Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου σε προηγούμενη ανάρτηση - επιστολή Δημότη

Απάντηση Δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου σε προηγούμενη ανάρτηση επιστολή Δημότη 

Ενημέρωση προς τους δημότες του Δήμου Παλαμά

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Μερικοί για να επιβεβαιώσουν την ανυπαρξία τους, προσπαθούν να αυτοπροβληθούν στις πλάτες άλλων. Μερικοί χωρίς επιχειρήματα και ουσιαστικό λόγο, χρησιμοποιώντας μεγάλες λέξεις γεμάτες ειρωνεία, θεωρούν τον εαυτό τους γνώστη και τιμητή των πάντων.
Ευτυχώς όμως για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι έτσι.

Πριν από μερικές ημέρες διάβασα στον τύπο και στην σελίδα της Ιτέας μία επιστολή από κάποιο συνδημότη μας και πράγματι προβληματίστηκα για τον αν έπρεπε ν απαντήσω ή όχι.
Αν ήταν ένα κείμενο πολιτικό που με στοιχεία μας επισήμανε λάθη και παραλήψεις, είχαμε χρέος σαν δημοτική αρχή του τόπου, να απαντήσουμε και να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας ή να παραδεχθούμε τα λάθη μας.
Το κείμενο όμως μόνο πολιτικό δεν ήταν.
Αισθάνομαι όμως την  υποχρέωση να απαντήσω για δύο λόγους.
Πρώτον, για να ενημερώσω για μία ακόμα φορά όλους εσάς τους δημότες του δήμου Παλαμά σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται ο δήμος μας και δεύτερον για να μην θεωρηθεί η σιωπή σαν αδυναμία.

Στην συγκέντρωση που κάναμε και μπροστά σε συνδημότες μας, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου, δεν κατηγορήσαμε καμία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και κανέναν  πρώην δήμαρχο. Παρουσιάσαμε απλά την εικόνα του δήμου - όχι μόνο από οικονομικής απόψεως- και επισημάναμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
Στην παρουσίαση μας αυτή - και στα δύο σημαντικότερα θέματα, αυτό της ΔΕΗ και των δικαστικών αποφάσεων - πράγματι κάναμε λάθος σε νούμερα κι αυτό το αναγνωρίζω.
Είπαμε πως στη ΔΕΗ ο δήμος χρωστά πάνω από 1.600.000. Ήταν λάθος.
Με βάση την τριμηνιαία έκθεση, που συντάσσεται στο τέλος κάθε τριμήνου, στις 31/12/2014 το χρέος προς την ΔΕΗ είναι 1.796.352,63 ευρώ. Σ αυτά αν προσθέσουμε και περίπου 200.000 ευρώ που πληρώσαμε εμείς σαν νέα δημοτική αρχή, το χρέος πλησίαζε τα 2.000.000 ευρώ. Η τριμηνιαία έκθεση είναι στα χέρια όλων των δημοτικών συμβούλων αλλά και στην οικονομική υπηρεσία, στην οποία ο καθένας μπορεί να έρθει να την δει ή να την πάρει. Είχαμε πει ότι τα χρήματα που χρωστάμε σαν δήμος σε δικαστικές αποφάσεις είναι 1.308.455,45 ευρώ αλλά και δω πέσαμε έξω.
Αυτά πλησιάζουν το 1.400.000 ευρώ και το λάθος που κάναμε ήταν πως η αρμόδια υπάλληλος δεν μας έδωσε και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν πάρει αναβολή. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να σας ενημερώσω πως με αυτές τις εκκρεμότητες η κατάσταση είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Όσο θέληση και να έχεις, ότι προτεραιότητα και να βάλει κανείς, είναι ακατόρθωτο να βρεθούν 1.796.352,63 ευρώ μέχρι την άνοιξη του 2015, για να πληρωθεί η ΔΕΗ και να συνδεθούν τα κομμένα παρόχθια και αντλιοστάσια, όταν θα αρχίσουν οι αγρότες να ποτίζουν.
Και μάγος να ήταν κάποιος δεν θα μπορούσε να βρει αυτά τα χρήματα, γι αυτό οι αγρότες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα. Όσο για τις δικαστικές αποφάσεις, πράγματι δεν είναι όλες άμεσα εκτελεστέες.
Οι 150.000 ευρώ όμως που έχει ο δήμος στον προϋπολογισμό του 2015, δεν φτάνουν ούτε για το 1/5 των χρημάτων που πρέπει να πληρωθούν. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω πως αν συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, το οποίο έχει πάρει αμοιβές χιλιάδων ευρώ από τον δήμο, ακολουθήσει την ίδια τακτική - και αναφέρομαι στις κατασχέσεις - το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υπάλληλοι του δήμου, θα έχουν πρόβλημα να πληρωθούν τους μισθούς τους αλλά και ο δήμος να λειτουργήσει.

Η λύση στα προβλήματα αυτά που προτείνει ο συνδημότης μας ξέρετε ποια είναι;
Εισπράξτε αυτά που σαν χρωστάν οι δημότες όλα αυτά τα χρόνια και ανέρχονται σε 4.067.000 ευρώ και λύσατε το πρόβλημα!!!
Φοβερή προσέγγιση του προβλήματος πράγματι!
Αυτή την πρόταση ούτε μαθητής δημοτικού δεν θα έπρεπε να την κάνει, πόσο μάλλον αυτός που είναι λογιστής.
Με κατηγορεί τέλος ότι μέχρι τώρα αναλώνομαι στο να παρευρίσκομαι σε χορούς, πίτες και γουρνοχαρές.
Καλώς ή κακώς σε ανάλογες εκδηλώσεις τους Δημάρχους καλούν.
Τους κλητήρες τους έχουν για να κόβουν εισιτήρια κι επειδή δύσκολα θα γίνω από δήμαρχος κλητήρας, θα με βλέπει για πολλά χρόνια εκεί.
                                                                                                       
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
 ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
    ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

8 σχόλια:

ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΙΩΤΑ είπε...

Οχι αμα θελει ας ανταπαντησει στο παρακατω αυτος που απο το πουθενα ξαφνικα εγινε γνωστης των πραγματων του Δημου Παλαμά...ελα παππου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου???που πα ρε καραμητρο????παρε να χεις τωρα κ ρουφα το εσπρεσακι σου!

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Δηλαδή τι μας ειπε ο δήμαρχος .... Μας ειπε αρχικά οτι το σκεφτόταν να απαντήσει ! Γιατι απαξιουσε ; Λόγο ανωτερότητας που ειναι δήμαρχος; Και ο άλλος λογιστής απο οτι κατάλαβα; Για να δουμε και τι άλλο μας ειπε! Μας ειπε οτι και όλοι οι απερχόμενοι καμένη γης... Και γιατι ρε φίλε ανέλαβες δεν ήξερες δεν ρώταγες . Δεν σε θέλει ο κόσμος για δήμαρχο σαν ολους τους άλλους δήμαρχο του τίποτα αν ειναι ερχομουνα και εγω να κανω το τίποτα . Πρεπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι όσοι θέλουν να παίρνουν τον μισθό του δημάρχου οτι πρεπει να εχουν κάποιο σχέδιο απο πριν αλλιώς ειναι σαν όλλους τους άλλους...άρα γιατι αξίζει να ειναι δήμαρχος ; Και τι άλλο μας ειπε οτι ο κόσμος να ειναι προετοιμασμένος την άνοιξη και το καλοκαίρι για όλα για ποια όλα το να μην ποτίσει το να μην παράγει και πως θα εισπράξει και ο πολίτης και ο Δήμος απο αέρας...με τέτοιες απόψεις κύριος μάλλον για κλητήρα σε κόβω και αυτή τη θέση παίζετε αν θα την κρατήσεις...

Παντελής& Ντίνα Πυκνή είπε...

an thene na ehoyn neraki na plirosoyn kai bna einai entaxi stis ypohreosistoyn NIKOLAKI MOY kai o Dimarhos den katigorise kanenan kai opoi ehoyn mialo as to katala voyn ohi na plirono ego kai esy kai ta mpatakia na potizoyn syne4hia kai na ehoyn apetisi apo panoi

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Δηλαδή μου λες οτι ο δήμαρχος αυτος το καλοκαίρι δεν θα κάνει τα ρουσφετάκια του στους καρεκλατους του και δεν θα τους αφήσει να ποτίσουν αν ειναι απλήρωτοι ;;;; Να το δω και να μην το πιστεύω ... Ας το κάνει πρώτα και μετα!!! Αλλα όλα αυτά που μου λες δεν εχουν να κάνουν με αυτά που είπα εγω στο δήμαρχο ούτε με αυτά που απάντησε στα δημοσιεύματα.. Εκτός και αν επαγγέλεται ποιητής και πρεπει να βγάζουμε το κρυφο νόημα σε αυτά που λέει !

Παντελής& Ντίνα Πυκνή είπε...

Αυτο εξαρτατε απο τον καθε προεδρο και αντιδειμαρχο

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είπε...

Ποιο σοβαρά μιλάς αυτοί θα τα βάλουν απο την τσέπη τους αν ο δήμαρχος πει τέλος ... Αλλα πάντα τα ίδια κομματικά τερτίπια κατάλοιπα του παρελθόντος και του μίσους δεξιών αριστερών Η κατάντια της κοινωνίας άρα και ο δήμαρχος οπως είπα κλητήρας και αυτό τιμητικά ... Εγω κρίνω αυτό που διάβασα και να είστε σίγουροι οτι θα κριθεί και για το έργο του ... Αν δεν μπορεί την κριτική στο σπιτι να μας αφήσει να κάνουμε τα έργα οπως ειναι ανταποδοτικά να τα διαχηριζομαστε εμείς και οχι να πέρνει τα λεφτά να τα διαχηριζετε αυτος σε ρουσφετάκια ... Ο δεν πληρώνω και αυτος στο σπιτι του

Παντελής & Ντίνα Πυκνή είπε...

Nikolaki an nomizeis oti o dimarhos tha kani ta roysfetia yparhi neolea sto horio proedros antidimarxos mazeftite na pate sto dimarhio kai na kanete ta parapona alla xeris se ti horio vriskese mono koyventes toy kafenioy t6ha ta poyme ayrio

τακτικός αναγνώστης είπε...

Κι ο λαϊκισμός σάρκα του λαού είναι. Κοντόφθαλμη λογική των συμφερόντων του, ατελής θέαση των παραγόντων της ευημερίας του.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής