Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

1ο Βραβείο στους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου Ιτέας

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού δημιουργίας εκπαιδευτικού βίντεο του Ν.Καρδίτσας με θέμα «Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου στη ζωή μου» που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνης Δημήτριος, ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ70 κ. Κωτούλας Βασίλειος, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. με υπεύθυνο τον κ. Αλεξάκο Φώτη σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ((ΕΕΠΕΚ), στο Παυσίλυπο.

Το σχολείο μας είχε τη χαρά να διακριθεί στην πρώτη θέση με το βίντεο "Δύο παράλληλοι κόσμοι". Την απονομή έκαναν ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Καρδίτσας κ. Παπανούσκας Μιχαήλ και ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής κ.Κολοκοτρώνης Δημήτριος.
Το βραβείο της πρώτης θέσης περιελάμβανε ένα tablet το οποίο οι μαθητές ευγενικά προσέφεραν στο σχολείο, με το διευθυντή κ. Βαλαράκο Γεώργιο, στη συνέχεια, να ευχαριστεί τους μαθητές και να τους συγχαίρει για αυτή τους την επιτυχία τους.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στο θέμα, προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν όλες τις πτυχές του τρόπου με τον οποίο η ψηφιακή τεχνολογία έχει επηρεάσει τη ζωή μας. Στην προσπάθειά τους αυτή προβληματίστηκαν, μιας και διαπίστωσαν πως η ζυγαριά των θετικών και των αρνητικών της χρήσης του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών δε γέρνει σε καμία μεριά.
Το συμπέρασμά τους ήταν πως τελικά ο άνθρωπος και ο τρόπος που o ίδιος χρησιμοποιεί την τεχνολογία είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά, συμπέρασμα που συνοψίζεται στα λόγια του Christian Lous Lange:
«Η τεχνολογία είναι ένας χρήσιμος υπηρέτης αλλά ένα επικίνδυνος αφέντης…»

Μετά τη σύλληψη της ιδέας της παρουσίασης δύο παράλληλων κόσμων, όπου στο έναν υπάρχει η ψηφιακή τεχνολογία ενώ στον άλλο όχι, ακολούθησε η συγγραφή της αφήγησης η οποία πλαισιώθηκε από τις φωτογραφίες που οι μαθητές τράβηξαν καθώς και από τη μουσική που οι ίδιοι συνέθεσαν και έγραψαν.

Στους μαθητές δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστούν, να φανταστούν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία και να νιώσουν την ικανοποίηση να βλέπουν την προσπάθειά τους υλοποιημένη στο βίντεο που πήρε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό.

Μαθητές
Κελεπούρη Μαρία
Μπεράτη Εύα
Ντινοπούλου Γεωργία
Ντινοπούλου Νικολέττα
Σινάι Μόνα
Σπυροπούλου Ηλιάνα
Τρελλοπούλου Αγγέλα
Τσέλιος Γιάννης

Συνονίστρια εκπαιδευτικός
Σακελλαρίου Ανδρονίκη

>


πηγή

1 σχόλιο:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Μράβο παιδιά,αξιέπαινη η προσπάθειά σας.Ειλικρινά νιώθω περήφανος γιά την επιτυχία σας. Θαρρώ πως το ίδιο αισθάνονται όλοι,όσοι αγαπάμε τον τόπο μας...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής