Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Δημόσια έργα: Μια διαρκής μάχη με την... "παράνοια"

Μετά από 20 χρόνια δικηγορίας και 4 χρόνια από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καρδίτσας, σήμερα βρέθηκα υπό κράτηση στο Α.Τ. Καρδίτσας μετά από έγκληση ιδιοκτήτριας οικοπέδου απέναντι από τον Σταθμό του ΟΣΕ, όπου εξελίσσεται το έργο της παράκαμψης (περιφερειακός) της πόλεως Καρδίτσας, προϋπολογισμού 7.000.000€. 
Ένα έργο που αλλάζει την Καρδίτσα, αφού ολοκληρώνεται ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης και θα είμαστε η μόνη πόλη στη Θεσσαλία που θα έχει ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο. Ένα έργο ανάπλασης και αναβάθμισης της περιοχής που τονώνει την ασφάλεια των μετακινήσεων ενώ αλλάζει την εικόνα που είχε η περιοχή.
Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια ενώ τη Μ. Δευτέρα, μετά από καθυστέρηση πολλών μηνών, συμφώνησε σε ανταλλαγή οικοπέδων και συναίνεσε να επέμβουμε στο σημείο, σήμερα άλλαξε γνώμη και υπέβαλε έγκληση εναντίον εμού, της Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του εργολάβου. 
Για ποιό αδίκημα; 
Επειδή αφαιρέσαμε την παράνομη περίφραξη που καταπατούσε δημόσια έκταση. 

54.000.000€ έργα εκτελούνται αυτήν την στιγμή στην Π.Ε. Καρδίτσας και μπορώ μετά λόγου γνώσεως να πω, πως σε κάποιους δεν αρέσει καθόλου. Είναι όλοι αυτοί που γυρνάνε έξω και λένε πως η Καρδίτσα είναι "γούρνα" και είμαστε οι τελευταίοι στην Ελλάδα. Είναι όλοι αυτοί, οι ελάχιστοι, που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο Καρδίτσα-Δέλτα, είναι αυτοί οι τρεις που δεν παραδίδουν τα 600 τετραγωνικά από χέρσο αγρό 6 στρεμμάτων στην ανάπλαση του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να απενταχθεί το έργο, είναι αυτοί οι 10 μικροιδιοκτήτες που δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στο Μουζάκι-Λίμνη Πλαστήρα.  

Πολύ σωστά η κοινωνία των πολιτών είναι ενεργή και διεκδικεί, κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να βγει μπροστά και να σταματήσει να σιωπά μπροστά σε τέτοιες μεμονωμένες πρακτικές που πάνε πίσω την περιοχή μας. 

Ασχολήθηκα με την αυτοδιοίκηση, αφού επέστρεψα μετά από 10 χρόνια από τη Γαλλία, έχοντας ως μόνο στόχο να προσφέρω στην πόλη που μεγάλωσα, που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. 
Βούληση μου είναι να σταθώ απέναντι και να συγκρουστώ με τις λίγες δυνάμεις που έχω, απέναντι σε κάθε νοοτροπία που "σκοτεινιάζει" την περιοχή μας. 

"Το σύστημα θα το υπερασπίζονται πάντα όλοι εκείνοι οι αμέτρητοι άνθρωποι που έχουν αρκετές διανοητικές ικανότητες για να υπερασπιστούν αλλά όχι αρκετές για να καινοτομήσουν" 
Edward De Bono


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής