Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

- Γιατί οι αστυνομικοί δεν είναι με το μέρος των διαδηλωτών;

Οι κυβερνώντες έχουν κάνει κάτι πολύ αποτελεσματικό δεν τα βάζουν με όλους μαζί αλλά με μία κοινωνική ομάδα κάθε φορά.
Πρώτα τους υψηλόμισθους του δημοσίου τομέα, μετά με όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά ΕΚΤΟΣ από αυτούς που έχουν ειδικά μισθολόγια (βλέπε αστυνομικοί, στρατιωτικοί, γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου, δικαστικοί κλπ), μετά τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα (τώρα) και έπονται αυτές οι ισχυρές κοινωνικά ομάδες. Είναι απλό οι κυβερνώντες και οι ισχυροί της οικονομικής ζωής χρειάζονται τους αστυνομικούς για να τους προστατεύουν από την οργή της μάζας, τους δικαστικούς για να ερμηνεύουν το δίκαιο όπως τους εξυπηρετεί (να κάνουν τα στραβά μάτια στο μνημόνιο και να βγάζουν αντισυνταγματική κάθε απεργία), οι δε γιατροί απλά έχουν πάρα πολλούς εκπροσώπους στην πολιτική ζωή ε δε θα φάνε και τα σωθικά τους.

Μειώσεις στους άνω έγιναν, αλλά μόνο στα αρχικά ποσοστά, με την πρώτη δόση των μειώσεων. Αυτό που έγινε με το ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς όπως και των άνω αλλά κατά ένα επιπλέον ποσοστό από 5% κατ ελάχιστο έως και 50% δεν το έχουν υποστεί (ακόμα). Τελικά βέβαια όταν θα έχουν μειωθεί οι μισθοί όλων, όλοι μαζί θα απαιτήσουμε να μειωθούν και των άνω «ειδικών ομάδων» και τελικά το σχέδιο πέτυχε: μειώσεις των μισθών σε όλους.

Μπορεί να μην πληρώνονται τα πάρα πολλά λεφτά, αλλά παίρνουν πλέον περισσότερα από τον μέσο υπάλληλο.

Σημείωση ότι και τώρα αναβάλλατε την συζήτηση για την μείωση στα ειδικά μισθολόγια για τον Ιούνιο. Και να φανταστείτε ότι είπαν λέει για μείωση μόλις 10%,όταν σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο η (τελευταία μόνο) μείωση ήταν κατά μέσο όρο 25%

Αναρωτιέται ακόμα κάποιος γιατί οι αστυνομικοί δεν είναι με το μέρος των διαδηλωτών;


Επειδή δεν δαγκώνεις το χέρι αυτού που σε ταΐζει ..ή για την ακρίβεια αυτού που φροντίζει να σου ρίχνει περισσότερα ψίχουλα απ’ ότι ρίχνει στους υπολοίπους

Είναι μια συνεργασία σιωπηρή..

Είναι μια σιωπή ενοχής..

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν υπηρέτησα στον στρατό έδωσα τον όρκο του στρατιώτη:

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα.
Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους.
Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου,
να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγας των.
Να υπερασπίζω, με πίστιν και αφοσίωσιν,
μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, τας Σημαίας.
Να μην τας εγκαταλείπω, μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ'αυτών.
Να φυλάττω δε ακριβώς τους Στρατιωτικούς Νόμους,
και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος Στρατιώτης.

Ο όρκος του Έλληνα αστυνομικού λέει πουθενά κάτι για τον μισθό; Του δίνει το δικαίωμα στο όνομα του μισθού και τις εκτέλεσης των διαταγών να καταπατά όλα τα υπόλοιπα; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Αν είναι αστυνομικοί μόνο για το επάγγελμα μπορούν να γίνουν και ταμίες και να μην έχουν ούτε ευθύνες ούτε ευαισθησίες αλλιώς θα ακολουθήσουν την μοίρα των πραιτοριανών πιστών του αυτοκράτορα όταν ο αυτοκράτορας πέφτει!

Επίσης ο όρκος που έχω δώσει μου δίνει το δικαίωμα βάση του άρθρου 120 να πράξω!

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.».

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε τα σκέφτηκες όλα αυτά που έγραψες? σοβαρά τώρα για να μη τρελαθούμε κι όλας.. τα παλικαράκια κρύβωνται πίσω από την ασπίδα τους κ το κρανάκι τους και απέυθερώνουν όλο το κόμπλεξ τους στους απλούς ελεύθερους δημοκράτες που διαδηλώνουν και για αυτούς... είναι ζώα, είναι γουρούνια μα πάνω από όλα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. Φυσικά δε βρίσκω το λόγο να σου τα εξηγήσω όλα αυτά αν από μόνος σου δεν μπορείς να τα διακρίνεις.... τελεία και παύλα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο πράγμα στο οποίο ορκίζεσαι είναι η διαφύλαξη του συντάγματος και μετά στις εντολές των ανωτέρων σου. Όταν μάθεις να διαβάζεις για να μπορείς να καταλάβεις τι ορκίστηκες έλα να μας τα ξαναπείς. Αλλιώς δημοτικό από την αρχή μπας και πάρεις γραμμή τη σημαίνει δημοκρατία, σύνταγμα και ηθική. Α, μην ξεχάσεις και το κεφάλαιο των θρησκευτικών με τα 30 αργύρια.. είναι σημαντικό. Όχι ντε και καλά απο θρησκευτικής πλευράς.. Θα σου πρότεινα και το μάθημα της "πολιτικής αγωγής" του γυμνασίου. Μάλλον τις ώρες εκείνες τραμπουκίζατε άλλα παιδάκια στο σχολείο αντί να είστε στο μάθημα. Ακόμα και να ίσχυε το παράδειγμα που λες, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ. Όταν πρώτος την πετάς στα σκουπίδια, μην περιμένεις απο τους άλλους που έχεις απέναντι ευγενή άμιλλα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ? ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ? ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ....

Παύλος Σαμαράς είπε...

Στη θεωρια,τα παντα λεγονται ομορφα και συνετα.Στη πραξη,ομως,τι γινεται; Ας μου δειξει καποιος εναν ανθρωπο,του οποιου η οικογενεια εχει μεγαλες αναγκες,που δε θα "εριχνε" την αξιοπρεπεια του!
Ολοι προλαβαινετε να τους βαζετε ΟΛΟΥΣ στο ιδιο καζανι.Δεν αγιοποιει κανεις τους αστυνομικους αλλα ας μη τα ισοπεδωνουμε ολα! Αν αναφερεστε στα μεγαλα κεφαλια που ξυνονται στα γραφεια τους,θα συμφωνησω! Αν αναφερεστε,ομως,στα πιτσιρικια που βαζουν σε κινδυνο τη ζωη τους για ενα κομματι ψωμι τοτε λυπαμαι αλλα διαφωνω!
Ειλικρινα, τι σημαινει αξιοπρεπεια και μαλιστα σε τετοιους καιρους; Με το ιδιο σκεπτικο,αυτοι που στηθηκαν στις ουρες για να παρουν τσαμπα λαχανικα εχασαν την αξιοπρεπεια τους; Οσοι ψαχνουν καθημερινα στα σκουπιδια εχουν χασει την αξιοπρεπεια τους; Οσοι μενουν στα παγκακια και στις πλατειες,εχουν χασει την αξιοπρεπεια τους ή μηπως δε μπορουν να κανουν διαφορετικα;
Ας το δουμε λιγο ανθρωπινα το θεμα, λοιπον, καθοτι ολοι γνωριζουμε οτι ΠΑΝΤΟΥ υπαρχουν οι "καλοι" και οι "κακοι" και καλο θα ηταν να γινεται και να υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος γιατι δε φταινε ολοι για ολα!
Προσωπικα,τα συνδικατα και η συμφεροντολογικη δραση τους δε μου λενε και πολλα. Εργατοπατερες της κλωτσιας με χιλιαδες λαμογιες και παρανομιες που το παιζουν υποστηρικτες του εργατικου δικαιοματος. Ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι καταληγουν υπουργοι ή βουλευτες;

Το Καφενείο η Ελλάς είπε...

"τα παλικαράκια κρύβονται πίσω από την ασπίδα τους κ το κρανάκι τους και απέυθερώνουν όλο το κόμπλεξ τους στους απλούς ελεύθερους δημοκράτες που διαδηλώνουν και για αυτούς... είναι ζώα, είναι γουρούνια μα πάνω από όλα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ."

Για πες μας σε παρακαλώ τι προτείνεις; Ποιο πολίτευμα; Δημοκρατία; Κάτι άλλο; Με ποιους όρους; Ποιες συνθήκες;

Και επειδή είναι εύκολο να λέμε ότι να'ναι και να βρίζουμε τους το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας και να λέμε διάφορες αγαπημένες παλαιολιθικές Ανατολικές ιστοριούλες, πείτε τί προτείνετε;
Το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" είναι παλιοφορεμένο αναρχικό σύνθημα που οι εκφραστές του έχουν τα δικά τους πιστεύω για το πώς πρέπει να είναι δομημένες οι κοινωνίες. Να μιλήσουμε γι' αυτά. Περιμένω. Ποιά κοινωνία θέλετε; Την Κοινωνία της MARFIN (των τραπεζιτών ή της 5ης Μαΐου);

Σκεφθήκατε μήπως κι εσείς πιο είναι το μερίδιο της ευθύνης σας που έγινε η Χώρα το μπουρδέλο που είναι σήμερα; (Σκεφθείτε τις ευθύνες σας όχι φυσικά με την Παγκάλεια έννοια του μαζί τα φάγαμε). Μας φταίει ο Αστυνομικός που δεν μας αφήνει να μπούμε στη Βουλή; Να την κάνουμε τι; Να την κάψουμε; Να την γκρεμίσουμε; Γιατί, τί μας φταίει.
Μας φταίει το κτήριο; Ο συμβολισμός μήπως; Και τι θα καταφέρουμε;
Σκέφτομαι μήπως πρέπει να γκρεμίσουμε τον εαυτό μας πρώτα που το 2009 πιστέψαμε οτι "Λεφτά Υπάρχουν"; Μήπως αυτό είναι που γουστάρουμε στ' αλήθεια, λεφτά και γκόμενες;
Τελικά δεν ήταν τυχαίο το σύνθημα αυτό. Στους Νεοέλληνες απευθυνόταν. Έπιασε με τη μία. Για να δούμε λίγο τι πραμάτεια κουβαλάμε κι εμείς για την ΠΑΤΡΙΔΑ; (και ναι εγώ δεν τραμπούκιζα με άλλα παιδάκια στο μάθημα της Πολιτικής Αγωγής).

Ανώνυμος είπε...

Δλδ φταίμε ολοι εμεις ακτός απ΄αυτούς πάλι.Ειναι ωραιο που υπαρχει τουλαχιστον ενας ανθρωπος σε αυτη τη συζητηση για να το παιξει "δικηγορος" των aαστυνομικών και των ομαδων ΜΑΤ. Αποκταει ενδιαφερον απο την ποιοτητα και το βαθυρετο νοημα των απαντησεων του, μην πω και των επιχειρηματων του!

Παύλος Σαμαράς είπε...

Ειναι πολυ απλα τα πραγματα!!!
Δεν ειναι αυτονομη η Αστυνομια! Δεν εχει αρχηγειο!
Κουμαντο κανει η πολιτικη!
Οι προιστάμενοι που τους βάζουν εκει δεχονται απο αλλου εντολες και φοβούνται τοσο που αν δεν ακούσουν τους κουστουμαρισμένους θα φανε σουτ στις κρίσεις!
Ο απλος αστυφύλακας που κάθεται εκει και ακουει τα χίλια δυο που του αραδιάζουν δε καθεται γιατι γουσταρει αλλα γιατι δε μπορει να κανει αλλιως...έτσι απλά!!!

Το Καφενείο η Ελλάς είπε...

Αν κατάλαβες οτι το σχόλιο είναι σχόλιο υποστήριξης των Ματ και των αστυνομικών, χάνει το ενδιαφέρον της η συζήτηση.

Ρώτησα μερικά πράγματα. Αν θες μου απαντάς, να δούμε το βαθύτερο νόημα των δικών μου επιχειρημάτων και των δικών σου. Ή μήπως δεν έχεις επιχειρήματα, αλλά μόνο ιδεοληψίες με Στρατό, Αστυνομία ή και με την ίδια την (πραγματική) Δημοκρατία. Ρωτώ για ποιο λόγο να καεί "το Μπουρδέλο η Βουλή". Ή τουλάχιστον απάντησε σε κάποιο από τα ερωτήματα που βάζω στο τραπέζι. (αν θες φυσικά).

Η κουβέντα που γίνεται σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Πατρίδα και αφορά την αστυνομία, τους δικαστικούς κλπ που δεν συμπαρατάσσονται με το Λαό, μάλλον γίνεται εκ του πονηρού. Τι είδους συμπαράταξη θέλουμε; Πού δεν υπάρχει τέτοια συμπαράταξη ώστε να έρχεται ο επιδιωκόμενος σκοπός;

Όλοι θέλουμε έναν αστυφύλακα έξω από το σπίτι μας, έναν γνωστό δικαστή να κάνουμε τη δουλειά μας, έναν καλό γιατρό να βεβαιώσει αναληθώς (οχι ψευδώς, βρε αδερφέ) οτι δικαιούται αναπηρική σύνταξη η υγιέστατη 60χρονη μάνα μας, θέλουμε όλοι έναν γνωστό πολεοδόμο να "φτιάξει" τα σχέδια μας κλπ κλπ κλπ. Θες κι άλλα παραδείγματα; Εμείς τους μάθαμε όλους αυτούς έτσι. Εμείς.

Δεν κατάλαβες λοιπόν πώς εννοώ τις δικές μας ευθύνες;

Επίσης, γιατί σου φαίνεται αφύσικο να υπάρχουν κάποιοι υποστηρικτές του Στρατού, της αστυνομίας και... της Αγροφυλακής; Τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι, να ρίχνουμε πέτρες στα κεραμίδια;

Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Βρες μου ένα πρότυπο. Ο Κόκκινος Στρατός, πλάι πλάι με το Λαό. Στρατό με τον οποίο να κατακτήσουμε τη Σάντα Κλάρα; Πες μου.

Επίσης βάλτε μια αρίθμηση π.χ. "Ανώνυμος...1,2,3".
Να ξέρουμε ποιος σχολιάζει ποιόν.

Το Καφενείο η Ελλάς είπε...

Συμβαίνει τώρα. Εικόνα από όλα τα κανάλια. Οι Μπάτσοι, τα Γουρούνια και οι Δολοφόνοι, διέλυσαν τη συγκέντρωση της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και δεν άφησαν το Λαό να διαδηλώσει.

Ντροπή. Οι ταγματασφαλίτες των Εξαρχείων και οι φορείς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έστειλαν το μήνυμα: "Να μην πλησιάσει κανείς Έλληνας Πολίτης στην Πλατεία Συντάγματος, αύριο και μεθαύριο" (Είναι προγραμματισμένες μεγάλες πορείες).

Βγήκαν παγανιά οι σκελετοί.
Άξιος ο μισθός σας.
Τέτοια πολιτική Αγωγή.
Ντροπή.
Ξύπνα Ελληνικέ Λαέ.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής