Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ενημέρωση από Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου και του προγραμματισμού Β΄ Τριμήνου πραγματοποιήθηκε χθές Τετάρτη 25/2/2015 επίσκεψη, για πρώτη φορά στο Δημοτικό σχολείο μας της Ιτέας, κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παλαμά.

Αρχικά οι μαθητές όλων των τάξεων ενημερώθηκαν για το ρόλο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, την αποστολή και τις αρμοδιότητές του.
Ακολούθησε διάλογος και κατάθεση ερωτήσεων – αποριών από τους μαθητές/τριες.

Η συνέχεια δόθηκε στο προαύλιο του σχολείου όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό και τα διαθέσιμα μέσα των πυροσβεστών, δοκίμασαν το ειδικό κράνος και «περιεργάστηκαν» το εσωτερικό του πυροσβεστικού οχήματος.
Κατόπιν επιδείχτηκε στα παιδιά ο τρόπος χρήσης του πυροσβεστήρα ξηράς κόνεως (σκόνης), καθώς και του «κανονιού» που διαθέτει το πυροσβεστικό όχημα.

Στο τέλος δεν έλειψαν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες!

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Παλαμά, καθώς και τα μέλη του κλιμακίου που επισκέφτηκαν το σχολείο μας!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την Π. Υ. Παλαμά για τον Μάϊο με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής