Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αρχές Μαρτίου η Καταβολή της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης Βάμβακος...

Αρχές Μαρτίου θα γίνει η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος ύψους 200 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αποστόλου.

Όμως σε μεγάλη αναταραχή βρίσκονται οι βαμβακοπαραγωγοί από την ενημέρωση που είχαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι τελικά τα στρέμματα, που καλλιεργήθηκαν το 2014, ανέρχονται σε 2,7 εκατ. Βάση του Κανονισμού 73/2009 τα καλλιεργούμενα στρέμματα για τη χώρα μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. στρέμματα. Η αύξηση των στρεμμάτων σημαίνει ότι αναλογικά θα μειωθεί και η ειδική (συνδεδεμένη) ενίσχυση.

Ο Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος, κ. Νίκος Σκοπιανός, τόνισε τα εξής: «από την επίσημη ενημέρωση που είχα είναι ότι τα στρέμματα με βαμβάκι του 2014 ανέρχονται τελικά σε 2,7 εκατ. στρέμματα. Βέβαια ακόμη δεν γνωρίζουμε πώς εξελίχθηκαν τα στρέμματα που δεν συγκομίστηκαν. Συνήθως τέτοια εποχή γνωρίζαμε το ύψος της συνδεδεμένης. Αναμένουμε μια επίσημη ενημέρωση».

Ο κ. Χρήστος Σιδηρόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, ανέφερε εξής: «Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι ήμαστε το 2014 πάνω από 2,3 εκατ. στρέμματα. 
Ξαφνικά περνάει η εικόνα ότι είμαστε στα 2,78 εκατ. στρέμματα, που σημαίνει ότι αυτόματα το σύνολο των βαμβακοπαραγωγών θα χάσει στη συνδεδεμένη περίπου 12 – 13 ευρώ το στρέμμα (από 76 ευρώ/ στρέμμα αναμένεται να φτάσει στα 64 ευρώ). Θα πρότεινα να δημοσιεύσουν τα ΑΦΜ των δικαιούχων ανά περιφέρεια και να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. 
Οι δηλώσεις έχουν «κλειδώσει» και δεν μπορεί κανένας να προχωρήσει σε αλλαγές της καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ. Εκτός αν πρόκειται για κάποια άνωθεν εντολή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής