Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αιμοδοσία στήν Ιτέα απο την ενορία του Αγίου Αθανασίου

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. 
Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται , ούτε αντικαθίσταται. 
Μόνο χαρίζεται.

Γι’ αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου το πρωϊ στο Δημοτικό κατάστημα της Ιτέας (Δημαρχείο) θα γίνει αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της ενορίας μας.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι της ενορίας μας όσοι μπορούν να προσφέρουν αίμα να προσέλθουν στην αίθουσα του δημαρχείου Ιτέας.

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Όταν με δέος και σεβασμό βλέπουμε, η έστω και νοερά έχουμε μπροστά μας μιά πράξη αιμοδοσίας, αυτόματα έρχονται στο μυαλό μας τα λόγια του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, από την σκηνή του Μυστικού Δείπνου, που ακούγεται κατά τη Θεία Λειτουργία. "Πίετε εξ αυτού παντες, τούτο εστί το αίμα μου, το υπέρ υμών εκχυνόμενο"...καί όταν διαμελίζοντας τον άρτο έλεγε: "Λάβετε, φάγετε,τούτο εστί το σώμα μου το υπέρ υμών κλώμενον"...
Συνειρμικά και αλληγορικά το μήνυμα που εκπέμπει αυτός ο προωθημένος για την εποχή του συμβολισμός, δεν είναι άλλο από αυτό της αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και θεωρώ ότι ο πρώτος αιμοδότης και ζωοδότης ήταν ο ίδιος ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Πραγματικά η αιμοδοσία αποτελεί προέκταση, μυσταγωγία και μέθεξη της Θείας Κοινωνίας. Στη μία σώζεται η ψυχή και με την άλλη σώζεις μια ζωή. Το να σώζεις μια ζωή είναι ένα θαύμα, και όπως χαρακτηριστικά και πολύ εύστοχα έλεγε ο νομπελίστας ποιητης Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ: "Το θαύμα μην το καρτεράτε, μην το περιμένετε μοιρολατρικά, το θαύμα είναι μέσα σας, κυκλοφορεί στις αρτηρίες και στις φλέβες μας"....
Κες-Κοι Εθελοντές αιμοδότες αισθάνομαι βαθύτατη την υποχρέωση να εκφράσω την αναγνώριση και τον θαυμασμό μου για την διαρκή και γενναιόδωρη προσφορά σας και να δηλώσω ότι πράγματι σας αξίζει κάθε τιμή, έπαινος και σεβασμός γιατί σώσατε και σώζετε πολλές ζωές. Ειλικρινά σας ευχαριστώ.
Καλά Χριστούγεννα.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής