Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η επιστολή του Δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου προς ΟΠΕΚΕΠΕ & Αγροτική Ανάπτυξη

Προβλήματα με την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος για το έτος 2015 αντιμετωπίζουν και πάλι πάρα πολλοί παραγωγοί του Δήμου Παλαμά (κι όχι μόνο στο νομό μας), οι οποίοι εντελώς ανυποψίαστα, ανακάλυψαν ότι δεν πληρώνονται, εξαιτίας λαθών που εντόπισε η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης και για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι!

Ο Δήμος Παλαμά ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των αγροτών απέστειλε στον Υπουργό Aγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγ. Αποστόλου και στον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Αντ. Μωυσίδη την ακόλουθη επιστολή η οποία παράλληλα κοινοποιήθηκε και στους Βουλευτές του νομού μας.

Η επιστολή του Δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου:

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δήμο μας και ειδικότερα σε δύο τοπικές κοινότητες του Προαστίου και της Αγίας Τριάδας οι πλειονότητα των παραγωγών όχι μόνο δεν εισέπραξε την συνδεδεμένη ενίσχυση βάμβακος για το έτος 2015 εξαιτίας των σφαλμάτων της τηλεπισκόπησης, αλλά απεναντίας τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ως τιμωρία για την «απάτη» που έκαναν.

Κατανοούμε την ανάγκη των υπηρεσιών σας, να προβούν στον έλεγχο της ορθότητας των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, αλλά θεωρούμε, ότι η εφαρμογή της τηλεπισκόπησης αποκλείει πολλούς σωστούς παραγωγούς από την ενιαία και την συνδεδεμένη ενίσχυση, αφού τους καταλογίζονται λάθη για τα οποία δεν ευθύνονται!

Επειδή στην εποχή την οποία διανύουμε, η κατάσταση είναι οριακή για την βιωσιμότητα των βαμβακοπαραγωγών μας και οποιαδήποτε απώλεια εισοδήματος μπορεί να αποβεί καταστροφική για αυτούς ζητούμε:

1.    Να αρθούν τα πρόστιμα
2.    Να προβείτε στην άμεση καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης για το βαμβάκι
3.    Να εξετασθούν εξατομικευμένα οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης των παραγωγών μέσα από την συνεργασία του Οργανισμού με τους κατά τόπους φορείς  και εφόσον διαπιστωθούν λάθη να προβείτε στις αντίστοιχες κυρώσεις.

1 σχόλιο:

Vagia Moynte είπε...

Μπράβο στο δήμαρχο, όλοι οι τοπικοί κάτοχοι σοβαρών θέσεων πρέπει να επιληφθούν του σοβαρού θέματος λόγω τηλεπισκοπης. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει σύντομα να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσει στη διαδικασία των ενστάσεων ούτως ώστε να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση και η πληρωμή των αδικημένων παραγωγών που περίμεναν αυτή την πληρωμή ως την σταλίδα βροχής στις υποχρεώσεις τους και στο ξεκίνημα της αγοράς αγροτικών εφοδίων για τη φετινή τους σποράς.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής