφτές Κλεοπάτρα και ο Ηλία που μας γυρίσουν το χρόνο πίσω με τον χορό τους και θυμηθήκαμε τραγούδια και ρυθμούς της εποχής σας.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, ο θεματικός κ. Ψαχούλας, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Σακελλαρίου, ο διευθυντής του ΕΣΥ κ. Χρούμπ και οι Σύλλογοι Γυναικών Ιτέας και Σελλάνων.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής