Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Στην Ματαράγκα Καρδίτσας, εγκαινιάστηκε το πρώτο Εργοστάσιο Υπερτροφών στην Ελλάδα

Με την παρουσία πολιτικών, τοπικών αρχών, επιχειρηματιών, πολλών παραγωγών και συμπολιτών εγκαινιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, το πρώτο εργοστάσιο υπερτροφών στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στη Ματαράγκα Καρδίτσας.

Η Εύκαρπον – Ηellenic Superfoods άνοιξε τις πύλες της υπερσύγχρονης μονάδας της, η οποία αποτελεί την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου που τέθηκε προ διετίας και αφορά στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία υπερτροφών όπως γκότζι μπέρι, αρώνια, ιπποφαές και μύρτιλλο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. του νομού μας, κ. Κώστας Τσιάρας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλίας Αντωνίου, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, αγρότες και πλήθος κόσμου, που γεύτηκε τα νέα προϊόντα της εταιρείας, αλλά και ενημερώθηκε για τους στόχους και το πλάνο της.

Ο πρόεδρος της Εύκαρπον - Hellenic Superfoods κ. Γιάννης Γαλάτουλας στις δηλώσεις του τόνισε πως στόχος είναι οι παραγωγοί να αυξήσουν το εισόδημα τους, λειτουργώντας ως έμποροι του προϊόντος που παράγουν:
Ό Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Γενιάς αριθμεί σήμερα 115 μέλη - παραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν 600 περίπου στρέμματα υπερτροφών. Οι μεταποιητικές εγκαταστάσεις του "Εύκαρπον" είναι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας την "πράσινη" ενέργεια και εξασφαλίζοντας την ανακύκλωση τόσο των υγρών όσο και των στερεών αποβλήτων", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλάτουλας.
Η ανέγερση του εργοστασίου και η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού έγινε με ίδια κεφάλαια των μελών και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader, ύψους 209.000, 00 €.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί, 12 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο "Τhessalikon Grand" στην Καρδίτσα, όπου και πραγματοποιήθηκε ημερίδα, στην οποία έγινε η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού της επόμενης τριετίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προοπτικές ανάπτυξης της παραγωγής υπερτροφών στην Ελλάδα, παράγοντες της αγοράς και στελέχη του συνεταιρισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής