Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Εκδήλωση για τη «Μάχη στο Ντομπρούζι» στην Ιτέα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απρίλη η εκδήλωση που οργάνωσαν, οι Τομεακές Οργανώσεις Καρδίτσας του ΚΚΕ και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, προς τιμήν των πεσόντων του ΔΣΕ στην τριήμερη μάχη που έγινε στη θέση «Νεκροταφείο» στην Ιτέα.

Η μάχη αυτή έμεινε στην Ιστορία ως η «Μάχη στο Ντομπρούζι» και δόθηκε από την Ταξιαρχία Ιππικού του ΔΣΕ, τον Μάρτη του 1949.

Ο Β. Μητράκος, εκ μέρους του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην ομιλία του στη γενικότερη δράση του ΔΣΕ, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:
«Τιμάμε τα 70 χρόνια του ΔΣΕ, γιατί ο τρίχρονος αγώνας του υπήρξε δίκαιος, ηρωικός και μεγαλειώδης. Γιατί ο ΔΣΕ εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού, ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών της. Αποτελεί χρέος και καθήκον η ανάδειξη της αιματοποτισμένης προσφοράς του λαϊκού, ηρωικού ΔΣΕ στη σκληρή, άνιση, αλλά δίκαιη πάλη του. Ιδιαίτερα σήμερα που τα διάφορα αστικά επιτελεία ξαναγράφουν την Ιστορία και έχουν κάνει επιστήμη τη διαστρέβλωση, τη συκοφάντηση της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας, που είναι η πάλη του ΔΣΕ».

Ο Αρ. Αναστασίου, εκπρόσωπος του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μίλησε για το ιστορικό της μάχης.

Ο Β. Μπούτας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του ΚΚΕ στο μνημείο που υπάρχει για τους πεσόντες μαχητές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής