Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Υπάρχει φιλότιμο...

Έβλεπα, για πολλοστή φορά, την εξαιρετική διαχρονική (ακόμη φρέσκια) Ελληνική κωμωδία των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, «Υπάρχει και φιλότιμο», όπου εκτός του εξαιρετικού χιούμορ της, αποτυπώνει και τα πολιτικά ήθη μιάς εποχής, η οποία δεν είναι και τόσο μακρινή.
Είναι σημερινή θα έλεγα.

Εκεί ο υπουργός Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στο γραφείο του, αντί να εργάζεται, για το…καλό του τόπου, έλυνε σταυρόλεξα!

Το σκηνικό και η πραγματικότητα παραμένουν σχεδόν ίδια και στις μέρες μας.
Τότε δεν υπήρχαν τηλεοράσεις και πλήθος ραδιοφώνων. Οι σημερινοί υπουργοί, αντί να εργάζονται (για το…καλό του τόπου), δεν λύνουν σταυρόλεξα (δεν ξέρω, μπορεί) αλλά τρέχουν από το πρωί μέχρι νυκτός, από κανάλι σε κανάλι και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο για να προπαγανδίσουν, παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο και το πόσο καλοί είναι αυτοί και τα κάνουν όλα καλά και οι αντίπαλοι εντελώς άχρηστοι.

Μικρή διαφορά με τον Μαυρογιαλούρο.
Τα μέσα άλλαξαν και οι καιροί.
Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ο Μαυρογιαλούρος είχε και ΦΙΛΟΤΙΜΟ…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής