Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Κανάλια και το Φανάρι της Καρδίτσας του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Κανάλια και το Φανάρι της Καρδίτσας πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε:

1. Επίσκεψη στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου των Καναλίων όπου ο υπεύθυνος  «απόστρατος» συνάδελφος Αντώνης Λάσδας μάς παρουσίασε τα εκθέματα του Μουσείου!
2. Επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο των Καναλίων όπου κι εκεί ο κος Αντώνης μας παρουσίασε εκθέματα που μας ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω και αφορούσαν κατά ένα μεγάλο μέρος την εκπαίδευση!
3. Περιήγηση στον Παραδοσιακό Οικισμό των Καναλίων με την υπέροχη θέα από ψηλά τού κάμπου της Καρδίτσας (η Ιτέα δε διακρίνονταν λόγω θολής ατμόσφαιρας)!
4. Καφεδάκι, αναψυκτικά, παγωτά και δεκατιανό στην πανέμορφη πλατεία των Καναλίων κάτω από τα σκιερά πλατάνια της και τις βρύσες με το δροσερό, πηγαίο νερό τους!
5. Επίσκεψη στο Παραδοσιακό Εργαστήριο Αγγειοπλαστικής του κου Βασίλη Θώδου στο Φανάρι. Ο κ. Βασίλης με μεγάλη υπομονή και καλή διάθεση παρουσίασε στους μαθητές/τριες τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής πήλινων αγγείων και άλλων αναμνηστικών με τον ποδοκίνητο τροχό!
6. Μεσημεριανό και ξεκούραση στο όμορφο πάρκο του χωριού Καππά.

Επιστρέψαμε καταευχαριστημένοι με νωπές τις όμορφες εικόνες από την εκπαιδευτική εκδρομή μας!


1 σχόλιο:

Δημήτριος Διρχαλίδης είπε...

Θαυμάσιοι οι χώροι του λαογραφικού μουσείου των Καναλιών ωραίοι και φιλόξενοι άνθρωποι μα σημαντικός και ο δάσκαλος Αντώνης Λάσδας σε όλη αυτή την προσπάθεια. Οι ευχές μας ας τους συνοδεύουν πάντα.