Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε οτι στα πλαίσια της αύξησης των δραστηριοτήτων του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας δημιουργεί τμήμα Ζωγραφικής το οποίο θα λειτουργεί κάθε Σάββατο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ιτέας.

Πληροφορίες - εγγραφές μέχρι την Καθαρά Δευτέρα στο τηλέφωνο 6932878948

Η ζωγραφική είναι μία από τις Καλές Τέχνες που ονομάζονται εικαστικές.
Έργο της είναι να αποδοθεί από τον καλλιτέχνη ο κόσμος που τον περιβάλλει ή η αποτύπωση της ψυχικής του διάθεσης ή οι ιδέες που προέρχονται από την φαντασία και την έμπνευσή του.
Και αυτό επιτυγχάνεται με την προσωπική εργασία του επάνω σε διάφορες επιφάνειες-φορείς όπως χαρτί, χαρτόνι, ξύλο, καμβά, τελάρο, τοίχο και ότι άλλο τον εμπνέει, με γραμμές, σχέδιο, χρώματα, σκιές.
Με όπλα τα πινέλα, την παλέττα και τα χρώματα καθώς και κάθε υλικό για το σχέδιο όπως μολύβια, κάρβουνο, ξυλομπογιές, ο κάθε ζωγράφος αποτυπώνει ότι θέλει να εκφράσει από αυτά που του κάνουν εντύπωση από τον έξω κόσμο, ή εκφράζει με ένα δικό του προσωπικό τρόπο τα συναισθηματά του.
Όπως έλεγε και ο Leonardo Da Vinci:
" η ζωγραφική είναι ένα είδος ποίησης που βλέπεις αλλά δεν ακούς και η ποίηση είναι ένα είδος ζωγραφικής που ακούς αλλά δεν βλέπεις".
Και ακόμη καλύτερα όπως είπε και ένας αρχαίος Έλληνας ποιητής ο Σιμωνιδης:
"η ζωγραφική είναι σιωπηλή ποίηση, ενώ η ποιηση είναι ομιλούσα ζωγραφική".

Και αφου η ζωγραφική εκφράζει, λυτρώνει και ανεβάζει τον άνθρωπο σε ανώτερα επίπεδα, μπορούν όλοι να γίνουν καλλιτέχνες;
Ισως όχι, αλλά όλοι μα όλοι θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίζουν, να βγάζουν το εσωψυχό τους και τις αναζητήσεις τους. Γι'αυτό και τα μικρά παιδιά σαν προσωπικότητες είναι πιο ολοκληρωμένες για την ηλικία τους, γιατί εκφράζονται με κάθε δυνατό τρόπο και ζωγραφίζουν με την ψυχή τους, γίνονται ένα με το χρώμα και χαμογελούν από ικανοποίηση για τα έργα τους και καμαρώνουν γι'αυτά.
Και αυτός ήταν και ο λόγος που ο γνωστός σε όλους μας Pablo Picasso ειπε:
" θα έδινα τα πάντα για να μπορούσα και πάλι να ζωγραφίζω σαν παιδί".

Η ζωγραφική είναι μια ατέλειωτη περιπέτεια αναζήτησης και απόλαυσης και καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να την ζήσουν μαζί μας στο τμήμα ζωγραφικής του Συλλόγου μας.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..
Εύχομαι η Δημιουργικότητα και η Προσφορά στον τόπο μας να μη σας εγκαταλείψουν ποτέ.

Παύλος Σαμαράς είπε...

Σ΄ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη και τα καλά σου λόγια γιατρέ μας!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής