Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση για την ΚΑΠ 2014-2020 από τον Α.Σ. Καρδίτσας «Η Νέα Ένωση»

Δελτίο Τύπου
Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, που οργάνωσε ο Α.Σ. Καρδίτσας «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ» με την υποστήριξη του Δήμου Σοφάδων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/02/2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σοφάδων στις Σοφάδες.

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων που είχε οργανώσει ο Συνεταιρισμός πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων σε Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες της περιοχής.

Για ακόμη μία φορά ο αγροτικός κόσμος μέσω της συμμετοχής και των ερωτήσεων που έθεσε στους ομιλητές  ανέδειξε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για το μέλλον της γεωργικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, από τη διαφαινόμενη απώλεια εισοδημάτων που αναμένεται να υποστεί η πλειάδα των παραγωγών.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Γιαννάκος Βασίλειος εκ μέρους του Δ.Σ. παρουσίασε το σχεδιασμό του Συνεταιρισμού για το επόμενο διάστημα και τόνισε την αναγκαιότητα οργάνωσης των παραγωγών σε συλλογικά σχήματα. Ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι ο Α.Σ. Καρδίτσας «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ» βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των παραγωγών για πληροφόρηση και ότι ο Συνεταιρισμός οργανώνεται ώστε να υποστηρίζει τους παραγωγούς τόσο στη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων, όσο και για τη συμμετοχή τους σε Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ προχώρησε στην επένδυση ενός παραγωγικού συγκροτήματος ξήρανσης αραβόσιτου και αποθήκευσης δημητριακών (silos) συνολικής χωρητικότητας 10.000 τόνων, το οποίο βρίσκεται στη Ματαράγκα Καρδίτσας, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των παραγωγών του Νομού και την απορρόφηση των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών του τομέα των Οπωροκηπευτικών, με στόχο την αύξηση του βαθμού οργάνωσης των παραγωγών του τομέα, που είναι πολύ χαμηλός στην Ελλάδα και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενισχύσεις μέσω της ΚΟΑ του Πυλώνα Ι, ενισχύσεις στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο συλλογικά σχήματα γεωργών και όχι μεμονωμένοι γεωργοί.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαλτάς Αθανάσιος, Γεωπόνος του Συνεταιρισμού παρουσίασε εκτενώς τους 2 Πυλώνες της ΚΑΠ 2014-2020 και τα νέα δεδομένα που φέρνει η εφαρμογή της, εστιάζοντας στην προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι παραγωγοί ώστε να αποφευχθούν απώλειες στις ενισχύσεις, αλλά και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω της συμμετοχή τους σε Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπρακτη πλέον στήριξη που θα έχουν οι νεοσύστατες Οργανώσεις Παραγωγών την επόμενη περίοδο εφαρμογής της ΚΑΠ.

Η ενημερωτική εκδήλωση έκλεισε με ερωτήματα των συμμετεχόντων τα οποία απαντήθηκαν από τα στελέχη του Συνεταιρισμού.    
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Στόχος του Συνεταιρισμού είναι η ενημέρωση των παραγωγών του Νομού και η πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες Δημοτικές/Τοπικές Κοινότητες της περιοχής.

Πληροφορίες:
Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρδιτσιωτών Αγροτών «Η Νέα Ένωση»
Γρ. Λαμπράκη 10, Καρδίτσα
Τηλ. 2441023700 / 25100
e-mail: info@neaenosi.gr
www.neaenosi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής