Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Δημοτική Ενότητα Φύλλου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΥΛΛΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ.ΙΤΕΑΣ

                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τοπικό Συμβούλιο Ιτέας σας προσκαλεί όλους την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 μ.μ να παρεβρεθείτε στο καφενείο του Ντάλλα στήν Ιτέα όπου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση με τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ον
Υποβάθμιση - κατάργηση υπηρεσιών της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου

Θέμα 2ον
Ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την Τ. Κ. Ιτέας

         Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Ιτέας
 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνω μία πρόταση:

Να μελετήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας, να τα καταγράψουμε, να σχεδιάσουμε πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό και μακροχρόνια βιώσιμο τρόπο. Να αρχίσουμε με γοργό βήμα να υλοποιούμε τα μέρη του σχεδίου. Για παράδειγμα, τι θέλουμε να πουλήσουμε; Πολιτισμό; Καταγραφή όλων των πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων της περιοχής, εκπόνηση ενός προγράμματος αξιοποίησης και εφαρμογή του. Υπάρχουν ιστορικής αξίας Ιεροί Ναοί με μοναδική διακόσμηση και κειμήλια που αξίζει να διαφημιστούν. Υπάρχει η ναυαρχίδα του Πολιτισμού στην περιοχή μας, το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ που σκουριάζει στο λιμάνι της λησμονιάς. Με σωστό σχεδιασμό μπορεί να αποτελέσει σταδιακά ένα μεγάλο κομμάτι βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Ας κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει με ανάδειξη τοπικών γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων (συσκευαστήρια, τυροκομεία, παραγωγή μελιού, όσπρια, τσίπουρο, κρασί, προϊόντα με τοπική ονομασία προέλευσης κλπ).

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. Συνεργασία με υπουργεία για δημιουργία χώρων προστασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (πχ γηροκομείο).

Άμεσα έργα καλλωπισμού του χωριού μας. Ανάπλαση της Μαγούλας, δημιουργία παιδικής χαράς, ανάπλαση κοίτης Ενιπέα, πρόγραμμα ενοποίησης Πολιτιστικών και Αθλητικών χώρων. Τα γηπεδάκια 5*5 να συντηρούνται (φωτισμός, τακτικό κόψιμο χόρτων). Περιποίηση και ανάδειξη των αλσυλλίων που υπάρχουν στις εισόδους του χωριού μας. Φύτευση κι άλλων δέντρων.

Ας απευθυνθεί ο Δήμος σε ιδιωτικές εταιρείες που ειδικεύονται σε μελέτες διαχείρισης και αξιολόγησης προγραμμάτων, μελέτες τουρισμού καθώς και μελέτες σκοπιμότητας, αγροτικής και περιφερειακής ανάπτυξης, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά καθώς και περιφερειακά σχέδια επενδύσεων και της βιώσιμης ανάπτυξης του ευρύτερου περιβάλλοντος (οικονομικό, κοινωνικό, φυσικό και ανθρωπογενές). Αυτό δεν είναι δύσκολο. Όρεξη και μεράκι χρειάζεται από όλους.

Ας το καταλάβουμε.

Ας αλλάξουμε λοιπόν.

Ας διαγνώσουμε τα πλεονεκτήματά μας, ας τα αξιοποιήσουμε, ας παράγουμε πλούτο από τον πλούτο της περιοχής μας.

Μπορούν να γίνουν θαύματα εάν απευθυνθούμε σε επαγγελματίες σύνταξης αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Κουτσιαριώτες μην περιμένετε να μας δώσει σημασία κανένας από τον Παλαμά. Όσο είχαμε το Δήμο εμείς είχαμε μια ελπίδα, μαζί με μας και τα άλλα τα χωριά μας. Τώρα όλο το ενδιαφέρον δίνεται στον Παλαμά. Όμως εμείς πρέπει να φροντίσουμε τον τόπο μας. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε με σχέδιο. Όχι μικροσκοπιμότητες, όχι μικροσυμφέροντα.

Βαγγέλη Λύτρα προχώρα μπροστά, πίεσε, κάνε τα αδύνατα δυνατά. Ψάξε και μίλα με τους κατάλληλους ανθρώπους, πάρε ιδέες και κατέθεσε προτάσεις.

Βοηθείστε όλοι συγχωριανοί.

Το χωριό μας πεθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, και οι υπόλοιποι που εκπροσωπείτε το χωριό στο Δήμο, κάντε το λογικό και το προφανές.

Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου θα ακολουθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Ιδέες υπάρχουν πολλές.
Καλό είναι να τις κουβεντιάσουμε και, κυρίως, να τις υλοποιήσουμε.
Καλό είναι να ανοίξουμε το διάλογο επιτέλους και εδώ αλλά και από κοντά με την συνάντηση την επόμενη βδομάδα, μπας και προλάβουμε τον Άη Βασίλη και του ζητήσουμε να ομορφύνει λίγο περισσότερο το χωριό μας. Γιατί έτσι όπως πάμε μόνο τα χρόνια θα εξακολουθούν να κινούνται πάνω του...!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής