Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα‏ των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου Ιτέας

Εξαιρετική η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα

Οι μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου Ιτέας πραγματοποίησαν τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί της Κέρκυρας από 26 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου 2015.

Η Κέρκυρα που δικαιολογημένα θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας εντυπωσίασε τους μαθητές με την απαράμιλλη ομορφιά της και τα εξαιρετικά αξιοθέατα.
Οι μαθητές περπάτησαν στην παλιά πόλη της Κέρκυρας που χαρακτηρίστηκε διατηρητέο μνημείο της UNESCO με τα στενά σοκάκια της (καντούνια) τις γραφικές πλατείες καθώς και στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με το διάσημο και ιστορικό Λιστόν.
Θαύμασαν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης, τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης.

Επισκέφθηκαν:
α) Το Παλιό Φρούριο στην πόλη της Κέρκυρας ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της από όπου είδαν πανοραμικά όλη την παλιά πόλη.
β) Το Μουσείο Χαρτονομισμάτων που ιδρύθηκε το1981 στο κτίριο της Ιονικής Τράπεζας και φιλοξενεί συλλογή χαρτονομισμάτων από την εποχή της Τουρκοκρατίας έως τις μέρες μας, μοναδικό στο είδος του.
γ) Τη μεγαλόπρεπη Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Κέρκυρας, με αγιογραφίες του 18ου και 19ου αιώνα της σχολής ζωγραφικής των Ιονίων Νήσων, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, του πολιούχου της Κέρκυρας.
δ) Το Αχίλλειο που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από την αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, τη γνωστή ως «Σίσσυ». Ξεναγήθηκαν  και  ενημερώθηκαν  για  την  ιστορία  αυτού  στην διάρκεια  των  χρόνων  της ύπαρξης του. Εντύπωση  τους  προκάλεσε η αρχιτεκτονική και η πολυτέλεια του κτιρίου, σημάδι της αίγλης της εποχής των Αψβούργων (Αυτοκρατόρων της Αυστρίας).
ε) Την περιοχή Κανόνι όπου θαύμασαν την υπέροχη θέα, μια πανδαισία χρωμάτων πράσινου και γαλάζιου. Σε πρώτο πλάνο μια νησίδα με την Μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και πιο δίπλα το σήμα κατατεθέν του νησιού το κατάφυτο νησάκι Ποντικονήσι.
ζ) Στο Μον Ρεπό το ειδυλλιακό παλάτι όπου στεγάζεται σήμερα το μουσείο ιστορίας της αρχαίας πόλης, της Παλαιόπολης. Μέσα σε ένα τεράστιο κήπο με πλούσια βλάστηση υπάρχει το ανάκτορο που ήταν θερινή κατοικία των Άγγλων αρμοστών και κατόπιν της βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.
η) Το Casa Parlante το "ζωντανό" μουσείο ήταν για τους μαθητές ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Στο μοναδικό αρχιτεκτονικό σκηνικό ενός νεοκλασικού κτιρίου στην ιστορική Παλιά Πόλη της Κέρκυρας αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας.
θ) Τη φημισμένη Παλαιοκαστρίτσα με την ομορφιά της και το Βυζαντινό Μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία. Επίσης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο "Μαυρομάτης Kum quat" μια οικογενειακή επιχείρηση, που ειδικεύεται στην επεξεργασία και εμφιάλωση του Kum quat σε λικέρ και γλυκά αντίστοιχα.

Στην επιστροφή επισκέφτηκαν στα Γιάννενα το Σπήλαιο του Περάματος, που δημιουργήθηκε πριν από 1.500.000 χρόνια περίπου και αισθάνθηκαν δέος μπροστά στη δύναμη και την ομορφιά της φύσης. Επίσης επισκέφτηκαν  το γραφικό νησάκι και γοητεύτηκαν από το υπέροχο τοπίο της λίμνης.

Ο αριθμός των μαθητών που έλαβε μέρος ήταν 37 και συνοδεύονταν από τους κ. Βαλαράκο Γεώργιο Διευθυντή-αργηγό της εκδρομής με συνοδούς την κ. Τσατσαρέλη Ευαγγελία και την κ. Πασχάλη Θωμαή.

Οι  μαθητές επέδειξαν άριστη συμπεριφορά καθ΄όλη την διάρκεια της εκδρομής και  επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σύνολο των επισκέψεων που πραγματοποίησαν.
Οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους μαθητές τους, το προσωπικό του Ξενοδοχείου CORFU MARE BOUTIQUE για την ζεστή φιλοξενία, αλλά και τον οδηγό κ. Κ. Τζιμούρτο.

Οι μαθητές κατά την επιστροφή έγραψαν στο λεύκωμα εντυπώσεων τα παρακάτω:
«Η εκδρομή ξεκίνησε με φόβο γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον καιρό αλλά εμείς δεν πτοούμαστε με τίποτα γιατί πιστεύουμε και αγαπάμε το αύριο. Ήταν μια εκδρομή φοβερή με γέλιο και πολύ μα πάρα πολύ διασκέδαση…
Ευχαριστούμε τους καθηγητές που ήταν υπέροχοι, που μας ακολουθούσαν παντού, δεν ξεκολλούσαν από πάνω μας μετά από τόση κούραση αφού ξενυχτούσαν στους διαδρόμους για να μας παρακολουθούν και να μας επιβλέπουν συνέχεια χωρίς να φεύγουν τα μάτια τους από πάνω μας, παρ ‘ όλα αυτά περάσαμε τέλεια γιατί οι καθηγητές τα έκαναν όλα αυτά γιατί μας αγαπάνε και τους αγαπάμε και μαζί τους δεν νιώσαμε ούτε φόβο ούτε διστάσαμε πουθενά ήμασταν όλοι μια παρέα μαζί με καθηγητές και παιδιά. 
Ευχαριστούμε και τον οδηγό που μας άντεξε όλο αυτόν τον καιρό..»
Πρόεδρος Β ΄ Λυκείου Δημήτρης

«Η εκδρομή ήταν καταπληκτική. Πέρασα τέλεια. Οι συνοδοί αν και δεν το περίμενα, η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ καλοί με μας. Πολύ ωραία η διαδρομή και τα αξιοθέατα.» 
Πρόεδρος Α’ Λυκείου Τάσος, Γιώργος 

«Η εκδρομή στην Κέρκυρα θα μου μείνει αξέχαστη, γιατί πέρασα πάρα πολύ ωραία. Πήγαμε σε διάφορα και ενδιαφέροντα μέρη, επισκεφτήκαμε μουσεία και τα βράδια η διασκέδαση συνεχιζόταν μέχρι αργά. Είναι κάτι που θα ξαναέκανα.» 
Έντα

«Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά.. πέρασα τέλεια. Δεν έχω λόγιαα … και αν γκρίνιαζα ζητώ συγγνώμη. Όμως πέρασα καταπληκτικάααααααααααα» 
Όλγα

«Η εκδρομή στην Κέρκυρα ήταν όνειρο. Για να πω την αλήθεια, περίμενα τους καθηγητές πιο αυστηρούς, πράγμα που δεν έγινε. Παρ΄ όλα αυτά ο καιρός ήταν απαίσιος και αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος που μου έριξε την ψυχολογία..»

«Η εκδρομή στην Κέρκυρα θα μου μείνει αξέχαστη.. Ήταν μια εμπειρία και πιστεύω πως οι εκδρομές των σχολικών μας χρόνων μένουν περισσότερο. Οι καθηγητές πίστευα πως ήταν αυστηροί αλλά αποδείχθηκε το αντίθετο. Πήγαμε σε ενδιαφέροντα  μέρη, ήταν πολύ όμορφα.»

«4 μέρες διαφορετικές, μακριά από την καθημερινότητα και το χωριό μας, παρέα με τους φίλους και τους συμμαθητές μας, καταφέραμε να τις περάσουμε ευχάριστα παρά την άτιμη βροχούλα που δεν αποτέλεσε τελικά εμπόδιο στην διασκέδαση και το πρόγραμμα μας.. Τέλειωσε μια άλλη φανταστική εκδρομή … Ελπίζουμε και του χρόνου να περάσουμε εξίσου ωραία... Να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές-συνοδούς που συνέβαλαν στην καλύτερη δυνατή διαμονή στο υπέροχο νησί της Κέρκυρας…!!!» 
Μίλτος & Θωμάς

«Ήταν μια υπέροχη εκδρομή με τους καθηγητές να είναι πάντα πρόθυμοι αν είναι δυνατόν, να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.»  
Ηλιάνα

«Ήταν υπέροχα… διασκεδάσαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, δεν κοιμηθήκαμε καθόλου…. Αλλά και οι συνοδοί ήταν καταπληκτικοί…»  
Εύα

«Μια ακόμα υπέροχη εκδρομή. Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός, η Κέρκυρα είναι ένα πανέμορφο γραφικό νησί. Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε  και είμαστε γεμάτοι όμορφες αξέχαστες στιγμές!!!»  
Δήμητρα

«Περάσαμε τέλεια και διασκεδάσαμε πολύ αν και ο καιρός δεν ήταν καλός και μας δυσκόλεψε αρκετά, είδαμε πολλά ωραία πράγματα και μέρη που θα μου μείνουν αξέχαστα..»  
Ανθή

«Ήταν υπέροχα και τις τέσσερις μέρες περάσαμε πολύ καλά αν και ο καιρός μας τα χάλασε, αλλά εμείς το ξεπεράσαμε αυτό το πρόβλημα και διασκεδάσαμε όπως πάντα.»  
Θανάσης

«Ήταν μια πολύ καλή εκδρομή. Μου άρεσε που επισκεφτήκαμε πολλά αξιοθέατα και τα βράδια μας ήταν υπέροχα. Επίσης, ευχαριστούμε και τους συνοδούς πάρα πολύ.»
Μαρία

«Όλη η εκδρομή ήταν ένα όνειρο. Η Κέρκυρα ήταν ένα καταπράσινο και πανέμορφο νησί. Τα παλιά κτήρια και τα σοκάκια με έκαναν να νιώθω ότι βρίσκομαι σε μια διαφορετική εποχή. Τα βράδια μας ήταν τέλεια , αφού χορέψαμε , διασκεδάσαμε και περάσαμε καλά.»
Στεφανία

«Ήταν πολύ ωραία γιατί πήγαμε σε πολλά όμορφα μέρη τα οποία δεν είχαμε ξανά επισκεφτεί και ήμασταν μια ωραία παρέα. Τέλος είχαμε πολύ καλούς συνοδούς!!!»  
Ελευθερία-Θεοδώρα

«Εμπειρία!!!! Πανέμορφη πόλη, ένα ταξίδι στο χρόνο, μέσα στα γραφικά σοκάκια μαζί με ζωντάνια και τρέλα. Μοναδικότητα, άλλη μια όμορφη σχολική ανάμνηση <3»
Γεωργία

«Όμορφο νησί με γραφικά τοπία. Ό καιρός ήταν χάλια και δεν ευχαριστηθήκαμε τις βόλτες στην πόλη, και είχε πολύ περπάτημα.. Κατά τα άλλα καλά..»  
Ανδριάνα

«Μια ακόμα ωραία εκδρομή έφτασε στο τέλος της. Μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη της Κέρκυρας, καθώς και τα υπέροχα αξιοθέατα που είδαμε. Επίσης μου άρεσε που καταφέραμε να πάμε σε τόσα μέρη μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Τέλος ήμασταν όλοι μαζί και επικρατούσε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα με τρέλα και πολύ γέλιο.» 
Σωτηρία

«Ήταν μια εκπληκτική εκδρομή με πολύ γέλιο, εμπειρίες και χορό. Η κακοκαιρία δεν  στάθηκε εμπόδιο στο να διασκεδάσουμε και να θαυμάσουμε τις ομορφιές της Κέρκυρας. Τέλος η ευχάριστη διάθεση των συνοδών τελειοποίησε την εκδρομή!!» 
Νίκος-Εύα

«Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, την οποία βιώνεις μόνο στα μαθητικά σου χρόνια, διότι τα μαθητικά τα χρόνια δεν τα αλλάζεις με τίποτα. Η Κέρκυρα είναι πολύ γραφικό νησί που σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή και θυμίζει αρκετά την Ιταλία. Αν και ο καιρός ήταν βροχερός, η διάθεσή μας παρέμεινε ίδια. Ήταν μια υπέροχη εκδρομή!!» 
Αναστασία κ΄ Θώμη

Γενικά οι εκδρομές και τα ταξίδια είναι ξεχωριστές εμπειρίες που σου χαρίζουν στιγμές μοναδικές να διασκεδάσεις και να ξεχάσεις το άγχος. Η συγκεκριμένη ήταν λοιπόν υπέροχη γιατί είδαμε πολλά μέρη και τα βράδια περάσαμε όμορφα. Έτσι και αλλιώς η Κέρκυρα από μόνη της είναι μαγευτική. Υπέροχο μέρος, εμπειρίες, μνημεία, συνοδοί!!! 
Δήμητρα

«Εκπαιδευτική εκδρομή Κέρκυρα από 26/3-29/3..Η καλύτερη εκδρομή με μαθητές!! Τέλειος ο προορισμός μας και όσα επισκεφτήκαμε. Η διαμονή μας στο Corfu Mare Boutique ήταν άψογη, από υποδομή και προσωπικό. Οι μαθητές μας επιβεβαίωσαν τον κανόνα ότι έχουμε τα καλύτερα παιδιά στην Ιτέα. Ήμασταν μια παρέα και με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζαμε για τα περισσότερα. Μαζί τους νιώσαμε κάποιες φορές σαν παιδιά και περάσαμε όμορφα, γι’ αυτό τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να έχουν αυτήν την ομαδικότητα, συνεργασία, χαρά, ζωντάνια, ομορφιά στη ζωή τους. Ευχαριστούμε τον οδηγό μας.  Αγαπητά μας παιδιά σας αγαπάμε πολύ!!!»
Συνοδός

«Και η εκδρομή μας στην Κέρκυρα έφτασε στο τέλος. Για μια ακόμη φορά η Α΄ και Β΄  Λυκείου απέδειξε ότι διαθέτει τα πιο υπέροχα παιδιά. Συνδυάσατε με τον καλύτερο τρόπο τη χαρά της νιότης σας και την ωριμότητα όσες φορές χρειάστηκε να επιδείξετε. Αυτές οι ευχάριστες στιγμές που ζήσατε αποτελούν το αλάτι της ζωής σας. Θέλω να πιστεύω ότι το τετραήμερο αυτό της εκδρομής θα καταγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας. Αργότερα όταν αναπολείτε την μαθητική σας ζωή οι αναμνήσεις από την τετραήμερη θα έχουν δεσπόζουσα θέση. Συγχαρητήρια για την συνεργασία, την υπακοή, την όρεξη, την διάθεση για απόκτηση νέων γνώσεων, νέων εμπειριών. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω όλους σας!!!»  
Διευθυντής-Συνοδός 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής