Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Παρουσίαση το μυθιστορήματος της Μαίρης Κόντζογλου «Τα Παλιά Ασήμια» απο τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων "Η καθ' ημάς Ανατολή"

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων "Η καθ' ημάς Ανατολή" σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Άνεμος και τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 17 Μαΐου 2015, την παρουσίαση το μυθιστορηματος της Μαίρης Κόντζογλου «Τα Παλιά Ασήμια» στην αίθουσα εκδηλώσεων του οργανισμού Linto μέσα σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας καθώς αναφέρονταν στις αλησμόνητες πατρίδες.

Για τα «Παλιά Ασήμια» προλόγισε ο γιατρός κ. Ηλίας Παλαιοχωρλίδης αντιπρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ΄ημάς Ανατολή», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Αθαναηλίδης αλλά και ο βουλευτής της Ν Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Καππαδοκίας στην ιστορία, αλλά και στους θρύλους και τις παραδόσεις της που ακόμα ζουν στις καρδιές των προσφύγων..

Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, µεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη.
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργαστεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρίες, µε αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία.Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Το Μέλι το Θαλασσινό» (2008), «Περπάτα µε τον άγγελό σου» (2009), «Χίλιες ζωές απόψε» (2013), καθώς και την τριλογία «Οι μεσημβρινοί της ζωής» (2011) που αποτελείται από τα βιβλία «Στους ήλιους του έρωτα», «Στα φεγγάρια της αλήθειας», «Στη γη της αγάπης».

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης το προεδρείο του ΔΣ ανακοίνωσε το πρόγραμμα στης 18ης Σύναξης Καππαδοκών - Γαβούστιμα 2015 στους κατοίκους της Λάρισας και κηρύχθηκε η επίσημη έναρξη των προετοιμασιών για την μεγάλη αυτή εκδήλωση που θα γίνει στα Βούναινα από 20 έως 23 Αυγούστου 2015.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής