Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ταξίδι στο χρόνο με όχημα τη μνήμη και τη φαντασία στο Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας...

ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΤΕΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ταξίδι στο χρόνο με όχημα τη μνήμη και τη φαντασία θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι στο Αγροτικό Μουσείο Ιτέας Καρδίτσας την Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Παιδιά και ηλικιωμένοι/νες θα συναντηθούν στο Αγροτικό Μουσείο και θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους σε μια δράση που συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας και τοπικούς φορείς (Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας, ΚΑΠΗ, Σύλλογος Γονέων Δημ. Σχ. Ιτέας) με τον συντονισμό της Σχολικής Συμβούλου 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης Καρδίτσας Παναγιώτα Ντιβέρη. 


Μικροί και μεγάλοι θα πάρουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια μνήμης και φαντασίας. Ηλικιωμένοι θα αφηγηθούν ιστορίες που έχουν ζήσει και συνδέονται με τα διάφορα αντικείμενα και εκθέματα του Μουσείου.
Θα φωτιστούν εικόνες απ` το παρελθόν, θα ζωντανέψουν μνήμες, θα γίνουν αναπαραστάσεις, συγκρίσεις και παραλληλισμοί…θα αναζητηθούν αρχές και αξίες του παρελθόντος που μπορούν να μας φανούν χρήσιμες στη σύγχρονη εποχή, στο παρόν και το μέλλον.

Στη δράση θα πάρουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Ιτέας & Φύλλου, ηλικιωμένοι/ες απ`το ΚΑΠΗ Ιτέας, καθώς και παππούδες και γιαγιάδες των παιδιών που θα θελήσουν να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους και να βρεθούν συνοδοιπόροι μαζί με τα παιδιά σ` αυτό το ταξίδι μέσα στο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής