Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διακήρυξη δημοπρασίας για την μίσθωση του κυλικείου ΚΑΠΗ της Τ.Κ. Ιτέας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
17/02/2015
ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ ΠΑΛΑΜΑ Αριθμ. Πρωτ 61

Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας
Για την μίσθωση του κυλικείου ΚΑΠΗ της Τ.Κ. ΙΤΕΑΣ, Δήμου Παλαμά. η Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ Φωτεινή Καραϊσκου προκηρύσσει δημοπρασία φανερή και προφορική για την εκμίσθωση του κυλικείου του ΚΑΠΗ Τ.Κ. Ιτέας, Δήμου Παλαμά που περιγράφεται παρακάτω:

1) Περιγραφή του ακινήτου
Τοπική Κοινότητα : ΙΤΕΑΣ
Δήμος: ΠΑΛΑΜΑ
Είδος: ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε προθεσμία δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της διακήρυξης.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 02/03/2015 ημέρα Δευτέρα και από ώρα 11.00΄ στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά (στο γραφείο της ΔΗ. Κ.Ε. ΠΑ.).

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (κατώτερο ετήσιο μίσθωμα) ορίζεται το ποσό των (300,00) ευρώ ετησίως, ήτοι 25 ευρώ μηνιαίως.

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση ίση με το 1/10 της συνολικής αξίας του μισθώματος η οποία ανέρχεται στο ποσό των τριάντα (30,00) ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται έως την 28/ 02/ 2015 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το γραφείο της ΔΗ.Κ.Ε. ΠΑ. Παλαμά, αρμόδια υπάλληλος η κα. Θεοδώρα Μπλουγουρά, τηλέφωνο 2444350149.

2) Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας
Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά.
Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.
Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείταιότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.
Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

3) Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 02/03/2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.00π.μ. έως 12.00π.μ. στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά.

4) Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς
Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσόν των ( 300 €) ως ετήσιο μίσθωμα.

5) Εγγυητής
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

6) Δικαίωμα αποζημίωσης
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο της ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

7) Σύμβαση
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και
υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ χωρίς δικαστική παρέμβαση.
Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.
Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

8) Διάρκεια εκμίσθωσης- αναπροσαρμογή μισθώματος
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης και για τέσσερα (4) έτη.

9) Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος
Ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει το ετήσιο μίσθωμα σε τέσσερεις (4) δόσεις ήτοι κάθε δόση μετά το πέρας τριμήνου. Η καταβολή του μισθώματος θα αποδεικνύεται μόνο με γραμμάτιο είσπραξης του Ταμείου της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. Ρητά συμφωνείται και από τα τέσσερα (4) μέρη ότι η εκπρόθεσμη καταβολή του μισθώματος από τον μισθωτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δικαιωματική λύση της μισθώσεως και δίνει δικαίωμα στον εκμισθωτή να ζητήσει την έξωση με τη βία του μισθωτού και κάθε τρίτου, παίρνει δικαιώματα από αυτόν ή εκείνο που παραμένει στο μίσθιο με το όνομα αυτού σύμφωνα με τη διαδικασία του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

10) Εγγύηση συμμετοχής
Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης, δηλαδή ποσού (30,00€).
Η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του εκμισθωτή και χωρίς δικαστική παρέμβαση σε περίπτωση αρνήσεως του τελευταίου πλειοδότη να προσέλθει με τον εγγυητή του για την υπογραφή της συμβάσεως μισθώσεως σε δέκα (10) ημέρες από της προσκλήσεως του για αυτό και την κοινοποίηση της εγκρίσεως των πρακτικών της δημοπρασίας.

11) Δικαιολογητικά συμμετοχής
α. Δημοτική ενημερότητα (μισθωτή-εγγυητή).
β. Φορολογική ενημερότητα (μισθωτή).
γ. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι έλαβε γνώση των όρων διακήρυξης και αποδέχεται αυτούς ανεπιφύλακτα.

12) Υποχρεώσεις μισθωτή
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, σε καλή κατάσταση, να αποκαθιστά κάθε βλάβη ή φθορά αυτού, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Αν ο μισθωτής βελτιώσει τις εγκαταστάσεις και κατόπιν άδειας της ΔH.K.E.Π.Α.,
αυτές παραμένουν στο μίσθιο και μετά τη λήξη της μισθώσεως, χωρίς να αποκτά δικαίωμα αφαιρέσεως ή αποζημιώσεως. Οι δε δαπάνες αυτές βαρύνουν το μισθωτή. Ο μισθωτής έχει υποχρέωση να ασφαλίσει το μίσθιο με δικά του έξοδα κατά του κινδύνου πυρκαγιάς και κεραυνού.
Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ενεργήσει για την έκδοση άδειας και ίδρυσης λειτουργίας καταστήματος και να χαρακτηρίσει την κατηγορία του κυλικείου. Να αναρτήσει δε πίνακα στον οποίο θα αναγράφεται το τιμολόγιο των προσφερόμενων ειδών που θα τοποθετήσει σε εμφανή θέση του μισθίου. Επίσης να διαθέτει ταμειακή μηχανή.

13) Λήξη μίσθωσης
Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

14) Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση
Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μισθίου καθώς και σιωπηρή παράταση ή ανανέωση της μίσθωσης σε αόριστο χρόνο από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.

15) Ευθύνη ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ
Η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση τoυ μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ απoχρώvτoς λόγου.

Άρθρο 16
Ο μισθωτής υποχρεούται να τηρεί αυστηρά τις αστυνομικές διατάξεις και να επιτρέπει ελεύθερα την επίσκεψη στο μίσθιο σε όποιον επιθυμεί να εξετάσει αυτό για μίσθωση.

Άρθρο 17
Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να διατηρεί στην κατοχή του υπέρ αυτού δουλείας τα όρια αυτού γενικά το μίσθιο σε καλή κατάσταση να προστατεύει αυτό από κάθε κατάσταση διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μίσθιο της οποίας συμπεριλαμβάνεται, ότι έχει λάβει γνώση αυτής.

Άρθρο 18
Απαγορεύεται απολύτως στο μισθωτή να εναποθέσει στο μίσθιο αντικείμενα που προκαλούν κρότους, θορύβους, δυσοσμία όπως επίσης και εύφλεκτα υλικά που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε αυτό ή κίνδυνο πυρκαγιάς. Για τα ανωτέρω φέρει ακέραια ευθύνη ο μισθωτής. Επίσης απαγορεύεται η εγκατάσταση κατοικίδιων ζώων κάθε είδους.

Άρθρο 19
Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί ανοικτό το κυλικείο του ΚΑΠΗ από Δευτέρα έως Κυριακή (επτά μέρες την εβδομάδα) από 7:30π.μ. – 13:00μ.μ., και 16:00μ.μ. - 21:00μ.μ. κατά τους χειμερινούς μήνες και από 7:30π.μ. – 13:00μ.μ και 17:00μ.μ. – 22:00μ.μ. κατά τους θερινούς μήνες. Υποχρεούται επίσης να διατηρεί πάντα καθαρούς τους χώρους της αίθουσας και τις τουαλέτες και να φροντίζει για
την ομαλή λειτουργία του. Για οποιαδήποτε έξω από το ΚΑΠΗ εκδήλωση χρειάζεται απαραίτητα η συναίνεση της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. Ο μισθωτής υποχρεούται να σερβίρει καφέδες, αναψυκτικά, χυμούς, τσάι, γλυκά και οινοπνευματώδη ποτά.

Το μίσθιο θα χρησιμεύει αποκλειστικά σαν κυλικείο – καφενείο και για αποκλειστική εξυπηρέτηση των μελών του ΚΑΠΗ.

Ο μισθωτής αναλαμβάνει ρητά την υποχρέωση να προσφέρει τα παραπάνω συγκεκριμένα είδη σε καθορισμένες τιμές:

Οι τιμές ανέρχονται σε:
0,70€ για καφέ, 0,80€ αναψυκτικό και 0,70€ τσάι
0,80€ για χυμό σε κουτί
0,50€ για γλυκό
0,50€ για λουκούμι

Για τυχόν υπόλοιπα είδη – κατόπιν ενημέρωσης του Δ.Σ. – οι τιμές καθορίζονται από το μισθωτή όσο το δυνατόν πιο προσιτές για τα μέλη του ΚΑΠΗ όπου απευθύνεται. Οι τιμές των καθορισμένων προϊόντων δύναται να αναπροσαρμόζονται μετά από απόφαση του Δ.Σ.

Άρθρο 20
Ο μισθωτής δεν απαλλάσσεται από το μίσθωμα αν εμποδίζεται να χρησιμοποιήσει το μίσθιο από λόγους που αφορούν τον ίδιο.

Άρθρο 21
Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος στη λήξη της μισθώσεως να παραδώσει το μίσθιο στην κατάσταση που το παρέλαβε διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Άρθρο 22
Οποιαδήποτε παράβαση έστω και ενός των παραπάνω όρων συνιστά κακή χρήση του μισθίου υποχρεωμένου του μισθωτή να εγκαταλείψει το μίσθιο και να παραδώσει τα κλειδιά στην πρόεδρο.

Άρθρο 23
Ο μισθωτής για όσο χρόνο παρακρατήσει το μίσθιο μετά τη λήξη της μίσθωσης υπόκειται σε ποινική ρήτρα ίση με 30,00€ για κάθε μέρα παρακράτησης. Σε κάθε δε περίπτωση οφείλει αποζημίωση χρήσεως και ο εκμισθωτής δικαιούται να απαιτήσει κάθε άλλη περαιτέρω ζημία

Άρθρο 24
Για καθυστερούμενα μισθώματα ο εκμισθωτής έχει νόμιμο ενέχυρο στα εικομισθέντα στο μίσθιο.

Άρθρο 25
Όταν λήξει η μίσθωση ή με οποιοδήποτε τρόπο αποχωρήσει ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να παραδώσει στην Πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ τα κλειδιά διαφορετικά υπόκειται σε ποινική ρήτρα (300,00 €) τριακόσια Ευρώ για αυτή μόνο την παράβαση.

Άρθρο 26
Το κατάστημα ενοικιάζεται εξοπλισμένο με εξοπλισμό ο οποίος θα καταγράφεται λεπτομερώς σε ιδιαίτερο πρωτόκολλο παραλαβής – παράδοσης μεταξύ της Πρόεδρου και του πλειοδότη, και ο οποίος θα παραδοθεί μετά τη λήξη της μίσθωσης.

Άρθρο 27
Αυτός που θα αναδειχτεί πλειοδότης, υποχρεούται κατά την υπογραφή τωνσυμβολαίων μισθώσεως να καταθέσει ποσό ίσο με το 10% του κατακυρωθέντος, με γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή με εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας σε αντικατάσταση της αρχικής εγγύησης – συμμετοχής. Το ποσό αυτό έχει θέσης εγγυήσεως, θα παραμείνει μέχρι λήξεως της μισθώσεως και αποδόσεως του μισθίου και θα αποδοθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι κανένας όρος του παρόντος δεν παραβιάσθηκε, διαφορετικά καταπίπτει υπέρ της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.

Άρθρο 28
Η πληρωμή των δημοτικών τελών, απορριμμάτων και του φωτισμού και κάθε άλλου φόρου ή τέλους που επιβάλλεται στους μισθωτές σε σχέση με την χρήση που εκμισθώνουν όπως και τα έξοδα συντάξεως μισθωτηρίου, χαρτόσημα, τηλεφωνικά και λοιπά τέλη σε αντίστοιχες εταιρίες βαρύνουν αποκλειστικά τον μισθωτή.

Άρθρο 29)
Δημοσίευση Διακήρυξης
Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα της προέδρου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων της Δημοτικής Ενότητας Παλαμά και στα δημοσιότερα μέρη της Τοπικής Κοινότητας Iτέας. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί ιστοσελίδα της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.

Άρθρο 30)
Επανάληψη της δημοπρασίας
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από την πρόεδρο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης. Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου
όταν:
α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την επιτροπή ή το διοικητικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας
β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης. Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του διοικητικού συμβουλίου. Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη της πρόεδρου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.
Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

Άρθρο 31)
Πληροφόρηση ενδιαφερομένων
Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από την υπάλληλο της Επιχείρησης θεοδώρα Μπλουγουρά τηλ. 2444350149.
Αντίγραφο της διακήρυξης χορηγείται ή αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους ύστερα από αίτηση που υποβάλλεται στην παραπάνω διεύθυνση μέχρι 28-02-2015

    Η Πρόεδρος
Φωτεινή Καραϊσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής